BAY KESER,SİZ KİMİN TEMSİLCİSİSİNİZ?

“Anlayana sivrisinek saz anlamayana sazı yuttursan az”

TEMAD emekli assubayların temsilcisidir, bundan kimsenin şüphesi olamaz; farz edelim ki tüm haklarımızı TEMAD kazandı,destek vermeyenler ve derneğe üye olmayanlar bundan yararlanmayacaklar mı? Elbette yararlanacaklar; o halde üyelik ve mücadeleye destek tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır.

Bizler, hiçbir kişisel beklentimiz olmadan yıllardır TEMAD ve mücadeleye kendimize ve mesleğimize saygımızın gereği destek veriyoruz, onun için yönetim yalakaları yönetimin kişesel hesaplarına,aymazlıklarına başarısızlıklarına getirdiğimiz eleştirileri TEMAD’ı yıpratıyorlar algısı ile sağa sola çamur atmaya çalışmasınlar.

Bizlerin bu topluma borcu yoktur, ama temsiliyet görevi için gönüllü olanlar maddi ve manevi desteklerimizi alanların topluma borcu vardır.

Assubay toplumunu kendileri gibi balık hafızalı zanneden görevden tanıdığımız, birilerine yaslanmadan ayakta duramayan yüzlerinde mücadele maskesi olanlar özellikle sizlere hatırlatıyorum, yönetime kimseyi ne zorla seçtiler ne de orada zorla tutuyorlar kimseyi kral seçmedik. Bir de TEMAD tüzüğünü ve Sn.Ahmet KESER’in seçilmek için verdiği vaatlerden birkaçını hatırlatalım:

TÜZÜK'teki derneğin amaçlarından kısa bir bölüm:

   a. Dernek mensuplarının birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve ilgilerini sağlayabilmek bakımından sosyal ve kültürel toplantılar, konferanslar ve seminerler düzenler.

   b. Dernek, sosyal, kültürel ve hukukî bakımdan zorluğa düşmüş üyelerine yardımda bulunur.

   c.  Dernek, üyelerinin sorunlarının çözümü için gereken yasal ve idari girişimlerde bulunur,………

Ahmet KESER’in vaatlerinden bazıları :

Birinci önceliğimiz; yıllardan beri çözüm bekleyen özlük haklarımızı almak olacaktır.

Özlük haklarının alınması için ilgili, yetkili ve etkili kurumlarla sonuç alınıncaya kadar müzakereler kararlılıkla yürütülecektir.

İkinci önceliğimiz; TEMAD, İl, İlçe Başkanlıkları ve üyelerinin de katılımını sağlayacak demokratik bir  yönetim anlayışıyla yeniden yapılandırılacaktır. Bu maksatla yapmak istediklerimizden bazıları şunlardır

 İl ve İlçe Başkanlıkları ile TEMAD yönetimi “Telekonferans sistemi” ile ortak toplantılar düzenleyerek “Katılımcı Yönetim” uygulaması yapılacaktır.

Üyelerin ihtiyaç sahibi öğrenci çocuklarına; burs ve yurt temin edilmeye çalışılacaktır. Yaşlı üyelerimizin bakımı için gerekli olan bakımevleri açılacak veya anlaşmalar sağlanacaktır

Üyelikten çıkartılanların (Yürürlükteki kanunlar gereği dernek üyesi olamayacaklar hariç ) tekrar üye olmaları sağlanacaktır,

 

Peki söyler misiniz; bu görevle seçilen tarihinin en büyük maddi ve manevi desteğini alan yönetim bunların hangisini gerçekleştirdi? HİÇBİRİNİ, üstelik bay başkan “Ben sizden sorun çözmek için yetki almadım “ sözü ile başarısızlığını ve bundan sonra kendisinden başarı beklenilmemesini açıklamıştır. Öyleyse eleştirmeyelim de yalakalar gibi sürekli alkışlayalım mı? Biz kendimize mesleğimize saygımızın gereği başarıyı alkışlayıp yanlışı eleştirmeye devam edeceğiz.

Balıkesir toplantısında “Çanakkale Zafer değildir “; açıklamasından sonra rotasını çizen Genelkurmay ziyaretinde VİP törenle karşılanıp sorunların çözümü konusunda söz verilen bay KESER birilerine mesaj vermek adına PES grubu ile estirilen fırtına sonucu çıktığı televizyonlarda bizim hiçbir yaramıza merhem olmayan GÜZİN PAŞA-ŞEZLONG ALBAYI-REZERVE PAŞA-GENELKURMAY LAĞV EDİLMELİDİR değerlendirmelerinde bulunmuş, yardımcısı olan ahlaksız müfteri de YAŞ ÜYELERİNİN MEZARINA TÜKÜRECEĞİZ hakareti ile genelkurmayla köprüleri atmışlardır.   

Bizlerle ilgili yasa teklifleri,soru önergeleri vererek hep yanımızda olan MHP ve CHP'nin kapısını açmayanlar AKP'nin grup topantılarına, Kongre merkezi istişare toplantılarına ve seçimli genel kurullarına katılarak TEMAD’ın partiler üstü politikasına büyük zarar vermişler ardından da iktidar partisi tarafından da dışlanmışlardır. Seçimlerde assubayların oy gücünü siyasi partilere hissettirelim tekliflerimize ve yaptığımız SİYASİ PARTİLERE DEKLARASYON kampanyalarına katılmayanlar şimdi  çalışmalarımızla siyasi partilerin seçim beyannamelerine assubay sorunlarını yazdırdık diyebilme kolaycılığını seçmişlerdir. 

Sn.Başbakan 28 Ekim'de Malatya mitinginde birçok kamu görevlisi gibi assubayların da sorunlarını çözeceğiz vaadinde bulunup ertesi gün Sn.Genelkurmay başkanı Etiler orduevinde assubaylarla yaptığı toplantılarda “Sorunlarınız için başbakanla bizzat görüştüm taleplerinizi ilettim takipçisi olacağım eskiyi yargılamak kimseye bir şey kazandırmaz hedefimiz haksızlıkları önlemektir bunu da yapacağız” açıklamasından sonra Bay Keser hemen 10 Kasım gibi önemli bir törene bile katılmaktan vazgeçip şubelere müjde ziyaretlerine başlamış, ancak orada anlattıkları basından ve bizlerden  duydukları ile sınırlı olunca vaatlerin neleri kapsadığı, içeriğinin ne olduğu sorularını geçiştirmiş genelkurmay ile görüşemediklerini sözde önemsiz saymak adına “Konu genelkurmayla ilgili değildir siyasi otoritenin yetkisindedir onlarla görüşüceğiz” açıklaması yapmıştır.

Vaatleri duyanlar üye olun, aidatlarınızı ödeyin bağışta bulunun ki zafer gerçekleşsin demeye başladılar. Satılık kalemler ve ne özelliği varsa Bizans oyunları ile Başkanın sağ kolu olan Sami Boşkaya ise Başbakan meydanlarda açıklayınca konunun kendisinden çıktığını anlayan Genelkurmay Başkanının apar topar assubaylarla buluşarak konuyu sahiplenmeye çalışması fırsatçılıktan başka birşey değildir.Eğer öyle olmasaydı Gnkur.Bşk. bu yaptığını başbakanın açıklamasından önce yapardı   tarihi açıklamasını (!) yaparak zekasının hangi seviyede olduğunu belirtmiştir .Bir başka kiralık  kalem de Genelkurmay TEMAD yönetiminden rol çaldı diyor. Bunlara zavallı demek bile iltifattır.Böyle dost varken biz boşuna düşman aramayalım. 

Sn.Keser ,işte sen toplumun birliğine, umutlarına dinamit atan  bu adamlardan bu açıklamalardan medet umuyorsun...

Bunların saçmalıklarını doğru kabul edelim,  teşkilatları ile birlikte toplam 120 kişilik bir derneğin ahbap çavuş ilişkileri ile sizi TEMAD’ı yılın derneği seçmesini günlerce yandaşlarla birlikte paylaşırken neden topluma merak etmeyin siyasi otorite ile görüşmelerimiz sonuçlandı haklarımızı alacağız başbakan bumu seçim konuşmalarında açıklayacak demediniz, bu çalışmalar devlet sırrı mı ki toplumdan sakladınız?

Kimin hazıra konduğunu, Genelkurmayın katılmadığı hiçbir teklifin meclisten geçmeyeceğini yakın tarihte karambolden SGK yasası görüşülürken çıkan ¼ derecenin mürekkebi kurumadan genelkurmay karşı çıktığı için takriri müzekkere ile alındığını ayni konunun genelkurmayın teklifi ile gerçekleştiğini de çok iyi biliyor.

Bu arada açıklama demişken 17 Kasım 2015 tarihinde Deniz Astsubay Okullarının 125'inci kuruluş yıldönümüydü, bu gün denizci meslektaşlarımızın gurur günüydü siz o kutlamalarda katılmadınız; davet mi edilmediniz yoksa önemsemediğiniz için mi katılmadınız? Her ikisi de kabul edilemez. Bırakın katılmayı önemsiz reklam konuları TEMAD sitesinde yayınlanırken sizin bir tek kelime kutlamanız yoktu, bu nasıl bir temsiliyet?    .

Bizler, yıllardır ödeneğimiz,aidat, gayrimenkul,ticari faaliyet gelirleri hazine yardımları milyonluk üye bağışları,sekreteri, makam odaları olmadan  özveri ile mücadeleye ve TEMAD’a destek veriyoruz, birçok taşın yerinden oynamasını sağladık, bugün teşkilatlarınız yönetimlerinde olanlar TEMAD ve mücadele misyonunu bu siteden öğrendi bunları yaparken hiçbir kişisel bekletimiz olmadı, takdir de beklemedik, ama en azından bir saygıyı hak ettik. Burada yazmaktan hicap duyduğum tüm hakaretlere, asılsız suçlamalar yapanlara meslektaşlarımıza saygı adına en çok ahlaksız ve müfteri demekle yetindik, ama siz mücadelenin guguk kuşlarının sırtını sıvazladınız.

Değerli meslektaşlarım, geçenlerde okuyunca aklıma geldi, guguk kuşunu bilirsiniz en tehlikeli en sinsi kuştur,uyanıktır sadece kendini düşünür, yuva yapmaz gözüne kestirdiği yuvaya  yumurtalarını bırakır çıkan guguk kuşu yavrusu yuvanın gerçek sahibi diğer kuşları aşağıya atar yuvanın tek mirascısı olur yuvanın sahibine kendini besletir semizleşir uçacağı zaman da yuvayı dağıtır gider. İşte bizde de guguk kuşları var,TEMAD yuvasındaki umut-arkadaşlık-birlik-dayanışma yumurtalarını yuvadan attılar, sadece kendisi nemalanıyor...

Mücadelenin maddi ve manevi destek çalışmalarının hiçbir yerinde olmayan, sadece kendini düşünen bu kişileri iyi tanıyın, görevde iken menfaatleri uğruna bize verdikleri zararı emeklilikte de vermelerine izin vermeyin.

Son sözüm Sn.Keser’e 

Daha önce de belirttim, toplum sizi başımıza kral seçmedi, temsilci seçti, o göreve zorla gelmediniz zorla tutulmuyorsunuz teşkilatlar  çaresizlikten ya da dışlanmaktan çekindikleri için sizi eleştirmiyorlarsa bu sizin iyi bir yönetici olduğunuz anlamını taşımıyor, süreniz bitinceye kadar tüm olumsuzluklara rağmen size katlanmamızı gerektirmiyor. 

Ne siz emekli alay komutanısınız ne de bizler emekli alayının mensuplarıyız.Genelkurmay nizamiyesinden giremiyorsunuz, siyasi otorite ile tek bağımız Sn.Yüksel BİNİCİ, inadı bırakın;  Şansımıza hisleri ile değil akıl,mantık ve adalet duygusu ile hareket eden bir genelkurmay başkanımız var  haklarımızla ilgili teklifleri siyasi otorite tarafından daha önce olduğu gibi kuşa çevrilmemesi için görüşmelerin,teşekkür ziyaretlerinin TEMAD şubelerinden oluşturulacak bir ekiple yürütülmesine imkan sağlayın, bunca başarısızlıktan sonra bu sizin başarınız olsun.

Tekliflerin hayata geçmesini, huzur ve adalet dolu günleri yaşamamızı diliyorum .Saygılarımla.

 

Ögeyi Oylayın
(27 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Osman Ada 23-11-2015 12:31
Daha önceki çalışmalar gibi iki ay önce KOMUTANLARA AÇIK MEKTUP kampanyası düzenlenmişti Temadın yarı resmi sitesinde bile bu kampanyanın önemi belirtilip katılım sağlandığı zaman neden Sn.Keser biz hükümetle görüştük sorunları çözecek açıklaması yapmamıştır? Şimdi neymiş genelkurmay bu başarıyı sahiplenmiş,rol çalmış deniyor hadi canım sende bizler bazıları gibi aptallığa yalakalığamı proğramlandık inanacağız
Alıntı
#3 AKALP 23-11-2015 10:23
Mücadeleyi siyasi,ticari ve kişisel amaçla kullananların ayak oyunlarından haberdar olmayanlar boşverin haklarımızı alalım onlar sahiplensin diyorlar. sahiplenmek mesele değil assubaylara tepki oluşturuyorlar bırakın faydayı zarar veriyorlar şimdiki genelkurmay başkanı hissi davranmış olaydı biz hakları rüyamızda göremezdik
Alıntı
#2 Orhan SELIŞIK 22-11-2015 22:15
Karizması,bilgisi,Astsubay hak ve hukuku üzerine donanımı ile bizlere ışık olan yol gösteren ve yılmaz mücadele gücünün yanında büyük ve küçüklerine karşı saygısı ve sevgisi asla tartışılmayacak yegane adam gibi ADAM !... bana göre tüm emekli ve muvazzaf astsubayları temsil edecek insan Sn.Ersen GÜRPINAR. Saygı ve sevgilerimle.
Alıntı
#1 Mustafa Levent 22-11-2015 20:27
Ahmet KESER'in bizi temsil etmek gibi bir derdi yok. Deniz assubay okullarının kuruluş yıldönümüne katılma zahmetinde bile bulunmaması, bir mesaj bile yayınlamamasına şaşırmadım.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ