ADALETSİZLİĞİ İLKE EDİNENLER, ADALET DAĞITIRKEN ADİL OLABİLİR Mİ !!!

Milli Savunma Bakanlığında Görevli Subayların TSK da Subaylar İLE İLGİLİ BİR TEKLİF görüşülür ve yasalaşırken hallerini GÖRDÜNÜZ MÜ ? Teklif gerek mecliste,gerek guruplarda,gerekse komisyonlarda değerlendirilirken MSB nın arkasında SUBAYLARIN Bakanı nasıl YAKIN MARKAJA ve KORUMAYA aldıklarını gördüğünüzde EMİN olunuz ki TEKLİF TSK nın ÖZ evlatları olan SUBAYLARLA ilgilidir. Olur ya TEKLİF için Milletvekillerinden OLUMSUZ bir ÖNERİ gelir ve YASA SUBAYLARIN istediği gibi ÇIKMAZ diye hepsi PÜR DİKKAT kesilmişler,hemen İTİRAZDA bulunarak YASAYI istedikleri ŞEKLE soktururlar, belki biri ATLAR,DUYMAZ,GÖRMEZ diye GÖREVLİLERİN tamamı orada hazır olurlar. Eğer Teklif Assubaylarla ilgili olursa Bakanın yanında BULUNMUŞ olmak için bir GÖREVLİ yer alır o da Milletvekillerince VERİLECEK olumsuz bir ÖNERİYLE ilgilenmez,YASA Asasubayların Aleyhine çıksa da SESİNİ de çıkarmaz. Ama bir defa ASSUBAYLAR için KOŞMUŞ ve BÜYÜK EMEK sarfettiklerini de UNUTMAYALIM,ONLARA HAKSIZLIK YAPMAYALIM. Hani tüm Assubayların ÇOK İYİ BİLDİKLER Assubayların 1/4 kademesine yükseltilmesi için kabul edilen TEKLİFTE MSB da GÖREVLİ HAKİM Subaylar YASANIN GERİ çekilmesi için BAKAN ÇELİĞİN peşinden AZ KOŞMAMIŞLARDI. Bir gün sonra TEKLİF GERİ çekildi. Burada da GÖRÜLDÜĞÜ gibi AYIRIMSIZ ve AİLE olan TSK da Assubayların aleyhine oldu mu SUBAYLAR bunu ASLİ GÖREV olarak kabul ederler ve KENDİLERİNİ YIRTARCASINA ÇIRPINARAK gereğini yaparlar. Bu GÖREVİ de ayırımsız-bütün-aileyiz dedikleri TSK için YAPARLAR.

MSB lığında YASA teklifleriyle ilgili GÖREVLENDİRİLEN bu SUBAYLARIN bir ÖZELLİKLERİ de Hukukçu ,HAKİM sınıfından olmalarıdır. Bizler HAKİMLERİ ADALET TERAZİSİNİN DOĞRU TARTMASI için ÇALIŞTIKLARINI ve bunun için GÖREV yaptıklarını biliriz. Ama burada DURUM hiç de SANILDIĞI gibi değildir. TSK da ADALET TERAZİSİNİN ŞAKÜLÜ KAYMIŞ durumdadır. Bunu YAPAN ve YAPTIRANLAR DA ADALETİ SAĞLAMAKLA GÖREVLİ OAN ASKERİ HUKUKÇULARDIR. Yani SAVCILAR -HAKİMLERDİR. TSK da TERAZİNİN KEFESİ YAPILAN AYIRIMCI VE HUKUKSUZ UYGULAMALAR NEDENİYLE HİÇ DOĞRU TARTMAMIŞ,BİR DEFA İÇİN OLSUN ASSUBAYLAR LEHİNE TERAZİNİN KEFELERİ DOĞRUYU GÖSTERMEMİŞTİR. MESELE ZATEN TERAZİNİN KEFELERİNDE DEĞİL, UYGULAMALARDA VE BU UYGULAMALARI GERÇEKLEŞTİREN ZİHNİYETTEDİR. TSK da TERAZİNİN KEFELERİNDEN SUBAY TARAFI, SUBAYLARIN DOLGUN MAAŞLARI , 6 TANE TAZMİNATLAR İLE EMEKLİLİKTE BALLI KAYMAKLI EMEKLİ İKRAMİYELERİNDEKİ ARTIŞLA DENGEYİ BOZMUŞ TAMAMEN TABAN YAPARAK DİBE VURMUŞ, ASSUBAYLARIN AÇLIK SINIRINDAKİ MAAŞI ,OLMAYAN BİR TANE TAZMİNAT İLE EMEKLİLİKTE ÇALIŞIRKEN ALINAN MAAŞIN % 45 e düşmesiyle ASSUBAYLARIN TERAZİ KEFESİ DE TAVAN YAPARAK ,HAVADA ASILI BİR DURUMDA KALARAK TAM BİR DENGESİZLİK SAĞLANMIŞTIR. TERAZİNİN TAMAMEN DOLU OLAN SUBAY KEFESİ YERDE,TAMAMEN BOŞ OLAN ASSUBAY KEFESİDE HAVADA BOŞLUKTADIR. ŞİMDİ YANLIŞ VE HUKUKSUZ UYGULAMALARLA TERAZİDE BU HALE GETİRİLMİŞ GÖRÜNTÜ ile ADALET temsil edilebilir, YAPILANLARIN ADİL olunduğu İDDİA edilebilir mi ?

BÜTÜN bunlar olurken hala TSK AYIRIMSIZ BİR AİLEDİR diyenler DOĞRU söylüyor ve ADALETİ TEMSİL ediyor olabilirler mi? Assubaylara YILLARDIR TSK BÜTÜNDÜR -AYIRIMSIZ AİLEDİR DİYENLERİN, ADALET TERAZİSİNİN ŞAKÜLÜNÜ BU KADAR BOZANLAR kendileri olduğu için BUNLARIN SÖZLERİNE İNANILIR,BUNLARA GÜVENİLİR Mİ? Şimdi YENİ bir ÖRNEĞİ DE BİRLİKTE YAŞAYARAK GÖRECEĞİZ. GENKUR VE ADALETİ TEMSİL ETMESİ GEREKEN HAKİM SUBAYLAR TERAZİNİN KEFELERİNE BU DEFA TAZMİNATLARDA VE GÖREVE BAŞLANGIÇ DERECELERİNDE HAKSIZLIĞI HUKUKSUZLUĞU GÖSTEREREK BİR AYIRIMA DAHA İMZA ATACAKLARDIR.Hep birlikte TSK nın yeni BİR ADALETSİZLİĞİNE Mİ ŞAHİT OLACAĞIZ, YOKSA BİR DEFA OLSUN TSK nın TERAZİSİ DOĞRUYU GÖSTERECEK Mİ. İZLEYİP GÖRECEĞİZ. Yoksa YAVUZ HIRSIZ EV SAHİBİNİ ŞAŞIRTIR MİSALİ YİNE ÇIKIP TSK BİR BÜTÜNDÜR - AİLEDİR AYIRIMSIZDIR YALANINA SARILARAK geçmişte yaptıkları gibi YÜZLERİ KIZARMAYACAK MI ? 

Ögeyi Oylayın
(13 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ