TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER

18 Mayıs 2015

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-1

YILDIZ-2015 Müşterek Harp Oyunu, yıllık eğitim ve öğretim hâsılasının alınması ve yıl içerisinde işlenen nazari konuların uygulamasının yapılması maksadıyla, jenerik senaryo, harita ve kuvvet yapılarına göre çift taraflı ve kontrollü olarak 07-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Atatürk Harp Oyunu ve Kültür Merkezi’nde (İstanbul) icra edilmiştir.

9

Harp oyununa 615 öğrenci subay ve müdavim, altı bakanlık, on resmî kurum ve kuruluş temsilcileri ile özel ihtisas görevi icra eden birlik temsilcileri oyuncu olarak iştirak etmiştir. İlk defa bu yıl 22 ülkeden 13’ü general 91 yabancı askerî personel 14-15 Mayıs 2015 tarihlerinde icra edilen Seçkin Gözlemci Gününe katılmıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-2

30 Ağustos 2014 tarihinde Ankara’da, 28-29 Ekim 2014 tarihleri arasında İstanbul’da ve 08-10 Kasım 2014 tarihleri arasında İzmir’de açılan “Türk Silahlı Kuvvetlerinden Özel Kareler Fotoğraf Sergisi” halkımızın ilgi ve beğenisini kazanmıştır.

2015 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan beş adet “Türk Silahlı Kuvvetlerinden Özel Kareler-2015 Fotoğraf Sergisi”nin ilki, 18-19 Mayıs 2015 tarihleri arasında Samsun’da açılacaktır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-3

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında 19 Mayıs 2015 tarihinde Ankara’da Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bandolar tarafından konserler icra edilecektir.

Ulu Önder Atatürk’ü manevi huzurunda anmak maksadıyla 19 Mayıs 2015 tarihinde Anıtkabir’de düzenlenecek etkinliklerin detayı için

http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_4_tskdan_haberler/2015/tsk_haberler_37/haber3/haber3.pdf tıklayınız.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-4

Genelkurmay Başkanlığı tarafından 18 Mart 2015 tarihinde başlatılan, “Türkiye Şehitlerini Anıyor” etkinliği kapsamında;

- 13 Mayıs 2015 tarihinde Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında, Kıbrıs Barış Harekâtı şehitlerinden Hava Pilot Binbaşı Fehmi ERCAN; şehit yakınları, davetliler, müze ziyaretçileri ve öğrencilerin katılımıyla yapılan törenle anılmıştır.

36

- 20 Mayıs 2015 tarihinde saat 14.00’te Ertuğrul Fırkateyni şehitlerinden Hüseyin Oğlu Deniz Er Ali, Harbiye Askerî Müzesi ve Kültür Sitesi Komutanlığında anılacaktır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-5

4IIII

6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı (Akdizgin/Şırnak) tarafından, 09 Mayıs 2015 tarihinde arazi tatbikatı icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-6

GGGG6

28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı (Ankara) tarafından, 04-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Kara Kuvvetleri Tatbikat Merkezinde (Şereflikoçhisar/Ankara) Tugay Kıtalı Komuta Yeri Tatbikatı icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-7

YYYY3

39'uncu Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı (Girne/Kıbrıs) tarafından, 04-15 Mayıs 2015 tarihleri arasında Kumköy ve Gürpınar Tatbikat Alanlarında, Tugay Kıtalı Komuta Yeri Tatbikatı icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-8

5

8’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı (Tekirdağ) tarafından 07-13 Mayıs 2015 tarihleri arasında Tabur Görev Kuvveti Arazi Tatbikatı icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-9

2

9’uncu Kolordu (Erzurum) ve 25’inci Hudut Tugay Komutanlığı (Ardahan) birlikleri tarafından, 04-08 Mayıs 2015 tarihleri arasında, Kars Akbaba Atış ve Tatbikat Alanı’nda, 60/81/106 milimetrelik Havan Atışları icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-10

YYYYY3

106’ncı Topçu Alay Komutanlığı (Islahiye/Gaziantep) tarafından, 05-07 Mayıs 2015 tarihleri arasında, General Nahit ŞENOĞUL Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde (Polatlı/Ankara), 2014-2015 Eğitim ve Öğretim Yılı Ağır Silah Atışları (175 milimetrelik K/M Top, 203 milimetrelik Çekili Obüs) icra edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-11

4

Maltepe Askerî Lisesi, Türk Coğrafya Kurumu tarafından 8’incisi düzenlenen “İklim Değişikliği ve İnsan” temalı Liselerarası Ulusal Proje/Kısa Belgesel/Animasyon Yarışması'nda “Tabiatın Gizli Tehlikesi Kuraklık: 1939-2014 Yılları Arasında İzmir’de Meteorolojik Kuraklıkların Yerel Basına Yansımaları ve Tarıma Etkileri” projesi ile birincilik ödülü ve “Binalar Ağaç, Şehirler Orman Olmalı: Yeşil Binaların Kullanımının Yaygınlaştırılması” projesi ile de üçüncülük ödülü almıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-12

322

Kara Harp Okulu 1965 devresi mezunları 09 Mayıs 2015 tarihinde Kara Harp Okulu’nu ziyaret etmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-13

JHH3

- 13 Mayıs 2015 tarihinde Şırnak ili Beytüşşebap Devlet Hastanesi’nde kalp krizi teşhisiyle tedavi edilen ve hayati tehlikesi bulunan bir vatandaşımızın, acil ileri tetkik ve tedavisinin yapılması maksadıyla 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına ait bir helikopter ile Şırnak Devlet Hastanesi’ne,

- 13 Mayıs 2015 tarihinde Şırnak ili Uludere ilçesinde yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan bir vatandaşımızın, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığına ait bir helikopteri ile Uludere Devlet Hastanesi’nden Şırnak Devlet Hastanesi’ne havadan sıhhi tahliyeleri gerçekleştirilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-14

- NATO KFOR Çok Uluslu Doğu Görev Kuvveti Komutanlığı harekât komutasındaki Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı Çok Uluslu Doğu Görev Kuvveti Manevra Bölüğünün bölük komutanları devir teslim töreni, 14 Nisan 2015 tarihinde ABD Bondsteel Kışlasında icra edilmiştir. Yapılan törende, Piyade Yüzbaşı Himmet SEVİNÇ bölük komutanlığı görevini Piyade Yüzbaşı Hanifi SAVAŞ’a devretmiştir.

11

- Kosova Türk Temsil Heyet Başkanlığının Sivil Asker İş Birliği projeleri kapsamındaki önemli etkinlikler arasında yer alan “23 Nisan Kosova Türkleri Millî Günü” 19-26 Nisan 2015 tarihleri arasında Kosova genelinde ve özellikle de Türk nüfusunun yoğun olarak yaşadığı tarihi Prizren şehrinde spor, kültür, sanat, eğitim, sağlık, tarih ve edebiyat alanlarında düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlanmıştır.

Ayrıca; Kosova Türkleri Millî Günü kapsamında, Prizren Mustafa BAKİ İlkokulu ile kardeş okul olan İstanbul Cahit ZARİFOĞLU İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velileri; Kosova Türk Temsil Heyet (KTTH) Başkanlığını ziyaret etmişlerdir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-15

Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı tarafından;

- 09 Mayıs 2015 tarihinde Hoca Revaş İlkokulu’nda 263, 10 Mayıs 2015 tarihinde Hoca Revaş Lisesi’nde 202, 12 Mayıs 2015 tarihinde Alaaddin Çocuk Yurdu’nda 144 Afgan öğrencinin genel sağlık taraması yapılarak ilaç desteği sağlanmıştır.

12

- 12 Mayıs 2015 tarihinde Alaaddin Çocuk Yurdu’nda kalan 144 Afgan çocuğa, personel ailelerince toplanarak Türkiye’den gönderilen giyecek malzemesinin dağıtımı yapılmıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-16

Anneler günü kapsamında Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı tarafından şehit anneleri ziyaret edilmiş, annelere çiçek dağıtılmış, yemekler düzenlenmiş, huzurevi ve hastaneler ziyaret edilmiştir.

10255

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ziyaretleri;
19
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ziyaretleri;
25
Hava Kuvvetleri Komutanlığı ziyaretleri;
32
Jandarma Genel Komutanlığı Ziyaretleri;

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-17

15T

Diyarbakır’a 20 km uzaklıktaki Karahan köyünde iki aile arasında sekiz ay önce çıkan gerginlik, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığının girişimiyle sona ermiştir. Bir kişinin ölümü dört kişinin yaralanmasına neden olan olay sonrası can kaybının önlenmesi amacıyla sekiz ay aralıksız nöbet tutan Jandarma, aileleri barıştırarak gerginliğe son vermiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-18

3UUU

IDEF-2015 12’nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, Milli Savunma Bakanlığı himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda, 05-08 Mayıs 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenmiştir. Söz konusu fuarda Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan silah, araç ve malzemeler ziyaretçilere tanıtılmıştır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-19

1PPPO

12 Mayıs 2015 tarihinde Bingöl İli Genç İlçe Jandarma Komutanlığına gelen Diyarbakır ilinde konuşlu Kızılay’a ait seyyar kan bağış ekibine, Genç İlçe Jandarma Komutanlığında görevli on altı rütbeli personel, yirmi erbaş ve er ile on iki Geçici Köy Korucusu kan bağışında bulunmuştur.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-20

LL2

Şehit aileleri ve gazilerimizle moral ve kaynaşmanın sağlanması maksadıyla 06 Mayıs 2015 tarihinde Kastamonu ili Taşköprü ilçesi Belediye Sosyal Tesislerinde öğle yemeği icra edilmiştir.

Düzenlenen yemeğe; Kastamonu ili Taşköprü ilçesinde ikamet eden şehit ve gazi aileleri, Kastamonu Valisi, Jandarma Bölge Komutanı, Kastamonu Belediye Başkanı, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcısı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü, Hanönü Kaymakamı, Kastamonu İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Taşköprü Belediye Başkanı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü ve askeri personel eşleriyle birlikte katılmışlardır.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-21

2RR5

Samsun ili Çarşamba ilçesi Kumköy İlkokulu öğrencileri 13 Mayıs 2015 Çarşamba günü Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığını ziyaret etmiştir.

Öğrencilere; Jandarmayı tanıtıcı kısa bilgiler verilmesinin ardından çeşitli anı objeleri hediye edilmiştir.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNDEN HABERLER-22

Engelli vatandaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen “Temsili Askerlik Uygulaması”, yurt genelinde Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ve Jandarma Genel Komutanlığı birliklerinde icra edilmiştir.

6

Kara Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri;
43  
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri;
55
Hava Kuvvetleri Komutanlığı birlikleri;
64
Jandarma Genel Komutanlığı birlikleri;
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ek Bilgi

Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ