Cep telefonumuza gelen mesajı genelde mekanik bir ses haber verir…Gelen haber iyi de olsa, kötü de olsa aynı mekanik uyarıyı alırız…

Şubemiz üyesi Emekli Hv.Kd.Bçvş. Bilmem kim hakkın rahmetine kavuşmuştur. Cenazesi yarın öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra bilmem ne mezarlığına defnedilecektir. Ailesine ve camiamıza baş sağlığı dileriz… Taziyeler için telefon…

Bir hüzün duyarız, yakından tanısak da tanımasak da!

Yakından tanıdıklarımızın acısı bir başka olur… En çok da çektiklerini bildiğimiz için, “vay be “ deriz… “Sonunda onu da aldı kara toprak!

TEMAD-KURULUS-GUNU-17-10-2012Kayhan BAYDUR Abimiz 1934 doğumlu… 1956 yılında Teknisyen astsubay olarak göreve başlar, astsubay hastalığına, yani mide hastalığına yakalanır, sınıf değiştirmek zorunda kalır… Personelci olur, ama asıl mesleğini özler, bir türlü adapte olamamıştır. Kendi içinde çelişki yaşar, 1974 yılında 3. derecenin birinci kademesinden emekli olur.

Emekli olduktan sonra gerek ekonomik zorluklar, gerekse evde oturmak onu sıkar, bir süre bakkal işletir Muğla’da… Ondan da vazgeçer.

MUĞLA TEMAD Şubesi açıldıktan sonra ilk üye olanlardandır. Bastonuna dayanarak gelip ilk aidat ödeyenlerden ve de her etkinliğe, her milli bayrama canla başla katılan büyük çınardır.

Eşinin ciddi sağlık sorunları ile uğraşır bir yandan da… Eşi onun yardımına muhtaç durumdadır. Şikayet etmez, tevekkülle hayata katlanır.

Güzelbahçe’de oturan evlatları onlara yakın olabilmek, yardım edebilmek adına yakınlarından ev alırlar birkaç ay önce.

Belki de desteğe muhtaç eşini emin ellere teslim edince, yorgun yüreği durur.

Koca çınar yıkılır!

Hep umutla, hep mücadele ile, hep zorluklarla geçen bir ömür sona erer.

Umalım ki gittiği yerde huzur bulsun, mekanı cennet olsun!

Hayatından kim bilir kaç roman, kaç hikaye çıkardı… Sizin, bizim, hepimizin olduğu gibi!

Yukarıdaki resme bakınca insanın aklına rahmetli Abdurrahim KARAKOÇ’un şiiri geliyor…

Yıllarca bir tapu meselesi için mahkemeye gidip gelen vatandaşın mahkeme hakimine feryadı sanki  bizim astsubay sorunlarını anlatır gibidir…

Gene tehir etme üç ay öteye,
Bu dava dedemden kaldı hakim bey,
Otuz yılda babam düştü ardına,
Siz sağ olun, o da öldü hakim bey!

Canıma tak dedi, buraya gel git,
Bini geçti burda yediğim zılgıt,
Eğer ki diyorsan bana ne, öl git,
Oğlumun bir oğlu oldu hakim Bey,

Kayhan Abi ile aynı karede bir küçük çocuk var… Kayhan Abi, hakkın rahmetine kavuştu ama kim bilir, belki de bu  genç kardeşimiz günü geldiğinde  bu davayı sırtlayıp götürecektir.

Bu gün temsil makamında olanlar, ya da olmayanlar, sorunlarımızla ilgilenen herkesin birazcık Kayhan Abiye ve onun gibilere vicdan borcu yok mudur?

Elini vicanına koyup birazcık düşünüp, daha sorumlu davranmamız gerekmez mi?

Ögeyi Oylayın
(18 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Halil ERGENLİ 01-09-2014 14:46
Yukarıdaki fotoğraflar bizim için çok anlamlıdır. Kayhan BAYDUR Büyüğümüz her çağrımıza elinde bastonu ile kıyafetine azami özeni göstererek icabet etti. Fotoğrafta elinde Türk Bayrağı ile gördüğünüz Nisa Bebek ise Kurucu Üyemiz Ahmet SELÇUK'un torunu. TEMAD bugünün ulu çınarları ile yarının büyüklerini aynı amaç için bir araya getiren bir yuva. Değerini bilmek gerekir.
Merhum Büyüğümüze rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.
Hislerimize tercüman olan Sn. Hüseyin SAVCI'ya da teşekkürler.

Halil ERGENLİ
TEMAD Muğla İl Başkanı
Alıntı
#3 Ersen Gürpınar 31-08-2014 19:58
Ön yargılarla sosyal,ekonomik ve insani haksızlıklara uğratılan Türk ordusunun cefakar ve fedakar mensupları assubayların çilesi emekli olunca da devam ediyor; hakkın,hukukun adaletin sağlandığını görmeden ulu çınardan yapraklar dökülüp ebediyete intikal ediyorlar, ön yargılarla adaleti esirgeyenler vebalini çeksinler ilahi adalet varsa çekeceklerdir. Merhum meslektaşımız ağabeyime rahmet kederli ailesine sabırlar diliyorum. Dilerim mekanı cennet olur orada rahat eder.....
Alıntı
#2 Elbirce 31-08-2014 17:41
Camiamıza ve müteveffanın değerli aile bireylerine, tüm sevenlerine baş sağlığı diliyor, rahmetliye cennet mekan diliyorum.
Doğrusu, yazı epey dokunaklı olmuş, insanın içini burkuyor. Maalesef, bir çoğumuz hak ettiğimiz insanca yaşam koşullarına layıkıyla sahip değiliz. Anlaşılan, Kayhan abimiz de bu makus talihi yenemeyenlerdenmiş.
Alıntı
#1 Turgay İyialkan 31-08-2014 15:28
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet, Ruhu şad olsun.
Alıntı
genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAĞIMSIZLIK SAVAŞIMIZIN KAHRAMANI, LAİK, DEMOKRATİK CUMHURİYETİMİZİN KURUCUSU, EBEDİ ÖNDERİMİZ VE BAȘKOMUTANIMIZ BÜYÜK DEVRİMCİ GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ŞAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuş, dünyanın gidişatını değiştirmiş, yalnızca ya...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ