Bu sayfayı yazdır

GURUR DUYDUĞUMUZ MESLEKDAŞLARIMIZ

GURUR DUYDUĞUMUZ MESLEKTAŞIMIZ OLCAY KAAN ÇAKIR

Gurur duyduğumuz meslektaşlarımızdan Hv.Mu.Asb. Kd.Üçvş. Olcay Kaan Çakır doktora eğitiminin yanı sıra insanlık hizmetine sunduğu birçok başarıya imza atmış, gururumuz olmuştur. Kendisini kutluyor başarılarının devamını diliyoruz. Özgeçmişini kendi kaleminden bilgilerinize sunuyoruz.

Merhaba ben Hv.Mu.Asb. Olcay Kaan Çakır lise eğitimimi İzmir Bergama Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladım. Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu’ndan 2006 yılında mezun oldum. Sonrasında lisansımı Bilgisayar Mühendisliği üzerine yaptım. Ege Üniversitesi Güneş Enerjisi Enstitüsü'nde Enerji alanında tezli yüksek lisansımı tamamladım. Halen doktora eğitimimi Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde Biyomühendislik Anabilim Dalı’nda yapıyorum.

Çalışmalarım;

Enerji, tıp mühendisliği ve savunma sanayisi üzerine TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU’NA 7 adet patent 1 adet faydalı model başvurusu yaptım. Yeni patent başvurularımın yazım süreci devam etmektedir.

TÜRK PATENT VE MARKA KURUMU tarafından Uluslararası Buluş Fuarı’na ülkemizi temsil etmem için davet edildim. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde insansız hava araçları üzerine Milli Savunma Bakanlığı adına sunum gerçekleştirdim. Bu sunum sonrasında Tübitak, Havelsan ve Aselsan Ön Yapılabilirlik Etüd (ÖYE) çalışması yaptılar. Üç boyutlu katı modelleme programı olan olan Solidworks programı ile çeşitli tasarımlar yapıyorum. Üç boyutlu yazıcı ile çeşitli prototipler üretiyorum. Yazılım tecrübem bulunmakta.

Ayrıca robotlarla ilgili çeşitli programlar yazıyorum. Lityum iyon (Li-ion) pil teknolojilerine göre yüksek yoğunluklu (7 Kat fazla enerji yoğunluğu bulunan) metal- hava batarya teknolojisi geliştiriyorum. İnsanın hareket etmesi ile kalp pilinin şarj edilmesine yönelik proje çalışması gerçekleştiriyorum. Çip-üstü-organ, çip-üstü-laboratuvar, mikroakışkan ve elektroeğirme gibi çeşitli teknolojiler ile çalışıyorum. Ayrıca silisyum güneş hücreleri, yeni nesil boya duyarlı güneş hücreleri ve dalga enerjisi ile ilgileniyorum.

Antimadde üretimi için bor hedefli proton hızlandırıcısı tasarımı üzerine çalışıyorum. Burada amacım seri şekilde pozitron üretimini sağlamak. Son olarak, elektrikli uzay itki teknolojileriyle ilgili elektromanyetik alanla çalışan hafif kütle fırlatıcı cihazı tasarımı yapıyorum. Buradaki amacım uzay araçlarının bu itki sistemiyle uzay boşluğunda günümüz teknolojisine göre daha yüksek hızlara ulaşılmasını sağlamak. Bugüne kadar büyüğümüz merhum Hava Pilot Astsubay, teknisyen, mühendis Vecihi HÜRKUŞ’ u örnek edindim. Bilimi ve araştırma yapmayı seviyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı Personeli olmaktan gurur ve onur duyuyorum.

Yabancı Dilim; İngilizce.

Ögeyi Oylayın
(6 oy)
Son Düzenlenme Pazar, 18 Nisan 2021 10:50
EMEKLİ ASSUBAYLAR

Son ekleyen EMEKLİ ASSUBAYLAR