Sn.Genelkurmay Başkanım, Bugünlerde gerek basın, gerekse aldığımız duyumlara göre ASSUBAYLARIN HAKLARININ verilmesi konusunda bir takım girişimlerinizin olduğunu duyuyor ve bu GİRİŞİMİNİZİ TSK NIN BİRLİK ve DİRLİĞİ adına büyük bir memnuniyetle karşılıyoruz. Sn Komutan. TSK da PERSONELİN DAYANIŞMA içinde olduğunun görülmesi,personel için GÜVENLİ bir çalışma ortamının sağlanması isteniliyorsa ; ASSUBAY HAKLARININ verilmesi konusu TSK nın BİRLİK BÜTÜNLÜK içermesi açısından OLMAZSA OLMAZ şartlarından biridir.

Aslında TSK da BİRLİK ve DİRLİK önceden de bu durumda olmalı, bugünkü GÜVENSİZ ve AYIRIMCI ortamlar olmamalıydı. Assubaylar TSK da AYIRIMA tabi tutulmamalı, ötekileştirilmemeliydiler. Bu hususlar TSK da YAŞANMAMALI, yapılan ÖNYARGILI uygulamalardan dolayı Assubayların ortaya çıkan MAĞDURİYETLERİ ÇOKTAN çözüme KAVUŞMUŞ olmalıydı. Sizden önceki GENKUR BŞK .ları zaman zaman ASSUBAYLARIN SORUN ve MAĞDURİYETLERİNİ " SÖZDE " olarak dile getirmişler, ama "ASSUBAY DEVRİMİ " YAPACAĞIM " demelerine rağmen " ÖZDE " hiç bir şey yapmadan ÇEKİP gitmişlerdir.

GENELKURMAY BAŞKANLARI ve KOMUTA katı SÖZDE " TSK BİR BÜTÜNDÜR,TSK DA PERSONEL ARASINDA AYIRIM YOKTUR, ASSUBAYLAR TSK NIN AYRILAMAZ ÖNEMLİ UNSURUDUR " DEMELERİNE RAĞMEN ÖZDE olan UYGULAMALARDA İSE ;

       1.Subay- Assubay maaşları arasında UÇURUMLAR yaratılmış,  

       2.Subaylara 6 tane TAZMİNAT verilirken ,Assubaylara bir tanesi dahi verilmemiştir.

       3.Harp okullarında ÖĞRENİM sürelerinin ARTIŞINDA SUBAYLARA İNTİBAKLAR hemen yapılırken,2003 yılından bu yana Assubaylara İNTİBAKLARI yapılmamıştır.

       4.MYO mezunu Polisler ve diğer kamu personeli göreve 9/2 kademeden başlatılırken,aynı tahsil süresi olan okuldan mezun olan ve daha AĞIR şartlarda görev yapan ASSUBAYLAR ÖNYARGILI olarak göreve 9/1      kademeden göreve başlatılmışlardır.

       5.Assubaylar göreve gönderilirken 926 sayılı  kanuna tabi tutulurken,konu ÖZLÜK hakları olunca 657 sayılı yasaya tabi tutulmuşlardır.

       6.Orduevleri ,Askeri gazinolar,Lojmanlar,servis araçları gibi konularda da Assubaylar TSK da YOK sayılmış, ÖTEKİLEŞTİRİLMİŞLERDİR.

Doğruluk derecesi tam olarak TEYİT edilmemekle birlikte alınan duyumlardan TAZMİNAT konusunda da BÜYÜK BİR YANLIŞIN yapılacağını, yıllardır VERİLECEĞİ YILAN hikayesine dönen ve GECİKTİRİLMİŞ BİR HAK durumuna düşen TAZMİNATLAR bugüne kadar SUBAYLARA sadece RÜTBE düşünülerek verilirken. Assubaylara DERECE düşünülerek verileceği belirtilmektedir. Eğer bu duyum DOĞRU ise ve UYGULAMA bu YÖNDE olursa ,yapılacak olan bu AYIRIM ve HAKSIZLIK bugüne kadar ASSUBAYLARA yapılan KÖTÜLÜKLERİN üzerine TUZ BİBER dökülerek YAPILAN en BÜYÜK KÖTÜLÜK.HAKSIZLIK olacaktır.

Tazminatlar derece GÖZETİLMEKSİZİN Başçavuş ve Kd.Bşçvşlara verilmelidir. Eğer ille bir AYIRIM yapılacaksa rütbeler  (II.Kad.Kd.Bşçvş,Kad.Kd.Bşçvş, Kd.Bşçvş ve Bşçvş) arasında gösterge rakamlarında farklılıklar olabilir . AMA BURADA derece şartı adaletsizliği  kesinlikle GÖZETİLMEMELİDİR.

Assubaylar olarak kimsenin NE MAAŞINDA,NE TAZMİNATINDA,NE RÜTBESİNDE,NEDE MAKAMINDA GÖZÜMÜZ olmadığını, ancak aynı UÇAKTA,HELİKOPTERDE,GEMİDE,TANKTA, ARAÇTA ,PUSUDA,GÖREVDE birlikte YER alırken SUBAYA RİSK nedeniyle verilen TAZMİNATIN ,hangi gerekçe ve ÖNYARGIYLA Assubaya verilmemesinin tarafınızca SORGULANIP DEĞERLENDİRİLMESİNİ istiyoruz.

AYIRIMSIZ-AİLE-BÜTÜN denilen TSK da Assubaylara TÜM bu yapılanlar AYIRIM değilse ,bu yapılanlar başka NE ile İSİMLENDİRİLİP, AÇIKLANABİLİR ? Sn GENELKURMAY BAŞKANIM. Yukarıda SAYDIĞIMIZ ve ASSUBAYLARI TSK da AYIRIMA tabi tutan maddeler bugün hala TSK da GEÇERLİ Mİ ,DEĞİL Mİ ? Lütfen bunları bir ARAŞTIRTIN ve DEĞERLENDİRİNİZ. Tüm bu OLUMSUZLUKLARA rağmen ASSUBAYLAR hala TSK da İŞLERİNİ AKSATMIYOR ve TSK nın YÜKÜNÜ taşıyorlarsa BÜYÜK BİR ÖZVERİDE BULUNMUŞ OLMUYORLAR MI ? Bu ÖZVERİDE bulunan CAMİAYA bu kadar HAKSIZLIK-AYIRIM-HUKUKSUZLUKLAR YAPMAK-ÖTEKİLEŞTİRMEK VİCDANLARA SIĞAR MI ? BÜTÜN BU YAPILANLAR ORTADA İKEN HALA TSK DA AYIRIM YOKTUR,TSK BÜTÜNDÜR-AİLEDİR DEMEK DOĞRUMUDUR VE NE KADAR GERÇEKÇİDİR ?

Sn.Genelkurmay Başkanım, Artık GEÇMİŞİ KARIŞTIRMANIN ve YANLIŞLARI aramanın NE BİZLERE NEDE TSK YA YARARI olmaz. Ama bugün YAPILMASI planlanan İYİLEŞTİRMELERDE geçmişte yapılanlar gibi ASSUBAYLARI mağdur etmemeli, personel arasında AYIRIMI çağrıştıran UYGULAMALAR olmamalıdır. BİZ ASSUBAYLAR TSK DA BİRLİĞİN DİRLİĞİN SAĞLANMASINI,HAKLARIN YASAL GÜVENCELERLE TEMİNAT ALTINA ALINMASINI, BASKICI VE ÖTEKİLEŞTİREN SİSTEMDEN VAZGEÇİLMESİNİ İSTİYORUZ. Assubaylar olarak TSK da ki HİYERARŞİK sistemi DESTEKLİYOR, ancak KEYFİ uygulamaların ortadan kaldırılmasını, buna uymayanların YASAL sorumluluklar altına alınmasını istiyoruz.

Sn ,Genelkurmay Başkanım  lütfen. Bir defada ASSUBAYLARA bugüne kadar TSK da YAPILANLARI ÖNYARGISIZ olarak DEĞERLENDİRİNİZ. Lütfen VİCDANINIZIN sesini de DİNLEYEREK yapmayı DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ ASSUBAY HAKLARI konusundaki İYİLEŞTİRMELERDE bir DEFA olsun ASSUBAYLARIN HAKLARININ VERİLMESİ hususunda bugüne kadar SUBAYLAR için GÖSTERİLEN ÇABAYI ve DOĞRULUĞU bir kez de ASSUBAYLAR için GÖSTERİNİZ. Bu KEZ sizlerden DOĞRU ve ADİL bir DAVRANIŞ sergilemenizi ÖZELLİKLE bekliyor ve istiyoruz.

Assubaylara bugüne kadar GECİKTİRİLMİŞ olarak VERİLMEYEN HAKLARININ verilmesi için KATKIDA bulununuz ve ASSUBAYLARI TSK ya tekrar KAZANDIRINIZ. Böyle bir DAVRANIŞ hem TSK ,hem VATAN hem de MİLLETİMİZİN BİRLİK ve BERABERLİĞİ için ÇOK ÖNEMLİ ve GEREKLİ olacaktır.

Görevinizde BAŞARILAR ve SAĞLIKLI günler dilerim. 


Ögeyi Oylayın
(47 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ