TEMAD BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİLDİR

İletişim çağında internetle tanışmadan önce birçoğumuz TEMAY ve TEMAD’ı tanımıyordu tanıyanların büyük bölümü ise mahalle kahvesi görünümündeki lokalleri olan, sesimizin duyurulmasında sorunlarımızın çözümünde hiçbir katkısı olmayan bir kurum olarak hatırlıyorlardı.

Yıllardır ön yargılarla oluşan haksızlığı hukuksuzluğu,vicdansızlığı kamuoyu ile paylaşmak haklı taleplerimize çözüm bulmak adına bilgili donanımlı özverili üyelerine saygılı bir yönetimin ihdası için kolları sıvadık .

TEMAD Gn.Mrk. yönetimine aday olanlar içerisinde hepimizin UMUT olarak gördüğü Ahmet KESER tüzükteki  Amaçların yanı sıra birçok vaatlerde bulunarak seçildi;  kendisine de mücadele tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini verdik.

Makamın,paranın gücü ile kendini bulunmaz hint kumaşı zanneden Ahmet KESER önce birlikte yola çıktığı arkadaşlarını terk etti.

Önerilerimizi,eleştirilerimizi dikkate almak bir yana eleştiride bulunan, özveri ile mücadeleye katkı sağlayan arkadaşlarımıza hakaret ve iftiralarda bulunan ahlaksız müfterileri destekledi, özel hayatlarımızı bile tehdit unsuru olarak kullanabilir miyiz düşüncesi ile  irdelemeye başladılar.

Görevden tanıdığımız birilerine yaslanmadan ayakta duramayan nemacı yalakaların algı operasyonları,alkışları KESER döneminde bir tek başarının elde edilmediği gerçeğini değiştirmeye yetmedi , tesadüfi kazanımları sahiplenme kurnazlığı ile gündem değiştirmek, saltanatı sürdürmek adına ne  kendisine ne assubaylara yararı dokunmayan  ticari faaliyetlere ve komisyonculuğa hız verdiler.

Milyonluk destekler,hazine yardımları,aidat gayrimenkul gelirleri yanı sıra TEMAD  adını kullanarak dağ başında yüz misli fiyatla arsa diye satılmaya çalışılan tarla hisseleri, piyasanın çok üzerinde pazarlanan geziler,AB kadın istihdamı fonundan yararlanmak için assubayların çalışmayan eş ve kızları adına alınan kredilerle kurulan  Ahmet KESER’in kendini maaşlı başkan yaptığı kooperatifle de somut bir başarı elde edilemeyip  umutlar yerini hayal kırıklığına bırakmışken şimdi de TEMAD’ı bir meçhule sürükleyebilecek olan TEMAD Vakfı kurulmaya çalışılıyor .

Blançosunu zararla kapatan  genel merkez yönetimi ve riyakar takımından   TEMAD A.Ş. Torku ve Oyak’ı geçecek masallarını değil gerçeği öğrenmek istiyoruz.

Türkiye'nin en etkin ve saygın STK durumunda iken   asli görevi olan sorunları çözme şansını kaçıran TEMAD , başkanın kişisel hırs ve hesapları yüzünden muhatapları ile kavgalı, genelkurmay nizamiyesinden alınmayan ve tükenme noktasına getirilen bir dernek oldu .

TSK yeniden yapılandığı bir dönemde TEMAD yönetimi ortada yok.

Assubay toplumuna  bunu yaşatmak ne kimsenin hakkı ne de haddi değildir .

Bu tür çekişmelerden sonra  meslektaşlarımızın meslek hayatını pamuk ipliğine bağlayan yeni disiplin yasası, kadrosu astsubay olan komutanlıkların,askerlik şube başkanlıkları kadrolarının subay yapılması, yazılı ve sözlü  vaatlere rağmen başlangıç derecelerindeki adaletsizliklerin giderilmesi, hak edilen tazminatları  çıkarılmasının ertelenmesi,meslektaşlarımıza baskıların artması bu olumsuz davranışlara birer tepkidir.

SADECE YALAKALARININ VE NEMACILARININ ALKIŞLADIĞI VE MUTLU OLDUĞU MEVCUT  TEMAD YÖNETİMİ VE ÖZELLİKLE AHMET KESER’İN   HAKLARIMIZ ÖNÜNDE BİR ENGEL OLDUGUNU BİLİYORDUK, ARTIK KESİNLEŞTİĞİNİ ANLADIK...

Genel merkez böyle olunca elbette şubeler de onların etkisinde kalacaktır. KADIKÖY-KONYA-ANTALYA-NARLIDERE-KARŞIYAKA gibi üyelerine hizmet ve destek sunan  istisna şubeler dışındaki şubelerimizde zaten TÜZÜK’teki kısıtlamalarında etkisi altında birer lokal işletmecisi durumuna geldiler.

Bazı şubelerimiz  lokal işletmesini de beceremiyor, mahalle kahveleri  KİRA-VERGİ-ELEKTİRİK-SU-ISITMA-PERSONEL giderlerini karşılayıp ev geçindirdikleri halde kirası olmayan belediyelerden yardım  alan, üyelerin aidat gelirlerine rağmen nedense zarar ediyorlar (!)

TEMAD BALÇOVA şubesi bu olumsuzluğa bir örnektir.

Belediyenin tahsis ettiği kira ödenmeyen,belediyenin her türlü maddi ve manevi desteğini alan  lokantası,berberi,kuaförü nişan gibi etkinliklere kiraya verilen lokali olan,düne kadar şubenin restorasyon kredisini ödeyip muhasibine şube hizmetlerinde kullandığı aracı için ayda 600 lira benzin parası ödeyen şube ne yazık ki zarar ediyormuş... 

Yüksek lisanslı başkan  zararı önlemek için harika bir çözüm bularak kumarhanelerde  MANO tabir edilen gelirin benzerini arkadaşları ile zaman geçirmek için oyun oynayan aidat ödeyen üyelerden yedikleri içtiklerinin ücreti dışında  SAAT BAŞI OYUN ÜCRETİ  uygulamasını koyunca doğal olarak tepki  ile karşılaşmış tepkilere İHRAÇ tehdidinde bulunulması üzerine meslektaşlarımız şubeyi boykot etmişler ve bu aymazlığın sonlandırılması adına OLAĞAN ÜSTÜ SEÇİM İÇİN TÜZÜKTE ÖNGÖRÜLEN İMZAYI TOPLAYARAK SEÇİM TALEBİNİ ŞUBE VE GENEL MERKEZE BİLDİRMİŞLERDİR. Bunun bilgisini sizlerle paylaştık.

Normalde TÜZÜK ve temaüller gereği 1 ay içinde olağan üstü seçim yapılması gerekir değil mi?

Genel merkeze yakınlığı ile bilinen muhtemelen delegeleri ile oy verecek başkanı kaybetmek istemeyen Genel merkez 18 Temmuz 2017 tarihli yazısı ile OLAĞAN ÜSTÜ SEÇİM İLE İLGİLİ SUNULAN BELGE VE İMZALARLA İLGİLİ TEREDDÜTLER (!) OLUŞMUŞTUR. MÜRACAAT SAHİBİ ÜYELERDEN YAZILI OLARAK NOTER TASTİKLİ İMZA ÖRNEKLERİ İSTENMESİ  HALİNDE TALEBİN DEĞERLENDİRİLECEĞİNİ  şube başkanlığına bildirmiş şube de bu talebi imza veren üyelere duyurmuş SEÇİM ENGELLENMİŞTİR.

Bu hukuk ve mantık dışı talep tüzüğün hangi maddesinde vardır ,TEMAD tarihinde  bugüne kadar böyle bir istek ve uygulama yapılmış mıdır? İşlerine gelinen konularda üyelerimizin delegelerimizin oyuna özgür iradesine saygı duyun diyenler bu hukuksuzluğa son vermelidirler.

Buradan genel merkez ve aynı zihniyette olan şubelere sesleniyoruz; SİZLER BİZLERİN KOMUTANI PATRONU DEĞİLSİNİZ ŞUBELER BABANIZIN MALI DEĞİL ASSUBAYLARINDIR.

O koltuk ve makamlara sizi kimse zorla getirmedi ve tutmuyor. Başaramıyorsanız assubayların geleceği ile oynamayın istifa denilen onurlu işlemin gereğini yapın, aksi halde bunun vebalini, ayıbını mutlaka yaşarsınız...

Assubay kamuoyuna saygı ile duyurulur.

                                                     SİTE ve E.ASSUBAYLAR GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU YÖNETİMİ 


Ögeyi Oylayın
(23 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 EMEKLİASSUBAYLAR 24-08-2017 17:19
Sn.Polatlı üyemizin mesaj panosundaki mesajı konu ile ilgisi bakımından makalenin altına taşınmıştır. Bilgilerinize
Balçova şubesindekine benzer birçok şubede olumsuzluk var olağanüstü seçim kararı uygulamaya konulmaz ise Genel merkez seçimleri de tartışılır hale gelebilir, ayrıca Tüzük 15'inci maddeye göre şube yönetimleri şubenin bulunduğu mülki amir sınırlarında ikamet etmek zorunda ama başkan başka ilçede oturmakta, bırakın artık bu koltuk sevdasını..
Alıntı
#3 Osman Ada 22-08-2017 10:51
İstanbul şubesini kapatarak mücadelede adı duyulmayan sırf lokal açmak ya da bir avuç üyesi ile başkanına hava atmaktan başka işlevi olmayan şubelere aba altından sopa gösterip biat etmeleri sağlayacaksın... Bu kafa ile başarmadık başaramayız.
Alıntı
#2 atilla abaylı 21-08-2017 20:29
Bir ata sözü ile yanıt; Balık baştan kokarmış...
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 21-08-2017 17:57
Bu aymazlıklara bu kişisel hesaplara menfaatleri gereği sessiz kalan nemacı yalaka dediğimizde sazan gibi atlayanlar adalet duygunuz tatilde mi? Bakalım bu kez ne tepki vereceksiniz ya da TÜZÜK'teki İHRAÇ ve ŞUBE KAPATMA yetkisini size de kullanır korkusu ile susacak mısınız ?
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ