TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Mİ , TÜRK SUBAY KUVVETLERİ Mİ ?


TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Mİ-TÜRK SUBAY KUVVETLERİ Mİ ?

Bu soruya DOĞRU cevabı verebilmek için bir KRİTER belirlenecek ise, bu KRİTER ; Sn Orgeneral Hulusi AKAR' ın, 18 Ağustos 2015 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı görevini devir almasından ÖNCESİ ve SONRASI demek en DOĞRU cevap olacaktır. Çünkü Genkur Bşk Sn. AKAR ' dan önce GENELKURMAY Başkanlığı yapanların tamamı zaman zaman ASSUBAYLARA HAKLARININ iyileştirilmesi konusunda bir takım SÖZLER vermiş, VAATLERDE bulunmuş olsalar da bunlar SÖZDE kalmış Assubay haklarıyla ilgili ÖZDE olarak hiç bir OLUMLU gelişme olmamış, aksine ASSUBAYLAR için YAPILACAK denilen İYİLEŞTİRMELER SESSİZCE Subaylar için defalarca yapılmış,Subay -Assubay arasındaki MAAŞ farkları UÇURUMLAR yaratacak hale getirilmiştir.

Bu AYIRIMCI ve ÖTEKİLEŞTİREN UYGULAMALAR neticesinde bu dönemler TSK' nın açılımı TÜRK SUBAY KUVVETLERİ olarak algılanmış ve DEĞERLENDİRİLMİŞTİR.

Bu dönemlerde GÖREV yapan GENKUR BAŞKANLARI "TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNE" değil, sadece SUBAY haklarının İYİLEŞTİRİLMESİ uygulamalarıyla TÜRK SUBAY KUVVETLERİNE GENELKURMAY BAŞKANLIĞI yapmışlar ,TSK' nın diğer önemli unsurları olan ASSUBAY ve UZMANLARI " YOK " sayarak sadece SUBAYLARIN GENELKURMAY BAŞKANI olduklarını ispatlamışlardır.

Sn AKAR 'ın göreve gelmesinden önceki dönemleri SUBAY-ASSUBAY-UZMAN ÇAVUŞLAR için AYIRIMCI - HAKSIZ -HUKUKSUZ VE ÖTEKİLEŞTİRİCİ uygulamalar nedeniyle TSK'nın "KARANLIK ve PERSONEL İÇİN BÖLÜCÜ -AYRIŞTIRICI" bir dönemi olarak nitelendirebiliriz. Bu dönemde HAKSIZ -HUKUKSUZ -AYRIŞTIRICI -ÖTEKİLEŞTİREN uygulamalar nedeniyle TSK personeli arasındaki DAYANIŞMA - GÜVEN YOK olmuş, çalışma ortamı HUZURSUZ bir hal almış, personel birbiriyle görüşmekten İMTİNA eder hale gelmiş, adeta RAKİP olmuşlardır.

Sn AKAR 'ın GÖREVİ devir almasından sonra geçmiş Genkur Komutanlarında sıkça görülen KİBİRLİ davranma ortadan kalkmış, Assubay HAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ için Sn. AKAR BİZZAT devreye girerek bugüne kadar ASSUBAYLARA TSK' da yapılan AYIRIM-HAKSIZLIK -HUKUKSUZLUKLARIN-ötekileştirmelerin ÇÖZÜMÜ için Tuğgeneral Mehmet PARTİGÖÇ' ü görevlendirerek bu konuya olan HASSİYETİ ve verdiği ÖNEMİ göstermiştir.

Göreve başladığı bu KISA dönem içinde ETİLER Orduevinde BİZZAT Assubaylarla görüşmüş, ASSUBAY SORUNLARININ çözümü için BİZZAT ilgileneceğini ve bununla ÖZEL olarak Tuğgeneral Sn PARTİGÖÇ 'ü görevlendirdiğini bildirmiş ve yoğun ÇABALAR sonunda 2003 yılından bu yana ÇEŞİTLİ BAHANELER ile ÖTELENEN Assubay İNTİBAKLARI yasası TBMM' den geçmiş ve ONAY için Cumhurbaşkanlığına  gönderilmiştir. Göreve başlangıç dereceleri ile Tazminatlar konusunda da aynı CİDDİYETLE çalışmaların sürdüğü İNANCIYLA Sn AKAR 'a ve Sn PARTİGÖÇ 'e yaptığı çalışmalar, verdiği emekler için sonsuz teşekkür ederim.

TSK' da KANAYAN YARA haline gelmiş olan ve PERSONELİ AYRIŞARAK RAKİP konumuna getiren UYGULAMALAR sonlandırılmaktadır. Bizler için ekonomik ve psikolojik önemi olan göreve başlangıç derecelerindeki adaletsizliğin giderilmesi başta olmak üzere adaletin gerçekleştirecek uygulamalar YOK olan personel arasındaki DAYANIŞMA ve GÜVEN KAZANDIRILARAK TSK' da MORAL ve MOTİVASYONU en üst düzeye çıkaracaktır.

Bu durumda TSK daha çok GÜÇLENECEKTİR. Bu duruma gelinmesine vesile olan Sn AKAR'a T.C Devletinin İÇTE ve DIŞTA BÜYÜK SORUNLAR yaşadığı dönemde TSK' ya ÜLKEYE çok BÜYÜK bir GÖREV yaptığı için şükranlarımızı sunarım. En ÖNEMLİSİ de bugüne kadar olan YANLI UYGULAMALARLA TÜRK SUBAY KUVVETLERİ görünümüne bürünen TSK, TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ açılımına doğru en büyük adımı atmış ve bu DÖNÜŞÜM ile TSK' ya en büyük doğru DEĞİŞİM KAZANDIRILMIŞTIR. Gerçekten artık Sn. AKAR ' dan ÖNCE ve SONRA TSK diye DEĞERLENDİRMESİ yapmak hem TSK ,hem de ÜLKEMİZİN BİRLİK BERABERLİĞİ açısından en DOĞRU değerlendirme olarak BÜYÜK ÖNEM kazanmıştır.

Sn. AKAR' a ve Komuta kademelerinde GÖREVLİ olup ÖN YARGILARDAN ARINARAK TSK'nın ve T.C. Devletinin BÖLÜNMEZ bütünlüğüne KATKI sağlayacak ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR ve KOLAYLIKLAR dilerim. 

Ögeyi Oylayın
(18 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#1 EMEKLİASSUBAYLAR 08-01-2016 10:52
Assubaylar ordusuna ve ülkesine sadakatini teri canı ve kanı ile ispat etmiş mesleğin mensuplarıdır. Hiyerarşiye saygı içinde tek talepleri adalettir. Adaletin sağlanması personelin moral ve hizmet verimliliği ile aidiyet duygusunu güçlendirip TSK düşmanlarının elindeki adaletsizlik argümanını boşa çıkaracaktır. Genelkurmay başkanımızın bu konudaki olumlu çalışmalarını ilgi ile izliyoruz.Adalet olmayan yerde hiçbirşey olmaz.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ