Türk Silahlı Kuvvetlerini sırtında taşıyan, hiyerarşiye saygılı, ülkesine ve orduya sadakatini teri, canı ve kanı ile kanıtlamasına rağmen bizzat kendi kurumlarınca önyargılarla sosyal, ekonomik ve insani haksızlıklara uğratılan emekleri, varlıkları "Ordünaryüs profesör olsan bile assubaysın" diyerek yok sayılmaya çalışılan tek talepleri adalet olan çilekeş mesleğin mensupları Assubaylar...

Nedir bu adaletsizlik, nedir bu önyargı, nedir bu korku?

Korkmayın!…

Bizden korkmayın, korkularınızı biliyoruz!

Uçak bakım subayımızın eline tornavida almadığını, bir vida sıkmayı bilmediğini biz de biliriz, siz de bilirsiniz! Tank yolda kaldığında teknisyen astsubayı çağırmaktan öteye geçmez teknik (!) bilginiz. Gemi komutanı ancak motor odasının temizliğine bakar, dizelin kapağını aç kapa deseniz açıp kapayamaz!

Raporları hazırlarız, beğenmezsiniz, tekrar düzeltiriz imzalarsınız.

Bir üstünüz de sizin düzelttiğinizi beğenmez, tekrar düzeltiriz.

Biz bu ülkeyi seviyoruz, bu cumhuriyetin, Atatürk’ün emaneti demokrasinin, şehit kanları ile sulanmış memleketin aşığıyız. Çabamız bu!

Bizden korkmayın, aynı gemide olduğumuzun fakındayız, korkularınızı yenip bizi anlar, birbirimize ihtiyacımız olduğunu anlarsanız, el ele, omuz omuza verdiğimizde daha güçlü bir Silahlı Kuvvetleri var edeceğimizi biz biliyoruz.

Sizden beklentimiz; bizi ötekileştirmeden, önce insan olduğumuzu fark edip, asla unutmadan yaklaştığınızda her şey daha güzel olacak!

Aşağıda bir astsubay oğlu astsubayın öz geçmişi var… Bir göz atalım, sonra devam edelim!

"Hasan Bora USLUER, 2002 ile 2014 yılı sonuna kadar Türk Silahlı Kuvvetlerin de Astsubay olarak görev yapmış ve zorunlu hizmet süresi hitamında görevinden istifa ederek ayrılmıştır. Askerlik hayatı öncesinde 1999-2001 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, Güverte Bölümü, Uzak yol vardiya zabitliği eğitimini derece ile tamamlamıştır. Deniz Astsubay sınıf okuluna derece ile girmiş ve Harita Sınıfı eğitimi gereği, Harita Genel Komutanlığı, Harita Yüksek Teknik Okulu, Harita Astsubay Sınıf Okulu Komutanlığına gönderilmiştir. 2002 yılında Sınıf eğitimini tamamlayarak asli görev yeri olan Seyir, Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığına atanmıştır.

Trieste / İTALYA da, 2003-2004 yılı arasında International Maritime Organisation - Uluslararası Denizcilik Örgütü – IMO bağlısı, International Maritime Academy - Uluslararası Denizcilik Akademisi – IMA ‘da icra edilen Elektronik Kartografi, Elektronik Harita Üretimi eğitimini tamamlayan ilk Türk olmuştur. 2005 yılı itibariyle tamamlanıp hizmete sunulmuş olan ilk elektronik seyir haritası üretim ekibinde görev almıştır. 2008 yılında Kamu Yönetimi lisans eğitimini tamamlamıştır. Aynı yıl Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Lisan Okulunda ingilizce eğitimini tamamlamıştır. 2005-2009 yılları arasında Karasuyu ve Kıta Sahanlığı projelerinde Harita çizimi ve teknik danışmanlık görevlerini de ifa etmiştir. 2009 - 2011 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Deniz Bilimleri Enstitüsü, Deniz Politikası dalında yüksek lisansını, Türk Boğazlarında Fenerler ve Sis İşaretlerinin Elektronik Seyir’e Entegrasyonu - Integration of the Lights and Fog Signals to the Electronic Navigation in the Turkish Straits, isimli tezi ile tamamlamıştır. 2011 yılında İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Deniz Ulaştırma ve İşletme Mühendisliğinde başladığı doktora eğitimi, tez yazma aşamasında halen devam etmektedir. 2012 - 2013 arasında Uluslararası Hidrografi Örgütü – International Hydrographic Organisation tarafından akreditesi sağlanmış olan, FIG/IHO/ICA B Kategori, Uluslararası Uygulamalı Hidrografi – International Applied Hydrographic Education, eğitimini tamamlamıştır. Kısa bir süre ölçüm görevlerinde, daha sonra Hidrografik Ölçüm Ekip Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. Askerlik hayatı boyunca, Babası Emekli Astsubay Ahmet USLUER’den ve eğitim destekçisi Annesi Sultan USLUER’den çok etkilenmiştir.

Aralık 2014 tarihi itibariyle görevinden istifa ederek, Galatasaray Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Öğretim Görevlisi olarak göreve başlamıştır. Aynı zamanda, Galatasaray Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu, Gemi Makineleri İşletme Bölümü, Bölüm Başkanı görevini de ifa etmektedir. (bknz.)"

  • Nice deÄŸerler var astsubayların arasında, bu deÄŸerleri korkuya kapılıp bastırmaya çalışmayın, hizmet imkanı verin, destekleyin!
  • 21 nci Yüzyılda yaşıyoruz, gelin Hitler-Mussolini döneminden kalma iç hizmeti, askeri cezayı, dahası o dönemin anlayışını deÄŸiÅŸtirelim, 21 nci yüz yıla uyarlayalım.
  • Ãœvey kardeÅŸ deÄŸil, kardeÅŸ olalım!
  • Bizim yaÅŸam koÅŸullarımızın düzeltilmesi sizi neden rahatsız eder, anlayamıyoruz.
  • Tekmeyle, hakaretle, baskı ile bir yere varamayacağınızı artık anlayın! Ä°nsanlık suçu iÅŸlediÄŸinizin farkına varın!
  • Korkularınızı yenin, korkularınız öncelikle size zarar verir!
  • Korkularınız Silahlı Kuvvetlere, Korkularınız ülkeye zarar verir.
Ögeyi Oylayın
(108 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Erdal Günşer 15-02-2015 14:06
"Sana senden gelir eğer bir işte dat lazımsa, Ümidini kes zaferden gayrıdan imdat lazımsa." diyor Yunus Emre.
TAS-SEN bizim gücümüzdür. Gelin güçlü olalım.
www.tas-sen.org. üzerinden gönül bağımızı iletebiliriz.
Alıntı
#3 AKALP 15-02-2015 12:36
Kardeşim kutluyorum, kendimizi geliştirmek ve orduya daha fazla yararlı olmamızın önünde engel olanlar kaybettiklerinin farkında değiller.ABD boşuna süper ülke olmamıştır ABD hayranı olanlar onların ordusunda erin genelkurmay başkanı olduğunu ne zaman görecekler kahrolsun önyargı
Alıntı
#2 HASAN BORA USLUER 15-02-2015 01:02
Çok değerli Ersen Ağabeyim, başta babam ve sizler gibi büyüklerimiz hep önümüzde güzel örnekler teşkil ettiniz. Bu yönde çok şanslı hissediyorum, siz ve değerli büyüklerimin bu düşüncelerine mazhar olmak ne büyük bir şereftir. Saygılar sunarım.
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 14-02-2015 11:28
Muvazzaf genç kardeşlerimize örnek olacak bir kariyer. Lütfen engeller sizi yıldırmasın, kendinize ve meslektaşlarınıza saygı duyarak mesleki bilginizi ve kendinizi geliştirin bu sizin kişiliğinize ve astsubay mesleğine büyük artılar kazandıracaktır. Teşekkürler Bora Usluer, seninle gurur duyduk senin şahsında bunu başaran tüm meslektaşlarımı kutluyor başarılar diliyorum.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ