×

Uyarı

JUser: :_load: 62 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Bu sayfayı yazdır

Özcan ÖZGÜR

By 15.02.2011 Okunma Sayısı: 4725 Yorum Ekle

1936-1995 yılları arasında yaşamış sinema ve tiyatro oyuncumuz. Deniz Astsubaylığından ayrılmıştır. Başrolünü oynadığı Kardeşim Benim filminin yanı sıra, Asi Gençler filminde savcı, El Kapısı filminde gazinocu Cemal, Cemil filminde takdimci Özcan, Kapıcılar Kralı filminde apartmana yeni taşınan Mahir bey, Çapkın Kızlar filminde tilki Cemil, Köşeyi Dönen Adam filminde Adem'in müdürü Erol, Beş Parasız Adam filminde arabesk Cemil, Üç Halka Yirmibeş filminde tapucu Zekeriya bey, Piano Piano Bacaksız filminde yaşlı Abdurrahman ve Varsayalım İsmail adlı dizide kompresör bey karakterlerini canlandırmıştır.

Filmografisi:
  • yüreğimde yare var,1974
  • el kapısı,1974
  • ayıkla beni hüsnü,1975
  • cemil,1975
  • parayla değil sırayla,1975
  • alemin keyfi yerinde,1975
  • dam budalası,1975
  • amigo hüsnü,1975
  • kocam erkek mi?,1975
  • kapıcılar kralı,1976
  • kıvrıl fakat kırılma,1976
  • kime niyet kime kısmet,1976
  • sihirli gözlük,1977
  • çırılçıplak,1977
  • zeynel ile veysel,1978
  • romalı dilber,1978
  • bereketli topraklar üzerinde,1979
  • aşk penceresi,1979
  • gül hasan,1979
  • kardeşim benim,1983
  • a ay,1988
  • uzun ince bir yol,1991
  • piyano piyano bacaksız,1992
Ögeyi Oylayın
(8 oy)

Son ekleyen