KADIN JANDARMA ASTSUBAYLAR; ERKEKLERE “KADINA EL KALKMAZ! DEDİ.

19 Aralık 2014

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, Çatalca’da‘Kadına Yönelik Şiddet’ konusunda fabrika işçilerine seminer verdi.

“Önce şiddeti doğuran erkekler bilinçlendirilmeli” diyen jandarma, yaklaşık 400 erkeğe kadının haklarını, şiddet uygulamaları halinde başlarına gelecekleri sıraladı.

Sunumda ise tüm gözler kadın astsubay Emel Altınoluk’taydı.

Altınoluk, kadınların yalnız olmadığını devletin kadınların yanında olduğu mesajını erkeklere verirken yasal dayanakları da teker teker sıraladı.

AKŞAM’ın 14 Aralık 2014 tarihinde “Kadına Şiddette Çare Erkeğe Eğitim” başlığı ile duyurduğu İstanbul İl Jandarma Komutanlığı tarafından yürütülen ‘Beyaz Lale’ projesi kapsamında, Çatalca’da faaliyette bulunan Metal Yapı Fabrikası işçilerine seminer verildi.

Sunumu İstanbul İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Çocuk Kısım Amirliği’nde görevli Astsubay Emel Altınoluk yaptı.

Altınoluk yaklaşık 400 fabrika işçisine kadınların hakları, yasal mevzuatlar ve şiddet türlerini anlattı.

JANDARM3980212

AMAÇ FARKINDALIK YARATMAK

Astsubay Emel Altınoluk, “Bu fabrikada çok fazla erkek çalışanın olduğunu biliyorduk. Silivri ve Çatalca Bölgesi’nde olayların daha fazla olması nedeniyle faaliyetlerimize buradan başlamaya karar verdik.

Her kadın anne ve anne adayı, dolayısıyla çocuklarımızı büyütenler annelerdir ve gelecek nesilleri de şekillendirecek olanlar da yine annelerdir.

Onların stressiz huzurlu bir ortamda olmaları, yeni nesillerinde sağlıklı yetişmesini sağlayacaktır.

Bu tabi ki evde huzurdan geçiyor. Erkekleri tercih etmemizin de sebebi buydu.

Eşleriniz ile konuşun, selamlaşın. Onları anlamaya çalışın.

Şiddete uğrayan kadınlar ile yaptığımız görüşmelerde ‘Eşim beni anlamıyor, beni dinlemiyor, benim sorunlarımı bilmiyor’ gibi sorunları anlatıyor.

İş yerlerindeki huzurlarının da ailelerindeki huzurdan besleneceğini erkek vatandaşlarımıza anlatmaya çalışıyoruz.

Bu farkındalığı yaratmak için bu çalışmayı yapıyoruz. Bizim amacımız erkeklere şiddet uyguluyorsunuz ithamında bulunmak değil.

İçlerinde şiddet uygulayanlar varsa bilsin ki devlet, yasalar kadına bazı haklar tanıyor bunun bilinmesini istiyoruz”şeklinde seminer sonunda değerlendirme yaptı.  

JANDARM3980243

EŞİMDEN ÖZÜR DİLEYECEĞİM

Fabrika işçileri ise şöyle konuştu:

-   Mustafa Sabancı: “Eşim ile sorunlarımızı genellikle konuşarak aşmaya çalışırız.  Ancak baktım ki sinirleniyorum o zaman dışarıya çıkarım ve bir süre evden uzakta kalırım. Yani olayın ya da tartışmanın sıcağı sıcağına büyümesine izin vermemeye çalışırım.”
 
-      Evren Bahar: “Fiziksel şiddetin dışında sözlü şiddet uygulayan erkekler de var. Ben şahsen ne fiziksel ne de sözlü şiddete karşıyım. Ancak bu eğitimden sonra gidip eşimden bir şey yapmamış olsam bile gidip özür dilemek istiyorum. Bilmediğimiz çok konu varmış”

-      Recep Avcı: “Erkeğin şiddete başvurmasında maddi sorunların çok ciddi rol oynadığını düşünüyorum. Maddi sorunlar büyüdükçe erkeğin stresi de bir o kadar artabiliyor. Ancak hiçbir gerekçe kadına şiddeti haklı kılmaz.”  

BÜLENT ŞANLIKAN – HABER MERKEZİ

 

Ek Bilgi

Ögeyi Oylayın
(2 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ