MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Antalya Şubesi’ni ziyaretinde, Ahmet Öztaş adlı emekli astsubay tarafından protesto edildi. Bakan Gönül’e emekli astsubayların sorunlarını iki yıldır çözmediğini belirten Öztaş, "Yazıklar olsun" dedi.

ahmet-oztas-protesto

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, bu sabah Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ANSİAD) kahvaltısı ile başlattığı seçim çalışmaları kapsamında Antalya Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni tarafından Atatürk portreli plaketin armağan edildiği Bakan Gönül, basının Türkiye’nin gelişmesinde fevkalade rol oynayan bir sektör olduğunu belirterek, yasamanın denetleme vazifesinin çoğu kere basın yardımıyla yapıldığına işaret etti.

Bugün denetim deyince basın olmadan birşey yapmanın mümkün olmadığını dile getiren Bakan Gönül, "Basın olmadan dünyada ne olup bittiğini öğrenmek mümkün değil. Hatta o kadar ki medya kritik konularda resmi kanalların bile önüne geçiyor. En son tüm dünyada yankı yapan olayı bana resmen bildirilmeden evvel televizyondan öğrendim. Bana resmi bilgi sabah geldi. Neyi kastettiğimi biliyorsunuz" diye konuştu.

Arap ülkelerinde yaşanan iç savaşların Türkiye’nin savunma politikasına etkisinin sorulduğu Bakan Gönül, bu çatışma bölgelerinin ister istemez Türkiye’nin dış politikalarına etki ettiğini söyledi. Bakan Gönül, "Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si Ermenistan tarafından işgal edilirse, Gürcistan Rusya ile çatışmaya girerse, Bosna Hersek’teki katliam, Makedonya’daki çatışmalar, Kosova’nın bağımsızlık mücadelesine kayıtsız kalamayız. Bu bakımdan ecdadımızın söylediği, ‘isterisen sulhi salah hazır ol harbe, hazır ol cenge, isterisen sulhe.’ Biz de hep sulh istediğimiz için, barış ve sükunet istediğimiz için hem savunmamız, hem de dış ilişkilerimiz bakımından fevkalade dikkatli ve hazırlıklıyız" dedi.

Bölgede mümkün mertebe çatışma istemediklerini belirten Bakan Gönül, İran ve diğer çatışma alanları için karşılıklı diplomasiden yana olduklarını dile getirdi. Bu bölgelerde halkın taleplerinin yerine getirilmesi ve huzurun bozulmamasını istediklerini belirten Gönül, Libya için "Hala orada 4 gemi, 1 denizaltımız, 6 tane F 16, 1 tanker uçağı, İtalya’da mevzilenmiş vaziyette. Ne için. İnsani yardım ve ambargo uygulaması için" diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ ERDEN SONRA BEDELLİ

Bedelli askerlikle ilgili soruları yanıtlayan Bakan Gönül, şöyle dedi:

"1111 sayılı kanun, askerlik çağına gelmiş yeterli kişi askere müracaat ederse bedelli devreye girer diyor. Ancak 2003 yılında askerlik süresini üç ay kısalttık ve asker mevcudu yüzde 17 azaldı. Müracaatlar da yeterli olmadı. Yeterli olup olmadığına da zaten bakanlık olarak biz karar vermiyoruz. Genelkurmay’dır operasyonlardan sorumlu olan. Bugüne kadar ’yeterlidir’ demediği için müracaatlarla ilgili bedelliyi yürürlüğe koyamadık. Mevcut kanunu yürürlüğe koyamadık. Yeni bir kanun çıkarılabilir mi, olabilir. Çünkü TBMM, Hükümetin tasarrufu ile olabilir. Bunda da yeni bir kanun çıkarttık. Sözleşmeli er diye. Kanunun yönetmeliğini hazırladık, bakanlıkların görüşüne sunduk. En kısa zamanda yönetmeliği yürürlüğe koyup, sözleşmeli erleri almaya başlayacağız. Ondan sonra bedelliyi düşünmek daha kolay olacak."

KANAL İSTANBUL’DA MONTRÖ TANINMAYACAK

’Çılgın proje’ olarak adlandırılan Kanal İstanbul projesinin, boğazların kullanımına ilişkin Montrö Antlaşması’nı etkileyip etkilemediği yönündeki soruya ise Bakan Gönül, boğazların statüsünün önce Mudanya Mütarekesi ile bağlandığını belirterek,

"Boğazların idaresi Türkiye hakimiyetine veriliyor, ama Karadeniz’e kıyıdaş olan ülkelerin de Türkiye’nin keyfine bırakılmaması diye düzene bağlanıyor. Yeni açılacak kanalla tamamen düzenleme ülkemizin getireceği kurallara bağlı olacak. Çünkü tamamen milli bir proje. Tamamen bağımsız olacak, biz öyle düşünüyoruz, başka şeyler düşünenler varsa onlarla da cebelleşiriz" dedi.

BAKANA PROTESTO

Milli Savunma Bakanı Gönül, Türkiye Harp Malulü, Gaziler Derneği Antalya Şubesi’ni ziyareti sırasında, emekli astsubay Ahmet Öztaş tarafından protesto edildi. Öztaş, "İki senedir bakansınız. Yazıklar olsun. Bize yaptığınız hizmetlere iyi bakın. Buyurun okusun sayın bakanım okusun. 1’in 4’üne yükselemeyen tek astsubaylar. 15 yıl mecburİ hizmete tutulan tek astsubaylar" diye tepki gösterdi. Korumaların ve bazı polislerin sakinleştirmeye çalıştığı protestocu, astsubaylara ilişkin şikayetlerinin yer aldığı bildiriyi gazetecilere ve vatandaşlara dağıtarak uzaklaştı.

Bakan Gönül, dernek binasında gazilerle bir araya geldi. Burada Gönül’e kalpak hediye edildi.

5 LİRAYA 4 ÇEŞİT YEMEK YEDİ

Milli Savunma Bakanı Gönül, ardından Antalya Valiliği karşısında bulunan ve 4 çeşit yemek 5 TL olan halk lokantasına girdi. Bakan Gönül, partililerle birlikte lokantada öğle yemeğini yedikten sonra öğle namazı için camiye gitti.

Ögeyi Oylayın
(10 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Orhan ORHUN 21-03-2012 21:30
Sayın ÖZTAŞ; TEMAD eski yönetiminin dokuz yılda yapamadığını tek başına yaparak adını gönüllere altın harflerle nakşetmiştir. Kendisine şükran borçluyuz. Var ol Nur ol devrem.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ