Bu sayfayı yazdır

MSB.SN.HULUSİ AKAR'IN SON KONUŞMASI

MSB.  Sn.  Hulusi  Akar ;

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, 

1) Subayı, astsubayı, uzman erbaşı ve kuvvet komutanlıklarıyla bir bütün  ,

2 ) “Subay ve astsubay et ve tırnak gibidir, ayrım yapılması imkansızdır. Gece gündüz, kıtada, operasyonlarda tüm görevlerde beraberler.”diye konuştu.

3 ) Bütünün bir parçası astsubayları “olmazsa olmaz” olarak nitelendiren Akar, “Astsubaylarımızın bir eli karargahta bir eli erbaş ve erlerdedir.  

4 ) Astsubaylarımızın teknik, idari, komuta konusundaki rolleri yadsınamaz, hiçbir şekilde göz ardı edilemez.    

5 )  Herkes astsubaylarımızın öneminin ve değerinin farkında, bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

6 ) Subay - Assubay - Uzman erbaşların milletimizin bekası için omuz omuza vatan savunmasında görev yaptığını bu birlikteliğin emeklilikte de devam etmesinin önemli olduğunu da vurgulamıştır. 

* * *

Bu kısa metni cümle cümle açalım,  açalım bakalım içinden ne çıkacak , sayın Akar aslında ne demek istiyor ? 

1 )  Türk Silahlı Kuvvetlerinin subayı, astsubayı, uzman erbaşı ve kuvvet komutanlıklarıyla bir bütün ;

Demek istiyor ki ;  Siz bakmayın bu sözlerime , asla bütün  mütün değiliz ,  Bütün olsak  Lojmanımızı - servis aracımızı - kampımızı - tabldotumuzu - asansörümüzü  - berberimizi - mıçtığımız  helaya kadar ayırır mıydık?Bütün olsak OYAK'ta mevcuda göre - üye sayısına göre ADİL temsil edilirdik. Bütün olsak,  fötörü giyince Tai -Tei - Aselsan - Aspilsan - Roketsan -Havelsan - THK dahil bu kurumlara  ballı maaşla sadece biz değil, birlikte yerleşirdik,  değil mi ? Bütün olsak musalla taşımızı ayırmazdık Hacı bayram - Kocatepe diye.

2 )  “Subay ve astsubay et ve tırnak gibidir, ayrım yapılması imkansızdır. Gece gündüz, kıtada, operasyonlarda tüm görevlerde beraberler.”

Demek istiyor ki ;  Mecburum bu şekilde gaz almaya , asla inanmasam da bulunduğum makam böyle konuşmamı gerektiriyor ne yapayım  , Subay - Assubay  et ve tırnak gibi  dedimse  tabii ki  ET  olan biziz  hem de  LÖP ET  ,  TIRNAK sizsiniz ,  öyle ya yeri geldiğinde kes at o tırnağı  değil mi ? Gece gündüz operasyonlarda beraberler  dedimse de  tabii ki EN ÖNDE sizler varsınız , zaten onun için değil mi ki  en çok ŞEHİT sizden oluyor. 

3 )  Bütünün bir parçası astsubayları “olmazsa olmaz” olarak nitelendiren Akar, “Astsubaylarımızın bir eli karargahta bir eli erbaş ve erlerdedir. 

Demek istiyor ki ;  "Bütünün bir  parçasıdır Assubaylar"  dediğime bakmayın ,  Sadece KÜÇÜK bir parçasısınız  o kadar , "elimiz-ayağımızsınız eyvallah  ,  karargah - kıta arasında yapmadığınız hiç bir  görev yoktur  hem de layıkı ile , olmazsa olmaz personelimizsiniz  ,  karargah hizmetinden, er'lerin karnının doyurulmasına kadar her işte siz varsınız, hatta bizlerin kredi kartlarımıza kadar , banka şifrelerimize kadar size emanet ederiz , Evimizin alışverişini dahi siz yaparsınız MAYDANOZ'una varıncaya kadar ,  bununla da yetinmeyiz çocuklarımızın okula götürülmesini dahi üslenirsiniz ve dahi  hanımefendilerimizi çarşı - pazar - kuaför siz Assubaylar götürürsünüz ,  ANCAKKK ; yine de  size karşı ADİL olmayız , bu  TSK'nın varlığından beri kurduğumuz sistemin ruhuna  aykırıdır , Aslında bizimkisi  " Silah arkadaşlığı " değil ,  "Ağa - Maraba " ilişkisidir .

4 )  Astsubaylarımızın teknik, idari, komuta konusundaki rolleri yadsınamaz, hiçbir şekilde göz ardı edilemez.

Demek istiyor ki ;  Biliyoruz ki ;  Siz Assubaylar  olmadan Hv.K.leri  Muharip - Eğitim - Ulaştırma  tek bir  uçak kaldıramaz , tek bir Helikopter uçuramaz, her türlü su üstü - denizaltı gemiler seyre çıkamaz -  Hiçbir Tank - zırhlı araç - top vs. faal olamaz , daha ötesi Mehmetçik karnını doyuramaz  ama yine de biz yıldızlılar , Aslanlar  gibi hakkınızı GASP ederek  sizlerin göreve başlangıç derecesini adaletsizce 9/1 den başlatırız, MÜHENDİS'lik seviyesinde teknik işler yapmanıza rağmen sizlerden TEKNİKER ünvanını dahi esirgeriz ,   İşimiz düşünce sizlere ; "Başçavuşum - Assubayım - Şefim - Hocam - Ağabey deriz,  Gençliğimizde kıtada sizden öğrendiğimizi yine size bir başka Assubaya satarız ,bu bizim taktiğimizdir , Biz ;  Assubay olan babamızın Assubay olduğunu dahi söylemek istemeyiz. 

5 )  Herkes astsubaylarımızın öneminin ve değerinin farkında, bundan kimsenin şüphesi olmasın .

Demek istiyor ki ;  " Komuta kademesi olarak biz her şeyin farkındayız , TSK'da kimin ne iş yaptığını çok iyi biliyoruz , ANCAK ;  asla pastanın adil paylaşmasına yanaşmayız ,  her darbeden kendimize çeşit çeşit tazminatlar kotardık , bunları sizinle paylaşacak değiliz elbette, değil mi ? Herkes haddini bilsin , biz TSK'nın beyaz adamıyız  sizler malum ,  bizim verdiklerimizle yetineceksiniz , biz ara ara  aileyiz - biriz - bütünüz deriz ,  bu sadece ara ara sizlerin gazını almak içindir, bu konuda son derece başarılıyız da ,  öyle olmasa  1951'den beri sizleri bu kadar kolay uyutabilir miydik ?    

6 )  Subay - Assubay - Uzman erbaşların milletimizin bekası için omuz omuza vatan savunmasında görev yaptığını bu birlikteliğin emeklilikte de devam etmesinin önemli olduğunu  vurgulamıştır. 

Demek istiyor ki ; TSK ; Ülkenin bekası için vardır  tamam ,  omuz omuza derken  cephede sizler  önde bizler geride olacağız , biz emir veren siz uygulayansınız ,  aslında emeklilikte de birlikte olmamız mümkün değil , zira  bu güne kadar hangi emeklimizin derdini sormuşum , bi çay içimi birlikte olmuşum? Bu ; bizim zihniyetimize düşüncemize  "hiyerarşi bozulur" korkumuza ters ,  bizler emeklilikte  yaz - kış  kamplarında ikişer üçer dönem keyif yaparken , sizler ikinci iş peşinde koşmak zorunda kalıyorsunuz ,  bu durumda  nasıl olacak da  emeklilikte de birlikte olacağız, değil mi ? Bunun da sorumlusu 1951'den beri biziz , ancak kurduğumuz düzen bunun dışına çıkmamıza engel oluyor , daha açıkçası işimize böyle geliyor .  Bu sadece sözün gelişi söylenmiş bir laf ,  Biz  " Genel müdürüz  siz çaycı "  ,zihnimizdeki gerçek düşünce bu. Bu konuşma sizin 2020'ye kadar gazınızı alır  , De haydi  üçüncü Etiler Ordu Evi toplantısında buluşmak üzere , bu sefer yemekler benden haa ,   Aile olduğumuzu   sakın unutmayın  he mi  ? 

( İşte sayın Akar'ın konuşmasının biz Assubaylar tarafından anlaşılması gereken Türkçe meali tam da budur .)

* * *

Sayın Akar , 

Gerçek düşünceniz  bu açıklamalar gibi değil de  yukarıdaki metinde  sizin söylediğiniz gibi ise  ve bu sözleri gerçekten inanarak söylediyseniz  ;  o zaman  1951'den beri bu ADALETSİZLİK  niye ? TSK'da Her şey güllük gülistanlık ise ,  Madem  "Kamuda en eşitlikçi yer TSK " ise  " Bu sorunu Çözeceğim " dediğiniz sorun ne ?  Ordu evi toplantıları  Assubayları çok sevdiğiniz için mi  ? 

İŞTE SAYIN BAKANIN DİLİNİN ALTINDAKİ SÖYLEYEMEDİĞİ GERÇEKLER  TAM DA BUDUR  .

AKSİNİ İDDİA EDEN  TSK'YI    1951'DEN GÜNÜMÜZE  KADARINI  İNCELESİN,  

BELGE Mİ ? 

ALIN SİZE BELGE ;   "Sn.Şükrü IRBIK'ın belgeleri ile sitemizde yayınlanan  ASSUBAY TEFRİKASI  "  YAZI DİZİSİ .

 

Ögeyi Oylayın
(156 oy)
Son Düzenlenme Salı, 30 Nisan 2019 21:32
Mehmet ÖZTÜRK

Son ekleyen Mehmet ÖZTÜRK