TSK'DA RÜTBE VE GÖREV KAVRAMLARI

 

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinde GÖREVİN yürümesi, aksamaması için RÜTBELER ve bu Rütbelerin karşılığında da RÜTBELERE göre yapılacak GÖREVLER belirlenmiştir. Subaylarda ; Teğmenden Albay, Orgenerale kadar , Assubaylarda da Assubay Çavuştan ,Assubay II Kad . Kd . Bşçvşluğa kadar olan RÜTBELER belirlenmiştir. Bu Rütbelere göre MAAŞ ve TAZMİNATLAR DA belirtilmiştir. Subay MAAŞ ve TAZMİNATLARINDA HAKLAR en ince DETAYINA kadar BELİRLENİP  verilirken , Assubayların kendi arasındaki TASNİFTE MAAŞLARDA hemen hemen FARK YOK denecek durumdadır.

TAZMİNATLAR konusuna gelince ZATEN TAZMİNATLAR Assubayların hiç bir rütbesine uygun görülerek VERİLMEMİŞTİR. TSK'da GÖREVLERİN yapılmasında TSK tarihinde HİÇ BİR ZAMAN İÇİN bir Tğm .nin ALBAYIN GÖREVİNE BAKTIĞI, GÖREVLENDİRİLDİĞİ görülmemiş iken, Assubaylarda ise ; II Kad.Kd.Bşçvşluk rütbesine gelerek MESLEĞİNDE ZİRVE yapmış olan personelin GÖREVİ, okuldan daha yeni MEZUN olmuş olan Asb.Çvş 'a verilerek GÖREVLENDİRİLDİĞİ ve yaptırıldığı SIKÇA görülen bir DURUMDUR. Böyle bir durumda YILLARINI TSK'ya vererek GÖREV yaptığı dönemlerde Assubayların EMEK ve HİZMETLERİNİN karşılığında ELDE ETMİŞ olduğu MESLEKİ TECRÜBE-DENEYİM ve BİLGİLER YOK sayılmış, daha mesleğinin başında olan bir ASSUBAYA böyle AĞIR şartlarda GÖREV ve SORUMLUKLUKLAR YÜKLEYEREK yaptığı GÖREVİN AĞIR ŞARTLARI altında PSİKOLOJİK olarak ezilmesine SEBEP olunmuş olup bu uygulama NE kadar DOĞRU ve İNSALCILDIR ? Bu UYGULAMALAR NEDEN SUBAYLARIN kendi sınıfları içinde olmaz, GENÇ SUBAYLARIN GÖREVİN AĞIR ŞARTLARI ALTINDA EZİLMESİ ÖNLENİP KORUNURKEN  AYNI DURUM ASSUBAYLAR İÇİN DÜŞÜNÜLMEZ ve UYGULANMAZ? Subaylarda RÜTBE GÖZETİLİP,GÖREVLER RÜTBELERE VERİLİRKEN, RÜTBE RÜTBE OLUYOR DA, ASSUBAYLARDAKİ RÜTBE NEDEN RÜTBE OLMUYOR,RÜTBE OLARAK DEĞERLENDİRİLMİYOR ? NEDEN GÖREVLER SUBAYLARDA RÜTBEYE GÖRE BELİRLENİRKEN, ASSUBAYLARDA RÜTBELERİNE GÖRE BELİRLENMİYOR ? BU UYGULAMALAR BİLE YAPILAN AYIRIMIN EN BÜYÜK GÖSTERGESİ DEĞİL MİDİR ? BU UYGULAMALAR SÜRERKEN TSK'DA AYIRIM YOKTUR DENİLEBİLİR Mİ? DENİLSE BİLE ,BUNLARA İNANILIR MI?

TSK'DA HİYERARŞİK SİSTEM VARDIR VE OLMALIDIR DA DİYORUZ. AMA BU HİYERARŞİK SİSTEM NEDEN SADECE SUBAYLARIN ARASINDA VARDIR DA , ASSUBAYLARIN ARASINDA NEDEN YOKTUR? BU TSK için BÜYÜK bir YANLIŞLIK ve ASSUBAYLAR için de BÜYÜK BİR HAKSIZLIK ve AYIRIM DEĞİL MİDİR ? TSK'nın AYAKTA KALMASI,ASSUBAYLARIN TSK'nın AYRILMAZ bir parçası ve OMURGASI olması İSTENİYORSA, Assubay RÜTBELERİNDEKİ GÖREV BÖLÜMLERİNİN DE, AYNEN SUBAY RÜTBELERİNDE BELİRLENEN GÖREVLER GİBİ KESİN HATLARI İLE BELİRLENMESİ, ASSUBAYLAR ARASINDA DA HİYERARŞİK DÜZENİN SAĞLANMASI ÖNEMLİ VE DÜZENLENMESİ KAÇINILMAZ BÜYÜK BİR SORUNDUR. TSK'DA BİRLİK-DİRLİK VE DİSİPLİN SAĞLANMAK İSTENİYORSA HİYERARŞİK SİSTEMİN SADECE SUBAYLARLA ,SUBAYLAR - SUBAYLARLA,ASSUBAYLAR arasında DEĞİL, ASSUBAYLARLA,ASSUBAYLAR ARASINDA DA SAĞLANMASI VE DÜZENLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ VE GEREKLİ BİR ZORUNLULUKTUR.

Son zamanlarda ASSUBAYLARA TAZMİNAT verilmesi gündeme geldiğinde ,her gün DEĞİŞİK duyumlar alınmaktadır. ASSUBAYLARA TAZMİNATLAR bugüne kadar verilen aynı İSİM altında verilirse daha önceden bu TAZMİNATI ALMAYAN Assubaylara VERİLEN 100.00 Tl.ler kesilirmiş. İYİ de aynı Tazminatları Assubaylarla birlikte Kd.Bnb.lar ve Bnb. lar da almadığından onlara da bu 100.00 er Tl. ler verilmişti. TAZMİNATLARI Kd.Bnb ve Bnb.lara Şimdiye kadar VERİLEN AYNI isim altında VERİRSENİZ o zaman ONLARIN 100.00 Tl . leri de KESİLECEKTİR. Assubaylara VERİLMESİNİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ TAZMİNATIN adını "ASSUBAY BAŞARI TAZMİNATI " yapacaksanız, Kd.Bnb.lara ve Bnb.lara HANGİ isim altında VERECEKSİNİZ ? Yoksa onlara TAZMİNAT İSMİNİ DEĞİŞTİRMEDEN Mİ VERECEKSİNİZ ? Burada HİÇ BİR OYUN ve ALDATMACAYA GİRMEDEN, TSK'DA ASSUBAYLARI DIŞLAMADAN, ASSUBAYLAR AYIRIMSIZDIR VE TSK AİLESİ İÇİNDE ASSUBAYLAR AYRILMAZ BİR PARÇADIR SÖZÜNÜ "SÖZDE" değil "ÖZDE" olarak söylüyor ve buna SAMİMİ olarak İNANIYORSANIZ ,Yapmanız GEREKEN tazminatlar BU GÜNE KADAR hangi isim altında verilmişse,AYIRIMSIZ olarak tüm personele AYNI isim ALTINDA VERİLİR, 100.00 tl.leri de kapsayacak şekilde tazminatları arttırarak yapar, yaptırır PERSONELE MAĞDURİYET yaşatmadan SORUN ÇÖZÜLÜR olur biter. Böyle YAPTIĞINIZDA DA ASSUBAYLAR için YİNE BİR AYIRIM ve ÖTEKİLEŞTİRME YAPMIŞ OLMAKTAN DA KURTULURSUNUZ. GENELKURMAY VE KOMUTA KADEMELERİNDEN; ASSUBAY RÜTBELERİ VE RÜTBE KARŞILARINDA GÖREVLERİN BELİRLENMESİNİ, GÖREVE BAŞLANGIÇ DERECELERİNİN DAHA DA MAĞDURİYET YARATMADAN ÇÖZÜMÜNÜ, TAZMİNAT KONUSUNUNDA AYIRIMSIZ OLARAK DÜŞÜNÜLEREK ,PERSONELİ AYRIŞTIRICI DEĞİL ,BİRLEŞTİRİCİ BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASINI ASSUBAY CAMİASI OLARAK BEKLİYORUZ. 


Ögeyi Oylayın
(27 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ