"BORDO BERELİ" SÖZLEŞMELİ SUBAY VE ASSUBAY ALIMI.

17.11.2015

DoÄŸrudan Özel Kuvvetler Komutanlığı için alınan sözleÅŸmeli subay ve assubaylardan askeri eÄŸitimlerini baÅŸarıyla bitirenler göreve baÅŸlayabilecek.

Subay ve Astsubay Atama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete ‘de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

YönetmeliÄŸin ilk atamaya iliÅŸkin bölümüne, "DoÄŸrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınan sözleÅŸmeli subay ve assubaylardan askeri eÄŸitimlerini baÅŸarıyla bitirenlerin atamaları Özel Kuvvetler Komutanlığına yapılır"ifadesi eklendi.  

Özel Kuvvetler Komutanlığına yapılacak atamalara iliÅŸkin de düzenlemeye gidilen yönetmelikle atama iÅŸlemleri, Özel Kuvvetler Komutanlığı, Genelkurmay BaÅŸkanlığı ile kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı arasında koordine edilecek.

Özel Kuvvetler Komutanlığına seçilen veya teklif edilen personelle kuvvet komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığınca, Ã–zel Kuvvetler Komutanlığı tim kadrolarına saÄŸlanacak personel desteÄŸinin tamamlanamaması durumunda, komando veya paraşüt kursu görmüş personel tercih edilerek, bu kadrolara personel atanabilecek.

Bu personelden ilgili kurslarda baÅŸarısız olanlar, görev yapma vasıflarını kaybedenler ve uyumsuzluk nedeniyle alınması istenenler Özel Kuvvetler Komutanlığı dışındaki uygun garnizona atanacak.

DoÄŸrudan Özel Kuvvetler Komutanlığında görev yapmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine alınan sözleÅŸmeli subay ve assubaylar ise Özel Kuvvetler Komutanlığı kadroları dışında atamaya tabi tutulmayacak. Ancak saÄŸlık yeteneklerini kaybedenlerden Ã–zel Kuvvetler Komutanlığından alınması istenen personel, komutanlık dışına ve  idarece uygun görülecek uygun garnizona atanabilecek

ANKARA (AA) -

Ek Bilgi

Ögeyi Oylayın
(2 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ