ATATÜRK'E SAYGI GÖSTERMEYEN BİZDEN SAYGI BEKLEMESİN

Varlığımızı,özgürlüğümüzü,vatanımızı borçlu olduğumuz,yenilgiye uğrattığı düşmanlarının bile takdir edip saygı duyduğu ulu önderimiz yüce ATATÜRK'e son zamanlarda şerefsiz,ahlaksız hainlerin sistematik saldırılarına şahit oluyoruz.

Daha önce Atamızın ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e çocuk parkı yapılması, çeşitli algı operasyonları ile gereksizliğinin ima edilmesi tepkilerimize neden olmuştu.

Bu tepkiler karşısında geri adım atanların Sn.Yılmaz ÖZDİL'in yazısındaki aymazlıklardan  sinsi planlarını gerçekleştirmeye çalıştıklarını anlıyoruz. Atatürk ve inkilaplarına vatanseverler sahip olmaya devam edeceklerdir;  bu gafiller şunu gayet iyi bilsinler;  *ATATÜRK BİZİM KALBİMİZDE ABİDELEŞEN KAHRAMANIMIZDIR*

         *            *             *             *              *            * 

“Bugün Ankara'da son günümdü, başkente her gelişimde olduğu gibi yine Atamızı ziyaret etmeden ayrılmak istemedim. Anıtkabir'e gittim. Karşılaştığım manzara kahrediciydi. Atatürk'ün mekanı kendi ordusu tarafından terkedilmişti desem yeridir…

Çocukluğumdan beri ne zaman gitsem, Anıtkabir'in her köşesinde muhafız alayının yanısıra, sivil kıyafetli, özenle seçilmiş, boylu poslu askeri personel bulunurdu. Ata'ya ve o mekana saygıda kusur edilmemesi için, özellikle lahitin bulunduğu ana salonda düzensizliğe izin vermezler, gerekirse usulca müdahale ederler, herkesin özenle hareket etmesini sağlarlardı. Bugün o koskoca lahit salonunda sadece bir temizlik görevlisi vardı. İnsanlar öbekler halinde lahitin önünde birikmişti, adeta çarşıda gezer gibi yüksek sesle muhabbet ediliyordu, hatta, salonun köşelerinde yere bağdaş kurup oturmuş, yorgunluk atanlar bile vardı.
Hışımla çıktım, ilk gördüğüm askeri personelin yanına gittim, bu saygısızlığa nasıl gözyumulduğunu sordum. Bir dokun bin ah işit derler ya, öyle oldu, ‘maalesef biz de bu durumdan çok rahatsızız ama, artık buraya yeterli personel vermiyorlar, Anıtkabir'in devasa alanında o kadar az kişiyiz ki, yetişemiyoruz, lütfen gerekli yerlere şikayetlerinizi yapın' cevabını verdi. Anıtkabir'den bu duygularla ayrılırken, hem şaşırtan, hem kahreden bir başka manzarayla karşılaştım. Anıtkabir sınırları içindeki ağaçlık alanlara girmek yasaktır ama, çoluklu çocuklu bazı aileler ağaçların arasına girmiş, yiyecek-içecek, oturmuşlardı, utanmasalar piknik yapacaklardı!
Çıkış kapısındaki personele parmağımla işaret ederek gösterdim, görmüyor musunuz dedim, hemen müdahale edeceğiz filan dediler ama, bugün gitsem aynı pespayeliğin devam ettiğinden eminim.”

*Duyarlı bir Atatürkçü yurttaşın, dün gönderdiği mesaj bu.

*Son altı aydır tırmanarak, benzeri mesajlar yağıyor. Anıtkabir'i kasıtlı şekilde sahipsiz, kaderine terkedilmiş bir halde bırakıyorlar.

*Aslanlı yol mesela… Yürürken başınız öne eğik olsun diye, özellikle farklı büyüklükte taşlarla, asimetrik döşenmiştir, şapşal gibi sağa sola bakınırsan takılır yere kapaklanırsın, çünkü, saygının mimarisidir, hürmetin estetiğidir. Aslanlı yol'da tarihimizde ilk defa, kullanılıp atılmış kağıt mendiller, pet şişeler görülüyor! Fotoğrafını çekip gönderen yurttaşlar var.

*Başıboş mesire yeri midir Anıtkabir?

*Bu yazıyı okuyanlar arasında hulusi bey'i tanıyan varsa, kendisine bu utanç verici tabloyu iletiversin lütfen. Akp mitinglerinden, 15 Temmuz törenlerinden ve afişlerle destan yazmaktan vakti kalırsa, bi zahmet Anıtkabir'e uğrasın da vaziyeti görsün.

*Yok ilgilenmeyecekse, defterden sildilerse bilelim… Biz gider nöbet tutarız Anıtkabir'de.

Yılmaz ÖZDİL  - Sözcü   15.7.2017 

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarlar/yilmaz-ozdil/anitkabire-saygi-gostermeyen-bizden-saygi-beklemesin-1932772/

 

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

 

 

 


Ögeyi Oylayın
(12 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 Ersen Gürpınar 17-07-2017 17:31
Farz edelim siyasi iktidar bu konuda ödenek vermiyor; peki Anıtkabir koruma taburu ve Anıtkabir derneği buna bir çözüm bulamıyor mu? Kimse bahaneye sığınmasın bu gaflettir,delalettir hatta ihanettir.Hiçbir mazeret ulu önderimize ve O'nun ebedi istirahatgahına ilgisizliği kabul edemez...
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ