HAİN SALDIRIDA KARAKOL KOMUTANI ASTSUBAY ÖLÜMDEN DÖNDÜ.

27 EKÄ°M 2014

Uydu kartı alacaklardı

Açılan ateş sonucu şehit olan askerlerin, ilçe merkezindeki Zavanos işhanındaki elektronik mağazasından televizyon uydu kartı almak için geldikleri ve burada saldırıya uğradıkları öğrenildi.

Görgü tanıklarının bazıları tek silah, bazılarının ise iki silahla askerlerin vurulduÄŸunu anlattıkları kaydedilirken, uzman çavuÅŸ Köse’ye 13, erlerden Köse’ye 7 ve Yılmaz’a 5 kurÅŸun olmak üzere toplam 25 kez ateÅŸ edildiÄŸi anlaşıldı.

Olay yerinden toplanan boÅŸ kovanlar inceleme için kriminal laboratuvara gönderilirken, Ã¼Ã§ askerle beraber gelen karakol astsubayının baÅŸka bir alışveriÅŸ yapmak için üçlüden ayrılmasıyla ölümden döndüğü öğrenildi.

Astsubay ölümden döndü

Askerlerin, geldikleri aracı olay yerinden yaklaşık 50 metre uzağa park ettikleri ve önce alışveriş yaptıkları ardından da ikinci alışveriş noktası olan iş hanına yöneldikleri belirlendi.

Bu sırada, ekipteki diğer astsubayın ise olay yerine uzakta bir noktada başka bir alışveriş yaptığı tespit edildi.

Yapılan değerlendirmelere göre, ilk alışveriş noktasından sonra takibe alınan üç askeri şehit eden yüzü maskeli iki eylemcinin PKK’nın şehir yapılanması olan YDG-H içinde yer aldıkları yönünde bilgilere ulaşıldığı kaydedildi.

Saldırının gerçekleştiği bölgedeki bir işyerindeki kamera kayıtlarının alındığı ve saldırganların kimlik tespitine çalışıldığı öğrenildi.

Bu arada, istihbarat birimleri, PKK’nın şehir merkezlerinde yapılacak eylemlerde kullanılmak amacıyla kırsal alandan şehir ve ilçe merkezlerine silah sevkiyatına başladığı tespit edildi.

Silahların özellikle sözde öz savunma birlikleri ve gençlik örgütlenmesi üyelerine dağıtıldığı saptandı. 

Hazırlayan : Mete Yanıkçı

Ögeyi Oylayın
(3 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ