MİLLİ SAVUNMA ÜNİVERSİTESİNİN AKADEMİK BİRİMLERİ



TEMAD Genel Başkanlığı sitesinde yayınlanan habere göre, Milli Savunma Üniversitesinin Akademik Birimleri; Harp Okulları, Astsubay Meslek Yüksek Okulları ve Enstitülerden teşekkül etmektedir.

Emekli bir Astsubay ve bir vatandaş olarak bu konudaki düşüncelerimi Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, Sayın Milli Savunma Bakanımıza ve Sayın Genel Kurmay Başkanımıza sunmak istiyorum.

Diğer Üniversitelerdeki yapılanmaya parelel olarak ve statü kazandırmak amacıyla Harp Okullarının adı Harp Fakültesi olmalıdır. Bu duruma göre Milli Savunma Üniversitesinin Akademik Birimleri; Harp Fakülteleri ve Yüksek Harp Enstitülerinden oluşmalıdır.

Türk Silahlı kuvvetlerinde statü sadece Subay ve Er olmalıdır. Şanlı tarihimize ve halkımızın söyleyişine uygun olarak Subay rütbeleri Onbaşı, Yüzbaşı, Kıdemli Yüzbaşı, Kademeli Kıdemli Yüzbaşı, Binbaşı, Kıdemli Binbaşı, Kademeli Kıdemli Binbaşı, Yarbay, Albay, Tuğgeneral, Tümgeneral, Korgeneral, Orgeneral ve Mareşal olmalıdır. Genel Kurmay Başkanlığına atanan Orgeneraller aynı zamanda Mareşal rütbesine yükselmelidir. 

Halen Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapanlardan; Subaylar müktesep hakları saklı tutularak bu rütbelere intibak ettirilmeli, Yüksek öğrenim görmeyen Astsubaylarla Uzman çavuşlar hizmet sürelerine göre en fazla Yüzbaşı rütbesine, dört ve daha uzun süreli yüksek öğrenim gören Astsubay ve Uzman çavuşlar hizmet sürelerine göre bu rütbelere intibak ettirilmelidir. Astsubaylıktan ve uzman çavuşluktan intibakları yapılan ve yüksek öğrenim görmeyenlerden emeklilik hizmet süresini dolduranlar kadrosuzluk tazminatı ve emeklilik maaşıyla emekliye sevk edilmelidir. Astsubaylık ve uzman çavuş rütbesi üzerinden emekli aylığı, dul ve yetim aylığı alanların önceden kazandıkları müktesep hakları da saklı tutularak buna göre intibakları yapılmalıdır. 

4+4+4 eğitim sistemimize göre her vatandaş en az Lise öğrenimi görmek zorundadır. Türk askerinin görevi muharebeye ve harbe iştirak ederek Türkiye Cumhuriyetini düşmandan korumak olduğuna göre, her asker harp sanatını Harp Fakültesinde öğrenmelidir 

Bugünkü Er Eğitim Merkezleri, halkımız tarafından acemi askerlerin eğitim gördüğü merkezler olarak kabul edilmektedir. Lise ve Üniversite öğrenimi gören, evlenen, çoluk çocuk sahibi olan, gerek kamu kurumlarında gerek özel sektörde yetkili müdür, genel müdür gibi makamlara yükselen vatandaşları acemi olarak nitelendirmek doğru değildir. 

Er Eğitim Merkezleri, Harp Fakültelerinin hazırlık sınıfı olarak teşkilatlandırılmalı, Harp Fakültesi sınavını kazananlar, Er statüsünde hazırlık sınıfında bir yıl süreyle temel askerlik, strateji ve tatbikat öğrenimi gördükten sonra Harp Fakültesi birinci sınıfına başlamalıdır. Askerlik hizmetini yapmak üzere çağrılan Türk gençleri ise Er statüsüyle Harp Fakültesi hazırlık sınıfında tespit edilecek süre kadar temel askerlik eğitimi gördükten sonra göreve başlamalıdır. 

Harp Fakültesi öğrenimini tamamlayanlar “Onbaşı” rütbesiyle göreve başlamalıdır. Onbaşı, rütbesindeki her subay ayrıca komando eğitimi görmeli, Onbaşı ve Yüzbaşı rütbesindeki askerler verilecek görevlerde görevlendirilmelidir. Süresi gelen ve yeterli sicil alan Onbaşılar Yüzbaşı rütbesine ve sırasıyla diğer rütbelere yükselmelidir.

Yüksek Harp Enstitüsü sınavını kazanan Kıdemli Yüzbaşılar Yüksek Harp Enstitüsünde eğitim ve öğrenime başlamalı ve mezuniyetlerinde öğrenim süresi kadar kıdem kazanmalıdır..

Askeri Şuranın belirleyeceği Albaylar General rütbesine yükselmelidir.

Ögeyi Oylayın
(13 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 ibrahim 26-12-2016 21:14
Bugünkü basın-yayın organlarındaki habere göre kurumlarda görev alacak hizmetlilere ön lisans seviyesinde öğrenim görme şartı getirildiği belirtilmiştir.Milyon dolarlık uçak,tank,top,muhrip ve haberleşme cihazlarını her şeyiyle teslim ettikleri assubayına ön yargılarla fakülte seviyesinde öğrenim hakkı verilmemesi utanç vericidir.Saygılarımla.
Alıntı
#2 Murathan SİPAHİOĞLU 29-11-2016 23:07
Makalenin özü aşağıda kopyası görülen paragrafta açıklanmış.Sayın TURAN'a isabetli görüşü ve anlatımı için saygı ve selamlarımı sunuyorum.
""Türk Silahlı kuvvetlerinde statü sadece Subay ve Er olmalıdır. Şanlı tarihimize ve halkımızın söyleyişine uygun olarak Subay rütbeleri Onbaşı, Yüzbaşı, Kıdemli Yüzbaşı, Kademeli Kıdemli Yüzbaşı, Binbaşı, Kıdemli Binbaşı, Kademeli Kıdemli Binbaşı, Yarbay, Albay, Tuğgeneral, Tümgeneral, Korgeneral, Orgeneral ve Mareşal olmalıdır. Genel Kurmay Başkanlığına atanan Orgeneraller aynı zamanda Mareşal rütbesine yükselmelidir.""
Alıntı
#1 EMEKLİASSUBAYLAR 27-11-2016 17:56
Mesleğimizin,TSK ve ülkemizin geleceğine katkı için yıllardır Assubay kaynağını teşkil eden okulların fakülte düzeyine çıkarılmasını talep ediyoruz.
Çağın gereklerine fakülte mezunlarının askerliklerini er olarak yapması da dikkate alınarak yıllardır ön yargılarla fakülte düzeyine çıkarılmayan Assubay MYO yeniden yapılanma sırasında ön yargının terk edilerek mutlaka fakülte düzeyine çıkarılmalıdır.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ