9/2 BAŞLANGIÇ DERECESİ (İNTİBAK) DAVASIYLA 1 KADEME KAZANDIM


Birçok meslektaşım sosyal medyada ve telefonla davaları sormaktadır. Önemli bir kısmı yeni sonuçlanan ve son safhada olan davalar aşağıdadır.

Anayasa Mahkemesinin kararına göre iki yıl süreli yüksek öğrenimli emekli astsubayların göreve baÅŸlangıç derecesi 9/2 ve dört yıl süreli yüksek öğrenimli emekli astsubayların ise 8/1 olmuÅŸtur. 

Birçok meslektaşım gibi hiç sınıfta kalmadan ben de 14 yıl öğrenim gördüm. Emekli aylığımız bizden az öğrenimli bazı albayların emekli aylığının üçte birine yaklaÅŸmıştı. 

2008 yılında özlük haklarımızla ilgili olarak TEMAD hukuk komisyonu tarafından dava açılması teklifim kabul edilmeyince kendim dava açmaya karar verdim.

Genel BaÅŸkan olmadan önce TEMAD Genel BaÅŸkanımız Sayın Ahmet KESER  Ä°ÅŸ Mahkemesindeki duruÅŸmaya katılmıştır.

Pozitif enerji destekleriyle yanımda olan tüm deÄŸerli meslektaÅŸlarıma gerektiÄŸinde onların destek oldukları gibi aynı ÅŸekilde ben de destekleyerek onların yanında olacağım. 

Kazandığım çok önemli bir dava temyizde bozulunca davanın bir hukukçu tarafından tüm hukuki boyutlarıyla incelenip araÅŸtırıldıktan sonra açılmasıyla ve yasaya uygun ispatlanmasıyla kazanılabileceÄŸini anladım ve gerekeni yaptım. 

İsteyenler ikamet ettikleri il ve ilçelerdeki avukatlardan hukuki yardım alabilirler.

1971 YILINDA RÜTBELERİN DÜŞÜRÜLMESİ;

ReddedilmiÅŸtir. 

ASTSUBAY SINIF OKULU;

18 yaÅŸ öncesi Astsubay sınıf okulunda geçen 2 yıl 1 ay süreme karşılık ben de 2 maaÅŸ emekli ikramiyesi ve % 2 maaÅŸ artışı kazandım. 

Yaş’ a takılan emekli olsaydım iki yıla yakın erken emekli aylığı alabilecektim, görevde olsaydım erken emekliye ayrılma hakkı kazanacaktım.

FÄ°Ä°LÄ° HÄ°ZMET ZAMLARININ DERECEDEN SAYILMASI:

ReddedilmiÅŸtir. 

9/2 GÖREVE BAŞLANGIÇ DERECESİ (İNTİBAK):

Bir kademe yükselme kazandım. 

KEFALET Ä°CRASINA AÄ°T Ä°TÄ°RAZIMIN Ä°PTALÄ° DAVASI;

ReddedilmiÅŸtir. 

HÄ°SSE;

AÄ°HM'de reddedilmiÅŸtir. 


Ä°smail TURAN
05056576412

Ögeyi Oylayın
(29 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#9 ALÄ° 21-02-2019 17:00
İlk satırda yazdığınız 4 yıllık mezunlarının 8/1 den başlatılması davası kazanıldıysa neden uygulamaya geçilmiyor?
Alıntı
#8 Muhammet Sert 01-04-2018 00:36
1 Ocak 2016 tarihinden önce gerekli hizmet yılını tamamlayarak yaşını beklemek üzere istifa eden astsubaylara, yaşını tamamlayarak emekli olurken SGK, 09/01/2016 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİREN 6656 SAYILI KANUN İLE 926 SAYILI TSK PERSONEL KANUNA GEÇİCİ 38’İNCİ MADDE EKLENMESİ VE ASSUBAYLARIN İNTİBAKLARININ YAPILMASI konusunda 1 derece veya 2 kademe uygulamasını yapmıyor. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihinde emekli olan personelin intibakları SGK tarafından, çalışan personelin intibakları ise ilgili kuvvet komutanlıkları tarafından yapıldı. Ancak istifa edip yaşını bekleyen personelin intibaklarını emekli aylığı bağlanırken SGK yapmıyor. Bu konuda bir çalışma yapılması gerekiyor. Bu Teşekkür ederim.Bu yasa 15 Temmuz darbe girişiminden önce çıkarıldı.Fetöcüler tarafından kaleme alındığını düşünüyorum.Ben ve benim gibi kumpas kurduklarını mağdur etmek için yaptıklarını düşünüyorum.15 Temmuzdan sonra Devletimiz içinden temizlenen Fetö elemanlarına baktığımızda rahatlıkla anlaşılıyor.
Alıntı
#7 Rafet AKYÃœZ 15-03-2017 21:09
İsmail beyi ben de aradım, açıklayıcı bir cevap olarak,
Senin alacağın ...... kadar açmana gerek yok diyor,
Mahkemeye sunulması gereken esas ve karar nolarını vermiyor...
Sahi İsmail Assubay mı?
-----
YÖNETİCİ NOTU:
Sn.Akyüz,bu konuda gerekli açıklamalar daha önceki yorumlarda yapılmıştır,iyi günler...
Alıntı
#6 Ä°.TURAN 09-03-2017 12:03
Hiçbir meslektaşımızın aklına bile getirmediği haklarımızı gündeme getirerek mahkeme salonlarına taşıdım. Bu yola çıkarken yolun çok yokuş, engebeli ve dik olduğunu biliyordum. Yıllardır sadece katlandıkları mağduriyetten yakınan ve haklarından yeni haberdar olan bazı meslektaşlarımız hukuk konularında bilgi vermediğimi ileri sürerek maalesef yakışıksız ithamlarda bulunmaktadırlar.

Mağduriyetlerimizi giderecek yüksek yargı organlarının kararlarını temin ederek yakında yayınlayacağım. Yakışıksız ithamlarda bulunanlar o zaman yaptıklarının ne kadar yanlış olduğunu anlayacaklar ve mahçup olacaklardır.

YÖNETİCİ NOTU. Sn.Turan sizin assubay toplumu için hukuk konusunda gösterdiğiniz gayret ve özveriyi biliyoruz. Bunun en somut örneği 18 yaş altı sınıf okulu süresinin hizmetten sayılması başarısıdır. Emeğe saygısı olmayan emeği ranta çevirenleri de bu toplum gayet iyi biliyor onun için müsterih olun biz size hizmetleriniz için minnet ve teşekkürlerimizi sunuyoruz
Alıntı
#5 Ersen Gürpınar 08-03-2017 21:34
Sn.Can Sn.İsmail Turan 18 yaş altı sınıf okulu sürelerinin hizmetten sayılması davasını açan kazanan bir meslektaşımızdır, ancak bu konuyu bazıları ranta çevirdi,üstelik Sn.Turan'a bir tek teşekkürü esirgediler
Sn.Turan birçok konuda dava açtı,bunlardan biri Fiili hizmet zamlarının derece ve kademeden sayılması davasıydı davayı bizimle paylaştı, kaybettiği davada bazı hususların dikkate alınmadığını temyize gideceğini, ancak yargıtayda duruşmalı temyizi kaybetmesi halinde ağır masrafı olacağını bu nedenle temyizi düşünmediğini bildirince biz de UMUT KALACAĞINA EMEK KALSIN diyerek kendi talebi olmadığı halde aramızda küçük yardım topladık. Toplanan yardım budur diğer davalarla ilgisi yoktur, bir avuç kişinin katkısını başa vururken tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini vermemize rağmen haklarımızın peşinde olmayan bir tek dava açmayan ticaret ve komisyonculukla iştigal eden TEMAD yönetimine ve aymazlıkları eleştirenlere neden sessiz kalıyoruz?
Ben de yüksek okul mezunu olarak lise mezunlarına verilen 1 dereceyi alamadığım için dava açtım, hangi avukata giderseniz gidin açtığı dava emsal olacak çok kişiyi kapsayacaksa ileride açacağı davaları da düşünerek hareket eder ve davada ileriye sürdüğü tezleri alın ben emek verdim siz yararlanın diyerek paylaşmaz, bu emeğin gereğidir.
Hikmet Saraç bu dava şahsi dava mıdır diye sorunca yönetici yorumu ile Evet şahsi davadır denmesinin mahsuru nedir?
Bana göre de bir avukatın emeğine sahip çıkmasından daha doğal bir şey olamaz. Konu bellidir o zaman siz,başkası ya da görevi olan TEMAD yönetimi neden dava açmıyor? Neden daha önce dava açmak için iş birliği teklifinde bulunan Sn.Turan'a sırt çevirdiler? Bence sorgulanması gereken budur.Ayrıca size ÖZEL olarak bilgi verdim iyi günler dilerim.
ÜZÜM MÜ YEMEK İSTİYORUZ BAĞCI DÖVMEK Mİ İSTİYORUZ ONA DA KARAR VERMEMİZ GEREKİYOR
Alıntı
#4 hikmet saraç 08-03-2017 19:33
sn.turanla daha öncede görüştüm. kesinlikle bilgi vermiyor.hukukçularda madem dava dosyasınının numarasını vermiyor,ozaman neden sizlerle,assubay toplumu ile ben dava kazandım açıklaması yapıyor. diye soruyorlar.

YÖNETİCİ YORUMU
Sn.Saraç, siz o avukatlara daha önce bu konu istismar edilmişti emeksiz kazanım olmazmış istismarcı değilseniz madem siz de avukatsınız konu belli siz de dava açın kazanın diyebilirsiniz.
Alıntı
#3 Ahmet CAN 08-03-2017 12:03
İsmail Turan beyin açtığı ve sürdürdüğü davalar için bu sitede benim hatırladığım iki defa yardım toplandı.Bunu söylemek ayıp gibi görünebilir,ama söylemek durumundayım ki;bende "çorbada bizimde tuzumuz olsun" misali iki defa katkıda bulundum.Bunu şunun için açıkladım İsmail beyi bugün telefonla aradım.Site'de yukarıdaki yazısıyla bilgi veren meslektaşımız,telefonda bırakın bilgi vermeyi,adeta çok önemli bir sır saklıyor gibi muğlak ifadeler kullanarak cevap veriyor.Çok açık sordum:"9/2 başlangıç derecesi intibakıyla bir kadame yükselme kazandım"diyorsunuz.Bu davayı hangi mahkemede açarak kazandınız?Engin hukuk bilgisi ve mücadele azmi olan büyüğümüz cevaben;"Hangi mahkemede açılarak kazanıldığını ben bilmiyorum !"dedi,Avukatınız size kararın bir nüshasını vermedi mi diye sordum."Hayır" dedi.Avukatı kendisine bunun mesleki sır olduğunu söylemiş!Duyduklarıma inanamadım.Telefonda nezaket dışı bir söz söylerim diye,bu siteden ve facebook'taki paylaşımda yorum yazmak üzere teşekkür edip telefonu kapattım. Generaller,Subaylar ve siyasilerin 65 yıldır Assubaylara reva gördükleri haksızlıklara hiç kızmayalım.Bu gün anladım ki bu çok tabii bir şey."Assubay Assubay'ın kurdudur"diye bir söz duymuştum.Yoksa realite bu mu? Açtığı şahsi davalar için meslektaşlarının maddi desteğini kabul eden (ve hatta belki de talep eden)emekli bir Assubay kazandığını söylediği davalar ile mahiyetlerini meslektaşlarından sakladıktan sonra.Sanki biz bir şeyden anlamıyoruz! Avukatı kazandığını söylediği 9/2 intibak davasını hangi mahkemede kazandığını söylemediği gibi,gerekçeli kararı da meslek sırrı olduğu için kendisine dahi vermiyormuş! Hikmet Saraç beyin aynı konuları sorgulayan yukarıdaki yorumuna,"İsmail Turan beyin davaları şahsidir,bu konuda mağdur olan arkadaşlarımıza destek olmak üzere telefon numarasını vermiştir. Kendisinden bilgi alabilirsiniz."şeklinde cevap veren yöneticiye;Ben İsmail beyi telefonla aradım ve durum bu.Bakalım yorumu mu yayınlayacak mısınız? Hoş,ben aynı yorumu Fecebook'taki paylaşıma da yapıştıracağım.

YÖNETİCİ NOTU:Sn.Can bu güne kadar sizin veya bir başkasının yayın ilkelerine uygun hangi yorumunuz (küfür hakaret vb) bu sitede yayınlanmadı da "bakalım yayınlayacakmısınız" gibi bir ifade kullandınız?
lütfen öküz altında buzağı aramayın.
Alıntı
#2 hikmet saraç 03-03-2017 16:27
sn.Turan kazandıgı davaların dosya numarasını bugüne kadar paylaşmamıştır.davaları kendisi için kazanmıştır.görüştügümüz hukukçular mahkeme dosya esas numarasını soruyor.sn turan ne hikmetse bunu meslektaşlarından esirgiyor.o zaman davaları kendisi için kazanmış olmuyormu.........

YÖNETİCİ NOTU.
Sn.Saraç Elbette Sn.Turan'ın davası şahsidir, yazıda belirttiği gibi bu konuda mağdur olan arkadaşlarımıza destek olmak üzere telefon numarasını vermiştir. Kendisinden bilgi alabilirsiniz.
Alıntı
#1 EMEKLÄ°ASSUBAYLAR 03-03-2017 01:03
Bu ülke için çok zor koşullarda ölümle burun buruna görev yapan karşılığında sadece adalet isteyen assubaylardan adalet ön yargı ile esirgenmektedir. Sn.İsmail TURAN Assubayların haksızlıkları konusunda Hukukun üstünlüğüne inanan haklarımızla ilgili birçok konuda hukuk mücadelesi veren bir mücadele kahramanıdır.Birçok meslektaşımızın istifade ettiği 18 yaş altı sınıf okulu sürelerinin hizmetten sayılmasının mimarı olan bu değerli meslektaşımıza, ona inanan destek veren meslektaşlarımıza sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi sunarız. NOT. DAVA SONUÇLARI İLE İLGİLİ ARKADAŞLARIMIZ SN.TURAN'DAN BİLGİ ALABİLİRLER
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ