TÃœRK SÄ°LAHLI KUVVETLERÄ°NDEKÄ° HIZLI DEGÄ°SÄ°M

15 Temmuz sonrası ile  hızlı bir döneme girildi DEGİŞİMDE, büyük adımlar atılıyor.

Silahlı Kuvvetlerin her türlü noktasında bu değişimi basın ve birçok değişik kanallardan izliyoruz. Değişimde en önemli unsurun İNSAN olduğu noktasında Subay,Assubayların değişimdeki yeri tartışılırken biz ASSUBAYLAR ne yapabiliriz.?


Türk Silahlı Kuvvetleri baÅŸtan aÅŸağı deÄŸiÅŸiyor. DeÄŸiÅŸime yönelik taslak çalışmaları baÅŸlamış. Hedef yıl olarak ise 2033 belirlenmiÅŸ. Yani bu tarihte "yeni TSK" oluÅŸturulmuÅŸ olacak.

 Kapsamlı çalışma, baÅŸta ordu yapılanmaları olmak üzere personelle ilgili planlamalara kadar pek çok boyut içeriyonmuÅŸ. 2033 planı, ordu yapılarında deÄŸiÅŸiklik getirecek. 1.,2., 3. ve Ege Ordu Komutanlıkları yeniden yapılandırılacak. Suriye sınırından da sorumlu olan 2. Ordu Komutanlığı'nın sınır ötesi operasyonel geliÅŸtirilmesi amaçlanıyormuÅŸ.


Yapılanmanın en önemli ayaklarından birisini ise yeni Personel Kanunu oluşturuyor.

 Ã–nümüzdeki aylarda yürürlüğe girmesi öngörülen kanunla, TSK'daki terfi ve atama zinciri deÄŸiÅŸerek Kaynaklar, sözkonusu kanununun önümüzdeki aylarda çıkabileceÄŸini belirttiliyor. Yeni Personel Kanunu ile TSK'daki terfi ve atamalar deÄŸiÅŸecek. General ve amirallerin 4 yıl olan rütbe bekleme süreleri 3'e, 5 yıl olan albay bekleme süresi de 4 yıla indirilecek..

Yeni bir dönemde ilk adımları atılan MS Üniversitesinde Ana unsur SUBAY ve ASSUBAY ‘ların eğitimdeki tartışılan durumları.

Daha kurulma aÅŸamasında bu konuda birkaç arkadaşımız ile konunun bu noktada önemli bir hatanın yapıldıgı Assubayların dört yıllık egitimlerinin neden iki yıllık olarak uygulanacağı noktasında bazı yetkililere ulaÅŸsak da sayın bakana yazılarımız dışında direkt ulaÅŸma ÅŸansını bulamadık

.Bu konunun Sayın Temad BaÅŸkanının kapsamlı bir raporla ilgili noktalara ulaÅŸmasının sesimizin duyurulması,haklı taleplerimizin iletilmesi  noktasında önem arzetmekdedir ve bu konuda bazı giriÅŸimlerin olduÄŸunu memnuniyetle izlemekteyiz

Her ne kadar öncelik 9/2 ve Tazminatlar olsa da assubay kaynağının fakülte mezunlarından olması  sınıfımızın geleceÄŸi acısından önemlidir.


Külfette ve nimette Adalet arıyorsak ve İNSAN unsuru TSK ‘nın temel unsuru ise o zaman bu değişimde pozatif yer almamız adına neler yapılabilir ?

 

MS. Ãœniversite geçen yıl daha kurulma aÅŸamasında iken;  birkaç arkadaşımız ile bu konunun kanunlaÅŸmasında  Ã¶nemli bir hatanın yapıldıgını tespit ettik.

Daha önce emekliassubaylar.org sitesindeki çözüm önerileri,makaleler ve yapılan mail kampanyalarında assubayların mutlaka fakülte mezunu olmasının nedenlerini açıklamıştık ancak bu önerilerin dikkate alınmadığı ve iki yıllık MYO mezunları ile yetinilip aradaki boşluğun kıt'a içi kurslarla tamamlanmaya çalışılması çözüm değil çözümsüzlüktür;

Çağımız bilgi çağıdır,teknoloji çağıdır ayrıca askerliklerini er olarak yapan fakülte mezunlarına komuta eden assubayların mutlak fakülte düzeyinde eÄŸitim görmeleri ÅŸarttır kaldı ki imzalanan Blongo sürecinde bu Türkiye tarafından taahhüt edilmiÅŸ ancak önyargılılar kasten çeviri de buna deÄŸinmemiÅŸtir bizi temsil etsin diye seçtiÄŸimiz maddi ve manevi destek verdiÄŸimiz eski TEMAD yönetimi TSK yeniden yapılandığı bu döneme müdahil olamamış hatta konuyu alay edercesine ötelemiÅŸ ve  yandaÅŸ yazarlar konuya hiç deÄŸinmemiÅŸtir.

 

Bu konu bu toplumun tüm mali, mesleki, hukuki, sosyal ve insani tüm meselelerinde  en temel ve tek sorun olarak hala önümüzde durmakta olup;

Sayın Temad Genel BaÅŸkanının kapsamlı bir çözüm  raporu hazırlayarak  , MS üniversite rektöründen baÅŸlayarak tüm sıralı ilgili makamlara bizatihi acil talebi ile taşıması gereklidir.

 

Bu noktada ; ÅŸimdi Sn.Dürgen ve ekibine hertürlü desteÄŸi vererek assubayların sorunlarının çözümüne ve hak ettiÄŸimiz saygınlığın kazanılmasına katkı saÄŸlamalıyız.


GeçmiÅŸ yıllarda EMEKLÄ° ASSUBAYLAR.ORG sitesinde  defalarca yapılan ve Keser efendinin önce hi砠önemsemedigi sonradan kendine mal ettiÄŸi  imza kampanyası tekrar yapılmalıdır.

Bu konu ile ilgili olan davaya gönül vermiÅŸ öneri ve çözüm üretmiÅŸ meslekdaÅŸlarımız ve akademisyenerle  derhal toplanıp bir çalıştay gurubu oluÅŸturmalıyız.

 

Hedeflerimizi,akli vizyonumuzu iyi tespit etmeliyiz.

 

Saygımla.

 

Atilla ABAYLI

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, güneş gözlüğü, selfie ve yakın çekim

 

Ögeyi Oylayın
(9 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 15-01-2018 15:09
15 Temmuz hainlerin darbe girişiminden sonra TSK yeniden yapılanmaya başladı bizler konuya müdahil olamadık; keşke hainlerin Asssubaylara yapılan haksızlığı hukuksuzluğu adeta savunarak hizmet verimliliğini,moral motivasyonunu,aidiyet duygusunu zayıflatarak ordumuzun zayıflanmasına da çalıştıkları gerçeği de görülebilseydi.Orduda ayrımcılık bitmeden adalet sağlanmadan hiçbir şey başarılamaz.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ