TSK İÇİNDE "PARALEL" TEMİZLİK

 06 AÄŸustos 2014 

TSK, Paralel Yapı'ya karşı önlemlerini arttırdı. Yüksek Disiplin Kurulu'na Paralel Yapı'ya mensup subayların dosyaları getirileceği öğrenildi.

TSK, Paralel Yapı'ya karşı kendi içinde önlemler alıyor. Kurmay personele özel inceleme yapılırken, Yüksek Disiplin Kurulu'na 100'e yakın subay, astsubayın dosyası geliyor

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "ulusal güvenliğe tehdit" olarak ifade ettiği paralel yapıya karşı mücadele sürerken, emniyet, finans, yargının ardından askeri ayağına da neşter vuruluyor.

Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay ile askeri istihbarat Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Paralel Yapı'ya ilişkin rapor hazırladı.

Åžubat Raporda TSK içinde Paralel Yapıyla baÄŸlantısı olan personelin listesi çıkarıldı. Yüze yakın subay, astsubayın paralel yapı ile iliÅŸkisi olduÄŸu öne sürülürken, bu dosyalar Yüksek Disiplin Kurulu'na geliyor. 

LOJMANLARA GÖZALTI: Askeri lojmanlarda parelel baÄŸlantılı ailelerin kalmaması tespiti yapıldı. Son 4 yılın tüm askeri okul giriÅŸ sınavları incelemeye alındı. 

KURMAY PERSONEL HASSASÄ°YETÄ°: Harp Akademisi'ne seçilen yüzbaşı ve üstündeki kurmay personel seçimlerinde hassasiyet gösterilmesi istendi. Bu nedenle de kurmaylığa ayrılan personele yönelik özel inceleme baÅŸlatıldı. Paralel Yapı'nın isteÄŸi doÄŸrultusunda yasalara aykırı davranan, casusluk gibi eylemlere katılanların ihraç edilmesi öngörülüyor. 

GÖREV DEĞİŞİKLÄ°KLERÄ°: Paralel Yapı ile iliÅŸkisi ispatlanamayan ancak şüphe duyulan isimlerse görev deÄŸiÅŸikliÄŸine gidilecek. KoÅŸulları uygunsa emekliye ayrılmaları planlanıyor. Güven vermeyenler pasif kadrolara getirilecek. 

YÖNETMELİK DEVREYE GİRİYOR: Paralel bağlantılı personelin ordu ile ilişiği nisan ayında yürürlüğe giren disiplin yönetmeliği kapsamında kesilecek. Bu yönetmeliğe göre, devlet sırlarını açıklayan, siyasi amaçlı kullanan, ahlaki zayıflık gösterenlerin tespit edilmesi durumunda Yüksek Askeri Şura beklenmeden, Yüksek Disiplin Kurulu tarafından ihraç edilebiliyor.

Paralel yapının, ekimde yapılacak Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinde olduÄŸu gibi askerdeki varlığını korumak için de dört koldan devreye girdiÄŸi belirtiliyor. 

TERFİNİN ÖNÜ KAPANIYOR: Geçmiş yılların aksine Yüksek Askeri Şura'da "ihraç" maddesinin gündemden çıkarıldığı belirtiliyor.

İhraç mekanizması "Yüksek Disiplin Kurulları" çerçevesinde işletilecek. İhraç maddesinin çıkarılmasına karşın, paralel yapı ile bağlantılı olabileceklere terfinin önü ise kapatılıyor.

(Sabah)

 

Ek Bilgi

Ögeyi Oylayın
(1 Oylayın)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

genclige-hitabe

Son Yorumlar

Son Eklenen Mesajlar

SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN Her şeyin gönlünüzce gerçekleşeceği; sağlık, başarı ve mutluluk dolu nice yıllar diliyoruz. SİTE VE ASSUBAY GÜÇ BİRLİĞİ YÖNETİMİ
Pazar, 31 Aralık 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
Baş öğretmenimiz ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi şahsında tüm öğretmenlerimizin ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN... Demokrasinin, adaletin, huzurun ve refahın hakim olduğu nice öğretmenler günü kutlamak dileklerimizle sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
Cuma, 24 Kasım 2023
SİTE-ASB.GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ
BAÄžIMSIZLIK SAVAÅžIMIZIN KAHRAMANI, LAÄ°K, DEMOKRATÄ°K CUMHURÄ°YETÄ°MÄ°ZÄ°N KURUCUSU, EBEDÄ° ÖNDERÄ°MÄ°Z VE BAȘKOMUTANIMIZ BÃœYÃœK DEVRÄ°MCÄ° GAZÄ° MUSTAFA KEMAL ATATÃœRK'Ãœ BEDENEN ARAMIZDAN AYRILIȘININ 85. YILINDA SAYGI, ÖZLEM VE ŞÜKRANLA ANIYORUZ... RUHU ÅžAD, MEKANI CENNET OLSUN. 10 KASIM 1938 ! Bir devre damgasını vurmuÅŸ, dünyanın gidiÅŸatını deÄŸiÅŸtirmiÅŸ, yalnızca yaÅ...
Cuma, 10 Kasım 2023

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ