Mehmet Tezkan Milliyet'te yazmış :

Fethullahçı çete mağduru emekli general Ahmet Yavuz’un kitabını okudum.. Kitabın adı; İleri demokrasi hayalinden darbe gerçeğine..

Vesayet Savaşları.. Yavuz Paşa kitabın sonlarına doğru darbe girişiminde askeri cephede yaşananlara da değiniyor ,Altını çizdim notunu aldım.

Dün sabah Sözcü Gazetesi’nde Emin Özgönül’ün haberini gördüm..

Yüksek Askeri Şura kararlarından bir ay sonra 3 general, 19 albay emekli edilmiş..  Özgönül, iki albayın öyküsünü yazmış.. İçlerinden biri FETÖ mağduruymuş.. Diğeri Jandarma Genel Komutanlığı’nı darbecilerin elinden kurtarmak için çarpışan albaymış..  Rehin düşmüş.. İnfaz edilecekken darbecinin silahı tutukluk yapınca kurtulmuş.. Kara Kuvvetleri Komutanı Güler, ‘Cesaret ve Feragat Madalyası’ verilmesini istemiş..Verilmemiş..  Emekli edilmiş!

Dönelim Yavuz Paşa’nın kitabına..

Darbenin önlenmesinde herkesin payı var ama vatansever Atatürkçü subayların çok büyük payı var..  Demiş ve örnekler vermiş..“İstanbul’u kana bulayacak tankların ve zırhlı araçların çıkmasını 2. ve 5. Kolordu komutanları önledi. Maltepe’deki 2. Zırhlı Tugay ve Topkule’deki 66. Mknz. tugayda tank ve zırhlı araçların kışla dışına çıkmasını önleyenlerin o gece yaptıklarını kimse bilmiyor.”Ege Ordusu da..  Veya diğer kentlerde..  FETÖ’cü çetenin darbesini önleyen çok sayıda subay var..  Şehit olan..  Gazi olan..Yavuz Paşa kitabına şu satırları düşmüş..“Daha bunun gibi birçok olay var, yerinde müdahale var. Ancak bilinsin ve yayılsın istenmiyor. Darbeyi halk önledi mitinin sakatlanmasını istemiyorlar. TSK' da bunları anlatacak durumda değil.”

"Kuşkusuz darbenin tek kahramanı astsubay Ömer Halisdemir değil"..     Öteki kahramanlardan neden söz edilmiyor?  Tankların çıkmasını engelleyenlerden.. Helikopterlerin kalkmasının önüne geçenlerden..FETÖ’cü çeteyle çatışanlardan..Uçaklarını kaptırmayanlardan.  Neden?

15 Temmuz’un asker kahramanları kimler?

http://www.milliyet.com.tr/yazarlar/mehmet-tezkan/darbeyi-onleyen-asker-kahramanlar-2525271/

**************************                        ***************************                          *************************                  

Bay Tezkan ,

O gecenin tek kahramanı tabii ki  sadece rahmetli Assubay Ömer Halisdemir değil,  o geceye damgasını vuran, o gecenin bir çok isimsiz kahramanları var elbette, bunu kimse inkar edemez,

Sizin de belirttiğiniz gibi;

O gece Tankların sokağa çıkmaması için  geçici  arızalar  yaratanlar , Helikopterlerin kalkmaması için kasıtlı arıza yaratanlar , uçakların uçmaması için aynı yöntemi kullananlar sizce kimlerdir acaba ?

Özel kuvvetler komutanlığı  TSK'nın ve ülkenin can damarıdır,  adı da o yüzden Özel kuvvetler'dir.   İşte tam da bu yüzden Assubay Ömer Halisdemir'in yaptığı Kahramanlığın ta kendisidir.

O Kuvvetin ele geçirilmemesini canı pahasına  önlemek, ucunda şehadet olacağını bile bile bu görevi ifa etmek her babayiğidin harcı da değildir,  İşte o yüzden bu güne kadar kabrini bir milyondan fazla insanımız ziyaret etmiştir,  onun için 15 Temmuz'un sembolüdür.

Keşke Ahmet Yavuz paşaya sorsaydınız;

Uçuşa çıkamayan uçakları, helikopterleri, kışlasından çıkamayan tankları kimler, hangi rütbeli personel ,  hangi şartlarda engellemiş ?

O gecenin kırılma noktasında elbette bir Assubay vardır ve adı da Ömer Halisdemir'dir ,

işte tam da bu yüzden  İlker Başbuğ;

"Hainleri general yapmışız , kahramanları Assubay"  diyebilmiştir ,

Darbeyi  saatler öncesinden haber almalarına rağmen  İstanbul'da bir generalin kızının düğününde Halay çekerlerken yerlere yatırılıp, derdest edilenler ,

Gen.kur karargahında yerlere yatırılıp ters kelepçe takılanlar ,

Mürted'e götürülüp , boğazına kemer takılanlar  elbetteki  o gecenin kahramanları değillerdir .

Sayıları 326'dan 196'ya düşen (%40) azalan general - amiraller mi o gece darbeyi önlediler ? 

Yoksa , Önceden haberleri olmasına rağmen düğünde horon tepenler mi önledi ,  hangileri ?

Saydığınız generallerden hangisi  Ömer Halisdemir'in yaptığını yapabildi ?  

Hiç olmazsa sezarın hakkını sezara teslim etme erdemini gösterin,


Ne tesadüftür ki ;

Satır içi resim 1

Bir başka gazeteci ? ,  Cengiz semercioğlu da  Oscar'a aday filmi çekilen , Kore gazisi  Assubay  Süleyman Dilbirliği'nin hikayesini anlatan   "Ayla"  filmidir .  

Koreli küçük bir  kız çocuğuna sahip çıkan o zamanın gerçek bir kahramanı ,

Assubay  Süleyman Dilbirliği için  "onbaşı"  ifadesini kullanabilmiştir, (21.09.2017)

Mesele hiçbir rütbeyi küçümsemek değildir,

Kore gazisi  Assubay ile röportaj yapan bay Semercioğlu o gazinin rütbesini gerçekten bilmiyor muydu sizce ?

O  mel'un gecenin kahramanı başta Assubay Ömer Halisdemir ve birçok isimsiz kahramandır   ve de   darbenin kırılma noktasındaki isimdir,

Sadece doğruları yazın, 

İşinizi yapın  sadece işinizi ,  Kimsenin  Payandası olmayın ,

Birilerinin  yerlerde gezen imajı toplama gayreti Beyhudedir ...






 

Ögeyi Oylayın
(69 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Ersen Gürpınar 01-10-2017 23:40
İsteksiz yeni geline oyna demişler; Yerim dar diye yanıt vermiş. Yerini genişletmişler bu kez Yenim dar diye bahanesine devam etmiş. Bizler için kahrolası ön yargının kaynağı kendi kurumumuz olunca bizi başkalarının haksız,hukuksuz,ahlaksız,vicdansız eleştirmesine şaşırmıyoruz.... Peki bizi temsil etmesi gereken TEMAD, kendine Başkan danışmanı,Bilim kurulu üyesi ünvanı verenler ahkam kesmekten başka ne yapıyor? Mücadele için gönderdiğimiz milyonları çarçur etmek yerine assubayın tanıtımına harcasaydılar bu olumsuzlukları azaltabilirdik. Hepsine lanet olsun..
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ