×

Uyarı

JUser: :_load: 6532 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Bu sayfayı yazdır

AH TEMAD, VAH TEMAD...

Kıymetli Meslektaşlarım;

"Yazmayayım" diyorum  ama öyle hatalar yapıyorlar ki, yaptıkları hata, sırf kendilerini ilgilendirse sesimi çıkarmayacağım.  O kadar bariz hatalar yapıyorlar ki; tüm assubay sınıfı bundan olumsuz etkileniyor. Bu kez de,  bilmeden çalışan assubaylara için benzer durum söz konusu.

Yani  müdahil olmasak, bir çuval inciri berbat edecekler yine...

Malumunuz,  bu günlerde "İntibak ve tazminatlar " konusunda çalışmalar var. Bizlerde bunlara müdahil olmaya, hiç bir kesiminin, haksızlığa uğramaması için uğraşıyoruz.

 Özellikle tazminatlar konusunda, "24 yıl ve II. Kad. Kd. Bçvş." şartının olmamasını, subaylarda olduğu gibi, assubaylarda da Başçavuş rütbesinden itibaren,  kademeli olarak tazminatların verilmesini savunuyoruz.

Eğer,  15 yıllık bir binbaşıya tazminat verilir de, 19 yıllık bir başçavuşa tazminat verilmezse burada adalet olmaz.

Malum,  yeni rütbe bekleme sürelerine göre;  bir assubay 18 yılın sonunda başçavuş,  24 yılın sonunda Kd. Bçvş. olabiliyor.

astbelge3


Peki TEMAD ne yapıyor?

Yine bilgisizce, ilgisizce ,  mail ve mektup kampanyası başlatıyor! Bakın size,  o kampanyadan iki  cümle arz edeceğim.

1'inci  cümle "Son zamanlarda hükümetimiz ve Genelkurmay Başkanlığının bazı hususlarda uzlaştığını görmek memnuniyet verici bir durumdur."

Buna ne denir?

 Kardeşim sana ne?  

Kimin?  kimle? "uyumlu,  uyumsuz çalıştığı" seni ilgilendirir mi?

Muhataplardan biri, "Daha önce uyumsuz mu çalışıyorduk?" dese,  ne diyeceksin?

Sen, kendi derdini "kısa öz anlat " yeter.

Bu da, Tazminatlarla ilgili,  2. cümleden bir bölüm; "Bu hususun tek kıstasta ve Kıdemli Başçavuş rütbesindeki personel ile onun emeklilerine verilmesi doğru ve adil bir çözüm olacaktır."

Yani mealen, "Tazminat,  sadece çalışan  ve emekli Kd. Bçvş.lara verilsin" diyor.

İyi de kardeşim, eskiden bir assubay, 18 yılda Kd. Bçvş. oluyordu,  ya günümüzde?

2009 sonrası değişiklik ile bir assubay,  24 yılda Kd. Bçvş. oluyor

Bir yandan, "24 yıl şartı kalksın" diyorsun, diğer  yandan,  "Kd. Bçvş. demekle 24 yıl şartını dolaylı olarak istiyorsun".

Daha sen, neyi? nasıl? isteyeceğini bilmiyorsun!

Genelkurmay veya Başbakanlık ; "Tamam, sizin, TEMAD'ın istediği gibi veriyoruz, emekliler dahil, yeni rütbe bekleme sürelerine istinaden,  tüm Kd. Bçvş.lara tazminat veriyoruz " dese, ne yapacaksın?

temad kampanya

Tamam,  insanlar her konuya vakıf olmayabilir, ama siz kurumsunuz. Temsilcinizim diyorsunuz. Kurumlarda ciddiyet ve konulara vakıflık esastır.

TEMAD'ın başlattığı bu kampanya,  tüm çalışan assubayların aleyhine olmakla birlikte,  emeklilere de yansıtıldığında emeklilerin de aleyhine olacaktır.  

  Bir teklif yapmadan önce, artısını, eksisini iyi hesaplamanız gerekir. Mesela sosyal medyada 24 yıl ve II. Kd. Kad. Kd. Bçvş. teklifinin TEMAD tarafından yapıldığı yazıldı.

Şimdi başlatmış olduğunuz,  mail ve mektup kampanyanız,  bu söylemi  desteklemiyor mu?

 

Yazının içeriğini değiştirin diyeceğim ama binlerce mektup, e-mail gittikten sonra değiştirsen ne olacak? 

 

Başkan konuşunca,  mangalda kül bırakmıyor.

  "Her şeye hakimmiş" gibi konuşuyor.

"Yumuşak G planımız bile var" diyor.

Diyor da diyor.

 Son röportajı tam,  1 saat 20 dakika. Aralıksız konuşuyor. Keşke bolca konuşma yerine, bu işlere kafa yorsa. 

Hayır,   bilmiyorsunuz bari bilenlere sorun...

Kendilerinden ricamız, bu tip, bilgisizce hazırlanmış, ilkokul çocuğunun elinden çıkmış gibi  tekliflerle, kampanyalarla, yeni mağdurlar kitleleleri  yaratmamalarıdır.

Tabi buradaki sıkıntı, mevcut yönetimden, konulara sağduyulu yaklaşan, özlük haklarımıza vakıf,  aklı başında insanların, yönetimden ayrılmasından kaynaklanıyor.

İlk önce, 2013 yılında,  istifa ve  olağanüstü kongre ile bir grup yönetici gitti.

 Ardından yine bir istifa oldu. 

En sonunda,   siyasete giren diğer assubaylar yerinde kalırken, bu konuda yönetim kurulu kararı alınarak,   Sn. Yüksel  Binici de istifa ettirildi.  Belki de,  şu  anda Sn. Binici  olmasa , assubaylar,  hükümet tarafındaki  siyaset ayağında sahipsiz kalacaktı.

Seversiniz sevmezsiniz ayrı konu, ancak,  Sn. Binici'nin bu konudaki çalışmalarını  kimse inkar edemez. Bakınız, şahsımın, 2013 yılındaki TEMAD'dan ömür boyu ihraç edilmesindeki  kararda Sn. Binici'nin imzası var.  Ancak öyle veya böyle, çalışmalar konusundaki  hakkını inkar edemem. 

Eee,  bu kadar aklı başında yönetici gidince Geriye kim kaldı?

İşte bunlar kaldı.

Kalanların da kapasitesi bu kadar, ancak bu kadar yapabiliyorlar demek ki...


***

 

Sevgili Meslektaşlarım;

Uyarılarımız, mağduriyetimizin önlenmesini amaçlamaktadır. Konunun başından beri, TEMAD yönetiminin, mutlaka bu çalışmalarda müdahil olması gerekir düşüncemizi belirttik ama Genelkurmayla görüşemiyen yönetim, bizlerin verdiği bilgileri paylaşmaktadırlar. Daha önce sitemizde yapmış olduğumuz, "KOMUTANLARA MEKTUP" kampanyasına, çaresizce sarılanlar, vaatler ortaya çıkınca, bu kez başarıyı sahiplenmişlerdir.

Başarıyı kimin sahiplendiği önemli değildir, önemli olan; adaletin gerçekleşmesidir. TEMAD yöneticileri, "herşeyin kontrollerinde olduklarını" söylerken birden telaşla, içeriği yanlış olan bir metni,  genelkurmaya gönderilmesini istemektedirler.

Amacımız; yeni mağdur kitlelerin yaratılmamasıdır. Bu konu genelkurmay ve hükümet nezninde, ciddi bir şekilde takip edilmez ise binlerce arkadaşımız mağdur olabilir. Onun için, sağa, sola laf yetiştirmek yerine zamanı bu konuya ayırmalarını öneriyorum.

Allah sonumuzu hayır etsin.

NOT: www.emekliassubaylar.org. sitesi olarak, düzenlemiş olduğumuz mail kampanyasında, bu hususa özellikle dikkat edilmiş ve aşağıdaki resimde görüldüğü üzere, "tazminatlardan Başçavuşların da  yararlanması"  teklif edilmiştir.

1450259 650042058472275_3383641502166577587_n

 

KAYNAK : Rütbe bekleme süreleri ile ilgili görseller, Sn. Yüksel Binici'nin web sayfasından alınmıştır. 

Ögeyi Oylayın
(23 oy)

Son ekleyen