×

Uyarı

JUser: :_load: 52305 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

HER DÖNEMİN SEVİLEN İNSANLARINA 657'DEN İTHAL MADDE

Makam ve memuriyet itibariyle emretme selahiyetini haiz olan ‘’AMİR’’, kanunlara, nizamlara ve amirlere mutlak bir itaat göstermediğinizi ve ‘’Disiplin Mahkemesi’’ aracılığı ile alacağınız cezanın kendisini tatmin etmeyeceğini düşünerek ASKERİ MAHKEME’de yargılanmanız için gerekli işlemleri yapar ve soluğu, savcı ve hakimlerinin ‘’Askeri Hakim’’, başkan ve üyelerin ise sınıf subaylarının olusturduğu ASKERİ MAHKEME’de alırsınız.
İddianame okundu, soru soruldu falan filan derken hoooop savcının ‘’Tutuklama Talebi’’ gereği karar yüzünüze okundu ve bu kez de soluğu tutuklu olarak Askeri Ceza ve Tutuk Evi’nde aldınız.
 
Tutuklu kaldığınız sürece, aylığınızın 1/2'sini alıyorsunuz. HÜKÜMLEŞMİŞ Karar gelince o da kesiliyor ve sadece Tayın Bedelini cezaevi kazanından yememek şartıyla alabilirsiniz, kazana dahil olursanız onu da alamazsınız.
 
Buraya kadar olan kısmın mağdurlarını yazmaya gerek yok ama yine de yazalım; % 90'lara varan bir oranla ASTSUBAYLAR...!!!
 
Gün Oldu Devran Döndü yüksek rütbeli amirlerimiz de dört duvar arasına giriverdiler. Ancak ''Her Dönemin Sevilen İnsanlarının'' MALİ yöndeki mağduriyetleri uzun sürmedi.
Aşağıdaki 657 sayılı D.M.K.'nun 141'nci maddesinin ilgili bölümü 926 sayılı TSK Personel K.'na İTHAL ediliverdi ve 1/2 olan ''Tutuklu Aylıkları'' böylece 2/3'e çıkarılmış oldu.
 
''Madde 141–(Değişik: 30/5/1974-KHK/12; Aynen kabul; 15/5/1975-897/1 md.)Görevden uzaklaştırılan ve görevi ile ilgili olsun veya olmasın herhangi bir suçtan tutuklanan veya gözaltına alınan memurlara bu süre içinde aylıklarının üçte ikisi ödenir. Bu gibiler bu Kanunun öngördüğü sosyal hak ve yardımlardan faydalanmaya devam ederler.''
 
657'den İTHAL edilen bu madde 926 s. TSK Personel K.'nun 65'inci maddesinde şu şekilde yer aldı;
***2. (Değişik birinci cümle: 18/7/2011 – KHK-647/1 md.) Açığa alınanlara ve tutuklulara (hakim subaylar dahil), bu süreler içinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 141 inci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi hükmüne göre aylık ödenir. Ancak, bu gibilerden haklarında kovuşturmaya yer olmadığına, muhakemenin menine, beraate, her ne sebeple olursa olsun kamu davasının düşmesine veya ortadan kaldırılmasına karar verilenlerin ödenmeyen veya noksan ödenen her türlü özlük hakları ödenir.***
 
Yurt dışı görevinde olanlar da unutulmadı ve Ek Cümle ile;
**(Ek cümle: 18/7/2011 – KHK-647/1 md.) Türk Silâhlı Kuvvetlerinin yurtdışı kadrolarında görevliyken açığa alınan veya tutuklananlara da yurtiçinde bir kadroya atanıncaya kadar, bu alt bent uyarınca yurtdışı aylığı ödenir.**
 
S O N U Ç:Allah bizleri de ''Her Dönemin Sevilen İnsanlarından'' eylesin İnşallah. Sağlıklar dilerim...
 
Fahrettin BAĞRI
(E) Maliye Assubayı
 
Ögeyi Oylayın
(0 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ