BU KAHRAMANI TÜM TÜRKİYE TANIYOR BİLİYOR

 

KAHRAMAN KİM Mİ ? TSK'DA KAHRAMAN ASSUBAYLARIN HAKKI VERİLİYOR MU ?

Tabii ki 15 TEMMUZ KALKIŞMA eyleminde ;

T.C. Devletinin REJİMİNİN değiştirileceği,

C. Başkanı,

Başbakan,

Genelkurmay Başkanı,

Kuvvet komutanlarının  MAKAMLARINDAN alınacağı,

belki de YAŞAMLARININ DA SON bulacağı,

Türkiye'nin KAOS ortamına SÜRÜKLENECEĞİ bir anda ORTAYA çıkan ve hayatı pahasına KAHRAMANCA DİRENİŞ gösteren ;

Ömer HALİSDEMİR...

ŞEHİDİMİZ bu DİRENİŞİNİ  TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN bilinen EMİR- komuta Zincirine RAĞMEN yapmış ve "ARTIK KOMUTAN BENİM,BENİM EMİRLERİMİ UYGULAYACAKSIN " diyen  hain GENERALİ ALNINDAN vurarak öldürmüş ve hain generalin yanında bulunan diğer hainlerce  30 kurşunla vurularak ŞEHİT edilmiştir.

TSK'da YASALAR verilen EMİRLER uygulanır. Ast Üstün verdiği EMRİ DÜŞÜNMEDEN,İTİRAZ etmeden yerine GETİRİR der.

Sonra da YERİNE getirilen EMİRDEN DOĞACAK AKSAKLIKLARDA uygulamalarda EMRi VERENDEN DEĞİL,EMRİ YERİNE GETİRENDEN SORULUR.

Bu arada KANUNSUZ bir EMİR verilirse , "YAZILI  EMİR " isteme ŞEKLİ TSK'DA HİÇ görülmemiş ve uygulanmamıştır.

15 temmuz KALKIŞMA eyleminde görülen ve TSK'da BU EMİRLERE benzer  MADDELERİN UYGULANABİLİRLİĞİ YASA KOYUCULAR tarafından ÇOK İYİ ARAŞTIRILIP,DEĞERLENDİRİLMELİDİR.

ŞEHİT Ömer HALİSDEMİR ,TÜMGENERAL SAKALLI'nın  verdiği " ORANIN NAMUSU SANA AİTTİR,NE OLURSA OLSUN MAKAMI TESLİM ETME emri ile,

KOMUTAYI BEN ALDIM,BUNDAN SONRA BENİM EMİRLERİME RİAYET EDECEK VE UYGULAYACAKSIN diyen hain Tuğgeneralden " YAZILI " emir isteyebilir miydi ?

Bunun UYGULAMASI MÜMKÜN MÜDÜR?

İşte TSK'da bugünün ŞARTLARINA UYMAYAN ve CEVAP veremeyen bu tür ANLAMSIZ YASA ve TALİMAT maddeleri TEK TEK araştırılarak  KALDIRILMALIDIR.

TSK'da ASTIN ve ÜSTÜN HUKUKUNA RİAYET YASAL ŞARTLARA bağlanmalı, KİŞİLERİN İKİ DUDAĞI arasında olacak ve İSTENİLEN YERE ÇEKİLEBİLECEK ELASTİKİ İFADELERDEN TSK KURTARILMALIDIR.

TSK'nın AYAKTA KALMASI ve İŞLERİN YÜRÜMESİ İÇİN "DİSİPLİN " ŞARTTIR. Buna KİMSE İTİRAZ ETMEZ, ETMEMELİDİR.

Ancak DİSİPLİN sadece ASTLARA KARŞI DEĞİL,DİSİPLİNSİZLİĞİ BOZAN,TSK'DA  PERSONEL ARASINDA İKİLİK YARATAN, KİŞİSEL ÇIKARLARINI DÜŞÜNEN ÜSTLERİNDE DİSİPLİN ŞARTLARINA UYMASI KESİNLİKLE SAĞLANMALI VE TAKİP EDİLMELİDİR.

DİSİPLİN KURALLARININ ve YASALARIN ARKASINA sığınılarak YAPILAN DİSİPLİNSİZCE DAVRANIŞLARLA DİSİPLİNİN SAĞLANAMAYACAĞI,AKSİNE KİŞİLERİN KAPRİSLERİYLE YAPILAN BU TÜR UYGULAMALARIN DİSİPLİNSİZLİĞİ VE PERSONEL ARASINDAKİ MÜNASEBETLERİ BOZACAĞI VE GÜVENSİZLİĞİNE YOL AÇACAĞI GÖZ ARDI EDİLMEMELİDİR.

15 TEMMUZ KALKIŞMA eyleminde ŞEHİT ÖMER HALİSDEMİR " BEN KOMUTAYI ELE ALDIM ,ARTIK BENİM EMİRLERİMİ UYGULAYACAKSIN diyen hain GENERALİN verdiği  yasal olmayan EMRİNİ ;

TSK'nın EMİR DEMİRİ KESER, EMİR VERİLDİĞİNDE UYGULANIR şeklindeki  AMİR hükümlerine göre UYGULAMIŞ olsa idi, bugün BAMBAŞKA bir TÜRKİYE'DE yaşıyor olacaktık.

Kimin YAŞIYOR,KİMİN ÖLMÜŞ OALACAĞINI da BİLEMEZDİK. 

İRADESİNİ ortaya KOYARAK KAHRAMANCA DİRENİŞİYLE  EYLEMİN YÖNÜNÜ ve ŞEKLİNİ değiştiren ŞEHİDİMİZ Ömer HALİSDEMİR'E RAHMET, geride kalanlara da SABIRLAR diliyorum.

TSK'da artık günümüz İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEYEN ve YAKIN tarihte çıkarılan DİSİPLİN YASASININ tekrar GÖZDEN GEÇİRİLEREK GÜNCELLENMESİ ve İHTİYAÇLARA  CEVAP VERECEK HALE GETİRİLMESİ İLE, yıllardır assubaylara karşı Tsk'da yürütülen haksızlık ve hukuksuzlukların sonlandırılmasını, Genkur Bşk.ları tarafından KASTEN VERİLMEYEN ASSUBAY HAKLARININ VAKİT GEÇİRİLMEDEN VERİLMESİNİ,

ASSUBAY CAMİASI OLARAK başta sn C. Başkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanından bir " VEFA " BORCU OLARAK bekliyoruz.

 

 

Ögeyi Oylayın
(14 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 MEHMET KAYALI 03-09-2016 09:31
SAYIN AHMET ÇAM'A
AFERİN DEMEK İŞİN EN KOLAYI.
HER ASSUBAYIN KENDİNİ DONANIMLI KILIP,
CESURCA,
KALEMİ İLE ORTAYA ÇIKMASI GEREKİR.
HAKLARIMIZI YİYENLER,
ANCAK O ZAMAN,
TAKKELERİNİ ÖNLERİNE KOYUP,
DÜŞÜN ORTAMINA GİRECEKLERDİR.
ÖZELLİKLE GNKUR. KARARGAHI BİRİMLERİ.
YAPTIKLARI HAKSIZLIKLARDAN VAZGEÇECEKLERDİR.
Alıntı
#3 TEKİNAY 1977 30-08-2016 15:09
Sayın Çam verdiğin emek ve çabalara teşekkür ederim.
Bütün bu yazılanların muhatabları lütfen artık kulak tıkamaktan vazgeçin ve asubayların sesini duyun.Duyması gerekenler belli.Kimse topu birbirine atmasın.Vatan ve görev aşkı bir yana ama sosyal düzenlemeler süratle değiştirilen bu sıralarda bizi duyup cevap verecek bir yetkili çıkmayacak mı acaba ?
Alıntı
#2 zafer sağlambilen 27-08-2016 22:59
Mükemmel seviyede dile getirilmiş gerçekler..Saygılarımı sunuyorum.
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 26-08-2016 21:49
Çanakkale ruhunu yeniden canlandıran ülkemiz,demokrasi ve ordumuz için hiçbir değerin geri getiremeyeceği aziz canını feda edip şehit olan meslektaşımız gururumuzdur. Kd.Bşçvş. Ömer Halisdemir ve diğer kahraman şehitlerimiz milletin kalbinde yerlerini almışlardır, Ruhları şâd olsun.
Assubay kahramanlarımıza yapılan ön yargılı haksızlıklardan vazgeçilerek tek talepleri olan adaletin gerçekleşmesini bekliyoruz. Vatan sevgisi her şeyin üzerindedir, ama bu gerçekleşmez ise yetkililere terimiz,kanımız ve canımızın hakkını helal etmeyeceğiz...
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ