Değerli Meslektaşlarımız,

Sitemizde yayınlanan CÄ°OR adlı yazı ile MSB ödeneÄŸinin ayrılmasına raÄŸmen TEMAD’ın uluslar arası askeri dernekler federasyonunun yurt dışı etkinliklerine  götürülmediÄŸi gerçeÄŸinin açıklanması üzerine bu etkinliklere katılan zamanın TEMAD yönetimi bu etkinliklerde hiçbir bildiri sunmamış adeta turistik gezi ile yetinmiÅŸlerdir.

Sn.Ahmet KESER baÅŸkanlığındaki TEMAD yönetimi assubayların tanıtımında büyük rol oynayacak bir projeye imza atarak 17 EKÄ°M DÃœNYA ASSUBAYLAR GÃœNÃœ kutlaması için karar aldığını açıklaması assubay toplumunda büyük bir memnuniyet ve çoÅŸkuya neden oldu. Bu etkinliklere yaşına, saÄŸlık ve ekonomik sorunlarına bakmaksızın binlerce arkadaşımız bizzat katıldı. Katılmayıp yüreÄŸi orada olan meslektaÅŸlarımız bu sitenin düzenlediÄŸi maddi destek kampanyasına katkılarda bulundular. Bu kutlamaların kendi aramızda şölen havasında geçmesinden ziyade  assubayların kamuoyundaki yanlış imajını deÄŸiÅŸtirmek adına Paneller, Sempozyumlar yapılması, gazete ve bilbord ilanları verilmesini arzu ediyorduk. Bu ne yazık ki gerçekleÅŸmedi!

TEMAD yönetimleri faaliyetlerini aidat geliri, bağışlar, gayrimenkul kiraları, ticari işletmeler, MSB tarafından verilen ödeneklerle karşılarken tarihinde hiçbir yönetime nasip olmayan milyonlarca lira maddi destek sunuldu. Yasal zorunluluk dışında üyeler doğal olarak aidatlarının, bağışlarının nereye harcandığını bilmeye hakları vardır, ama ne yazık ki mevcut yönetim tüm ısrar ve eleştirilere rağmen ayrıntılı bilançosunu açıklamadığı gibi sözüm ona yönetime yakın olmak adına hareket eden kişiler bu sorgulamaya polemikler hâttâ hakaretlerle karşı çıkmışlardır.

TEMAD yönetiminin bu duruma karşı çıkmak bir yana bu kişileri desteklemesi hiçbir değer yargısı ile kabul edilemez. Bu bizim birliğimize, umutlarımıza ve mücadelemize indirilen bir darbedir. Nitekim bunun yarattığı olumsuzluk hepimizi derinden yaralamaktadır.

Bu eleştirilerden biri de mücadelede kullanılmak üzere gönderilen bağışların nereye harcandığı konusunda soruların yanıtsız kalmasıydı. Nihayet TEMAD yönetimi yasal zorunluluk gereği blançoyu sitesinde yayınlamıştır. Ancak yayınlanan bu blançoda gelirler ve giderler konusunda bilgi edinmek mümkün olmamıştır. Bilançonun 'dernekler masası inceledi' gerekçesi ile delegeler tarafından ibra edilmesi soru işaretlerini, gereksiz şaibeleri silemez, bu büyük bir güven erezyonuna sebeb olacaktır; çünkü dernekler masası harcamaların mücadele için mi yoksa gereksiz harcamalar için mi yapıldığını denetlemez. Sadece gelir ve gider tablolarının birbirini tutması ile gerek duyarsa belgelerin varlığını inceler. En sağlıklı denetim üyelerin vicdanında yapılan denetimdir ve bu aynı zamanda şeffaf yönetiminlerin gereğidir.

MeslektaÅŸlarımızın merak ettiÄŸi ayrıntılı harcama kalemlerinin yer almadığı bllançoyu bir de uzman gözü ile incelemek  için Mali konularda uzman bir meslektaşımıza incelettik. Kendisinin yazmış olduÄŸu raporu aynen yayınlıyoruz ve TEMAD yönetiminden gereksiz sorgulamalara polemiklere son vermesi için ayrıntılı harcama kalemlerinin ÅŸubelere gönderilerek üyelerin denetim ve bilgisine sunulmasını bekliyoruz.

Saygılarımızla. 

                            SÄ°TE YÖNETÄ°MÄ°

                              

Bilanco Yanyana11

  • Bu BÄ°LANÇO bir ÅŸirket bilançosu olsaydı hiç düşünmeden ''Hatırı sayılır sermayeye sahip bir firma'' derdim. Hemen ardından da ''Bu firmanın son 2-3 yıldaki gidiÅŸatı iyi deÄŸil, çöküşte''der ve Yönetim Kurulunun toplanmasını önerirdim.Çünkü; KAR/ZARAR hesabındaki ''Dönem NET Zararı''nın 91.329,50 tl  geçen yıl zararının 178.611.64     tl oluÅŸu bunu gerektirir.
  • Åžimdi TEMAD'ın ''Ticari Faaliyet'' göstermeyen (TEMAD Sigorta - Atık YaÄŸ Toplama Ä°ÅŸi Dışında) ve ''Kamu Yararına Faaliyet Gösteren''bir kurum olduÄŸu gerçeÄŸini ön plana alsak da bu bilançoda iÅŸlerin rayında gitmediÄŸini gösteren veriler mevcut.
  • Her ne kadar bilançoya esas olan kalemlerin ayrıntılarını göremesek de Bilançodaki temel ayrıntılar bize bir fikir veriyor.
  • Bankalarda : 268.897,69 tl'si olmasına raÄŸmen 8.683,30 tl. ''Personel Borçları'' var. (Bankada paranız varsa neden ödemiyorsunuz?)
  • ''Ödenecek Vergi ve DiÄŸer Borçlar'' : 9.441,98 tl (Bunların ödeme zamanı/dönemi gelmemiÅŸ olabilir.)
  • Bankalarda bu kadar para varsa, 91.329,50 tl ''Dönem Net Zararı'' çok yüksek. Zira ''GeçmiÅŸ Yıllar Zararı'' 178.611,64 tl (Nedeni bilinmeyen zarar 2 yıldan fazla bir periyodu kapsıyorsa )
  • Buna oranladığımızda çok yüksek bir rakam olduÄŸu anlaşılacaktır.
  • Ä°ÅŸ Avansları : Avans (ön ödeme) yapılacak bir iÅŸ/mal ve hizmet alımı karşılığı önceden verilen para/nakittir.
  • Yaptırılacak Ä°ÅŸ veya Hizmet Alımı ne kadar büyüktür ki   82.483,42 tl. avans olarak ödeniyor ?
  • Sermayeler genelde küsuratlı rakamlardan oluÅŸmaz. ÖdenmiÅŸ Sermaye: 1.462.465,69 tl (69 kuruÅŸ dahi var)
  • Belli ki AKTÄ°F/PASÄ°F denkliÄŸini saÄŸlayabilmek adına KAR/ZARAR hesabında ortaya çıkan bu küsuratlı rakam oraya da yansıdı.

Dönem Net Zararı : 91.329,50 / 12 (ay) = 7.610,80 tl. (Aylık Net Zarar-2014) Geçen yıl için 178.611.64 /12 (ay)=14.884.30 Tl. aylık net zarar Ortalama aylık 11.247.55 zarar mevcut 

Bilanço üzerine TEMAD Genel Merkez şunu da söyleyebilir;

..... kişi üye sayımız var. Ancak, üye aidatını ödeyenlerin sayısı % 50'yi bile bulmuyor. Dolayısıyla tamamlanamayan gelirleri BORÇ olarak başka yerlerden almak zorunda kalıyoruz.

S O N U Ç :  BÄ°LANÇO'ya göre  yolunda gitmeyen ÅŸeyler var!...

Ögeyi Oylayın
(9 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Ersen Gürpınar 08-02-2015 14:59
Sivil Toplum Kuruluşlarının üyelerini bilgilendirmesi hatta taleplerinde hesap vermeleri lütuf değil etik ve yasal zorunluluktur.Israrlı talepler sonrası TEMAD yönetimi tarafından açıklanan bu bilanço yasak savmaktır. Bu bilançodan değil bizlerin, konusunda uzman olan kişilerin bile bir sonuca varmaları mümkün değildir. TEMAD yönetiminin assubay kamuoyundan gizlemek istediği harcamalar mı vardır? Net, tatmin edici açıklama yapılıncaya kadar bu yönetimin bilançosu ve bunun sonuçları assubayların gönlünde mahkum edilmeye devam edilecektir.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ