Birleşmiş Milletler Örgütü ya da kısaca Birleşmiş Milletler (BM),

24 Ekim 1945'te kurulmuş dünya barışınıgüvenliğini korumak ve uluslar arasında ekonomiktoplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür.

Birleşmiş Milletler kendini "adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği uluslararasında tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş global bir kuruluş" olarak tanımlamaktadır.
Örgütün, kurulduğu yıllarda 51 olan üye sayısı şu an itibariyle üyeliği kaldırılan Vatikan ve değiştirilen Çin Halk Cumhuriyeti dahil 192'ye ulaşmıştır. Türkiye kurucu üyeler arasında yer alır... 
AMACI yukarıda belirtilen BM ile UYGULAMALARINA baktığımız ve GÖRDÜĞÜMÜZ bugünkü  BM ile bir BAĞLANTI ve UYUM var mıdır ? 
Bugün görülen UYGULAMALARINDA BM Örgütünü KURDURAN , YÖNETEN ve YÖNLENDİREN gücün AMACININ  DÜNYAYAYI TEK DEVLET haline getirmek,TEK  BAŞINA YÖNETMEK için bu yönde DİZAYN etme faaliyetlerinde BM yi bir ARAÇ olarak kullanmaktadır.
Bu GÜÇ dünyada ki bütün ENERJİ kaynaklarını ELİNDE BULUNDURUP,KENDİ ÜLKESİNİN MENFAAT ve ÇIKARLARI doğrultusunda NE GEREKİRSE YAPMAKTA,DÖKÜLEN KAN, İNSANLARIN UĞRADIĞI MAĞRUMİYETLER ONU HİÇ İLGİLENDİRMEMEKTEDİR.

Bu GÜÇ amacına ULAŞMAK için her YOLU kendisine MÜBAĞ görmekte, bunun için ülkelerin  ULUSLARARASI HÜKÜMRANLIK HAKLARINI YOK SAYARAK ,uydurduğu BAHANELERLE kendisinin ARKA bahçesi konumunda olan BM örgütünü kullanarak "ALDIRDIĞI " kararlarla ÜLKELERİ İŞGAL etmekte ,amacına ULAŞMAK için her YOLU denemektedir.

Bu GÜÇ amacına ULAŞMAK için GÖZÜNE kestirdiği ÜLKELERDE kendi AMAÇLARINA HİZMET edecek kişileri ve YARDAKÇILARI tesbit edip,ÇEŞİTLİ OYUNLARLA onları o ÜLKENİN İKTİDARINA taşıyarak kendi EMELLERİ doğrultusunda KULLANMAKTANDA kaçınmamaktadır.
Günümüzde ORTADOĞUDA YAŞANILAN olayları bu yönde DEĞERLENDİRİRSEK, IRAK ,LİBYA,MISIR,YEMEN,SURİYE gibi ÜLKELERDE oynanan OYUNLARIN AMACINI daha iyi GÖRÜR, BM. lerin RÖLÜNÜ ve KİMİN için KURULUP,KULLANILDIĞINI daha iyi DEĞERLENDİREBİLİRİZ.

Son günlerde ÜLKEMİZİN SURİYE BATAKLIĞINA ÇEKİLMEK İSTENMESİ konusunda ÜLKE ve MİLLET olarak ÇOK DİKKATLİ OLUNMALI, SINIRLARIMIZIN KONTROLÜNÜ DAHA İYİ YAPMALI, ÜLKE VE MİLLET OLARAK DIŞ GÜÇLERİN PLAN VE AMAÇLARINA ALET OLMAMALIYIZ.


Ögeyi Oylayın
(6 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLİASSUBAYLAR 27-11-2016 17:22
Biz assubaylar mesleki sorunlarımızın yanı sıra ülke sorunlarının da takipçisiyiz. Evlatlarımızın,ülkemizin geleceği için bu konulara müdahil olmakla görevliyiz ve insanlığın,geleceğimizin yanındayız. Sn.Ahmet Çam'ın makalesine resme tıklayarak ulaşabilirsiniz. Huzur ve adalet dolu günler diliyoruz.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ