Bu sayfayı yazdır

KUMPAS MAĞDURU ASSUBAYLAR

Sitemiz’deki köşesinde 2 TEMMUZ 2016 tarihinde Kumpas mağduru olan iki arkadaşımızı yazarak bunlardan Özcan İldeniz’den aldığı mektubu yayınlayan Ersen Gürpınar yazısında;

“Değerli meslektaşlarım ÖZCAN İLDENİZ; bu ismi kiminiz duymadı,kiminiz unuttu kiminiz umursamadı. O, benim gözümde bu ülke için hayatını feda eden kahraman bir meslektaşımız…. 9 KASIM 2005 tarihinde Şemdinli’de PKK lı birine ait UMUT kitabevinde meydana gelen olaylarda bir kişinin ölümü bir kişinin yaralanması sonucu Asb.Ali KAYA ve Özcan İldeniz ile bir uzman çavuş çete kurmak adam öldürmek öldürmeye teşebbüs suçundan çok çetrefilli yargılama sonunda 40 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.

TSK kumpas davalarının başında gelen bu olayda mahkumiyet Yargıtay tarafından onaylandığı için Silivri davaları gibi yeniden yargılanma olmamış bu kahraman arkadaşlarımız ülkeleri için TSK için kendilerini feda etmişlerdir.

Kendisi ile mektuplaştığım meslektaşımız yalnız bırakılmaktan hatırlanmamaktan yakınmakta. Adaletin mutlaka birgün gerçekleşeceğine inanmaktadır. Bayramı bizler ailelerimizle birlikte kutlarken tutuklu olan bu arkadaşlarımız şehitlerimizin yakınları yüreklerinda sönmeyen ateşle bayramı geçirmektedirler

Meslektaşımızın mektubuna ek olarak duygularını dile getirdiği yazısını sizinle paylaşıyor HUZUR-ADALET dolu mutlu günler nice bayramlar diliyorum.” Diyerek bizlerle paylaşmıştı.

Ardından sosyal medyada Kumpas mağduru arkadaşlarımıza adalet talebimizi MAİL KAMPANYASI İLE DİLE GETİRDİK.

Bugün adaletin gerçekleşmesindeki ilk adımın atıldığını arkadaşlarımız için Van Ağır Ceza Mahkemesi'nin yeniden yargılama kararı verdiğini memnuniyetle öğrenmiş bulunuyoruz. Olayı özetlemek gerekirse ;

TÜRKİYE gündemine oturan Şemdinli davasında, VAN 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanıkların yeniden yargılanma başvurularını kabul etti. Mahkeme, sanıkların infaz durdurma taleplerini ise reddetti.Dönemin Van Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya, Şemdinli’de 9 Kasım 2005’te Seferi Yılmaz’a ait Umut Kitabevi’nin bombalanmasına ilişkin iddianame hazırladı.

Assubaylar Ali KAYA ve Özcan İldeniz ile PKK itirafçısı Veysel Ateş’in sanık olduğu iddianamede, astsubay Ali Kaya için “Tanırım iyi çocuktur” diyen Yaşar Büyükanıt da çete kurmak ve yargıyı etkilemeye teşebbüsle suçlandı. Sarıkaya, Büyükanıt’ın dosyasını ayırarak dava açılması için Genelkurmay Askeri Savcılığı’na gönderdi. Başkanlığını İlhan Kaya’nın yaptığı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi, assubaylar ve PKK itirafçısına yargılama sonucunda 39 yıl 10 ay 27’şer gün hapis cezası verdi. SARIKAYA’NIN İTİRAFLARI DELİL OLDU.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik soruşturmalar devam ederken, davanın savcısı Ferhat Sarıkaya’nın itirafları kamuoyunun gündemine geldi. Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi Sarıkaya’nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadeyi delil kabul etti. Mahkeme sanıkların yeniden yargılanmasına karar verdi. Kararda, “Ferhat Sarıkaya’nın ifadesinde, dönemin KOM Şube Müdürü Mustafa Uçkan’ın getirdiği bilgilerle iddianameyi yazmaya başladığını, bilgi ve belgelerin hukuki kısmını kendisinin yazdığını, diğerlerini Mustafa Uçkan’ın bir flash bellek içerisinde getirdiğini, Uçkan’ın getirdiği bilgileri kopyalayıp aldığını ifade etmiştir.

Sözü edilen beyanlar, talep dilekçesi, maddi olgular ve dayanak delillerle bütün olarak değerlendirildiğinde soruşturmayı yürüten savcı Ferhat Sarıkaya’ya FETÖ/PDY tarafından para yardımında bulunulduğu, savcının soruşturmayı FETÖ/PDY’nin etkisiyle yürüttüğü, bu bağlamda soruşturmanın ve yargılamanın Anayasa ,yasa ve uluslar arası sözleşmelerde ön görülen ilkeler çerçevesinde yürütülmediği anlaşılmış olup, sözü edilen hususlar hükme katılan hakimler ve soruşturma savcısı için ceza soruşturmasını gerektirecek nitelikte olduğu kanaatine varılmıştır” denildi.

YENİDEN YARGILAMA SONUCU ADALETİN TECELLİ EDEREK GÖREV İÇİN HAYATLARINI ORTAYA KOYAN ARKADAŞLARIMIZIN BERAAT ETMELERİNİ DİLİYORUZ.

Ögeyi Oylayın
(9 oy)
mehmet emin atılgan

Son ekleyen mehmet emin atılgan