Bu sayfayı yazdır

KONYA TEMAD BAŞKANI SN.TAYYAR YILDIRIM'IN İDDİALARI



Sayın Başkanım, Emekli Asubaylar sitesine giriş yapamıyorum. Polemiğe girmeden ve seviyeyi yüksek tutarak Emekli Asubaylar sitesinde yayınlanan makalenizin benimle ilgili olan kısımları hakkında açıklama yapmak istiyorum. 

1) KAMPANYANIZA KATILMADIĞIM HUSUSU

BİRİNCİSİ: Kampanyanıza duyarsız kalarak ve ihmal ederek katılamadım. PTT havalesi ile kampanyanıza katılacağım. Astsubaylığa hizmette kırgınlığın yeri olmayacağı bilincinde olduğunuzu bildiğimden havalemi kabul edeceğinize inanıyorum.

İKİNCİSİ: Hiçbir istekte bulunmadığım halde Muğla TEMAD İl Başkanımız emekli Astsubay Sayın Halil ERGENLİ ile Sayın emekli Astsubay Ersen GÜRPINAR ve arkadaşlarının yönettiği emekli assubaylar org sitesinin katkıda bulunma teklifini kabul ettim. 

Sayın Başkanım, beş yıl önce TEMAD Konya İl Başkanlığından Sayın İsmail SEZER adına 100 TL gönderilmiştir. Buna sizin de katkıda bulunduğunuz yazınızdan anlaşılmaktadır. Size teşekkür ediyorum. 

2) DAVA HAKKINDA HİÇ BİR AÇIKLAMA YAPMADIĞIM İDDİASI

Sayın Başkanım, 1971 yılında kanuna aykırı olarak tüm astsubayların rütbelerinin düşürüldüğü, fiili hizmet zamlarının intibaklarda değerlendirilmesi gerektiği, 18 yaş altında sınıf okulunda geçen sürelerin fiili hizmetten sayılması gerektiği, beş yıl süreli sanat okulu mezunu subaylarla iki yıl süreli Harpokulu mezunu subayların 8. dereceden göreve başladıkları konularını ilk defa ben gündeme getirdim. 

Mücadelem hakkında 2011 yılından önceki TEMAD yönetimlerine yazılı ve sözlü bilgi sunarak mücadelemin dernek tüzel kişiliğiyle yapılmasını istedim. Kabul edilmediği gibi “kırıkçı ve çıkıkçı” olarak tanıtıldım. 

TEMAD Genel Başkanımız Sayın Ahmet KESER, açtığım davaların duruşmasına birçok arkadaşımla katılarak destek verdi. Genel Başkan seçildikten sonra da hem mesleki hem de şahsımla ilgili olan kefalet davası hakkında ayrıntılı bilgi sundum. Bu bilgiler Emekli assubaylar org sitesinde de yayınlanmıştır. 

Emekli Astsubaylara birçok davalar kazandırdığınızı yazıyorsunuz.

Sayın Başkanım, ben polemiğe girmeden kendimi savunuyorum. 18 yaş altında okulda geçen sürelerin fiili hizmetten sayılmasıyla ilgili emsal kararı assubaylar org sitesinde ilk ben yayınladım. Bu emsal kararın yayınlandığı tarihten önce açtığınız dava varsa lütfen açıklayın. 

Kazandırdığınızı yazdığınız davaların çoğu, yayınladığım kararı emsal göstererek açtığınız davalardır. Demek ki ben açıklama yapmışım. Meslektaşlarımıza kazandırdığınız davalar için tabii ki ben de mutluluk duyuyorum. 

3) TELEFONDA SÖYLEDİĞİMİ İDDİA ETTİĞİNİZ SÖZLER HUSUSU

Makalenizde “böyyük böyyük makamlarda bulunanların yaptıklarını yaptınız ve randevu ile görüşme çizelgesi dayattınız, kazandık diye dokuz sütuna manşet yapılan konulara dahi telefon edip konuyla ilgili olarak bilgi almak istediğimizde, yok ya, çalışsaydınız, kazansaydınız, yok öyle üç kuruşa beş köfte, biz çalıştık kazandık siz de öyle yapın diye cevap verdiler. Yaptığımız yardımların yüzü suyu hürmetine de olsa rahatlıkla aradığımızda bizleri telefonda azarladılar, bizleri sanki gizlilik dereceli konularmış da bu yüzden vermiyorlarmış muamelesi yaptılar” diyorsunuz. 

Sayın Başkanım, sizinle böyle bir telefon görüşmemiz asla olmadı. Şayet benimle konuştuğunuzu iddia ediyorsanız, Konya TEMAD İl Başkanımız olan size yalan söylüyorsunuz demeye dilim varmıyor ama ifade ettiğiniz üslup, benim üslubum değildir. İkili ilişkilerde, yazışmalarda ve telefon görüşmelerimde, kim olursa olsun karşımdaki kişinin kişiliğine saygısızlık yapmam ve kırıcı olmam. O tarihte ben size bunları söylemiş olsaydım, hemen ertesi gün bu yazınızdan kat ve kat fazla ve ağır sözlerle eleştirerek ortalığı ayağa kaldırırdınız.

Hiç hak etmediğim bu ağır ithamınızı şiddetle ret ediyorum!

Saat 14.00'dan itibaren bilgi vereceğimi belirtmemin sebebi, eşimin ciddi bir ameliyat geçirecek olmasıydı. Ameliyatın gerçekleştiği resmi kayıtlarla ispatlıdır.

Günlerce süren yoğun bir telefon trafiği yaşadım. Bıkmadan usanmadan arayanlara Emekli assubaylar org sitesinde yayınlanan bilgiler ışığında cevap verdim. Meslektaşlarıma yanlış yönlendirmemek için çok gayret gösterdim. Nitekim yayınlanan mesajımda, isteyenlerin ikamet ettikleri çevrelerindeki avukatlardan hukuki yardım alabilecekleri yazılıdır. 

Binlerce iltifata mazhar oldum, ısınmadan dolayı telefonum arızalandığı için telefonumu açamadığımdan sataşanlar oldu. Bunların hepsini metanetle ve sabırla göğüslemeye çalıştım. 

4) TEMAD’ IN KAPATILMAK İSTENMESİ HUSUSU

Tüzükle ilgili imza kampanyası başlatılmasıyla ilgili ve dilekçe gönderenin araştırılmasıyla ilgili mesajlarımı tekrar dikkatle okumanızı istiyorum.

TEMAD kapatılmayacaktır. 

Çıtanız yüksek, TEMAD Genel Başkanı olarak büyük hizmetlerde bulunacaksınız. 

TEMAD Genel Başkanı olmanızı isteyen bir meslektaşınız olarak, beni daha iyi tanımanızı ve yazınızda sözünü ettiğiniz öfke ve tepkilerinizi kontrol altında tutmanızı istiyorum. 

SONUÇ

Asla size dargın değilim. Bu konuyu aile fertleri arasındaki küçük bir yazışma olarak değerlendiriyorum. Saygılarımla.

Ögeyi Oylayın
(24 oy)
İSMAİL TURAN

Son ekleyen İSMAİL TURAN