Merhaba,

Toplum içindeki her türlü oluşum, demokratik kurallar ve düzen-nizam gereği yöneticiler tarafından yönetilir. Zira daha iyisi bulunana kadar, elimizdeki en iyi seçenek demokrasidir. Onun da işlerlik kazanması için, yönetmeye aday olanların yönetilecek olanlar tarafından “daha çok tercih edilen” kriterini yerine getirmesi gerekir.

Buraya kadar her şey normal! Sorun, yönetmeye aday olanların bu işi yeterince iyi yapamaması, art niyetli olduğunun sonradan anlaşılması, iyi niyetli olsa bile başka gerekçelerle vaatlerini yerine getirememesi gibi olumsuz durumlar ortaya çıktığında başlıyor. Yönetenlerin oturduğu koltuktaki, ne menem bir şey olduğunu biz yönetilenlerin anlayamayacağı efsun, bu kişilerin yönetemeye yönetemeye yöneticiliklerini sürdürmelerini sağlıyor. Oysa “gelişmiş ülkelerde”, adına “istifa” dedikleri çağdaş bir kavramı devreye sokuyorlar ve o işi daha iyi yapabilecek bir başkasının devralmasına olanak sağlıyorlar. Bize de “gelişmekte olan ülkeler” yaftası yakıştırılıyor ya, yıllardır bu tanımı zaman zaman sorgularım. Evet, bazı konularda elbette gelişiyoruz, her şey yerinde saysa herhalde halktan ses çıkar. Benim gördüğüm kadarıyla, bu tür istifa gibi kavramlarda biz, olsa olsa “gelişmeye direnen” kategorisinde olabiliriz.

Böyle olunca da, ister ülkeyi yöneten siyasetçi olun ister yüzlerce kişinin ölümünden sorumlu bir bakan; ister umutlarını size bağlamış geçmişi yorucu meslek erbaplarının derneğinin yöneticisi olun ister her türlü rezilliği ayyuka çıkmış bir lider! Değil mi ki, istifa bu ülkede normal bir insan davranışı olarak oturmamış, bundan istifadeyle o efsunlu koltuklarda otururlar da otururlar…

Saygılarımla!

Ögeyi Oylayın
(17 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#2 Ersen Gürpınar 17-08-2015 10:51
Bulundukları makamda temsil ettikleri zümreyi sömürmeyi amaçlayanlar İSTİFA değil İSTİFADE ederler bunlara ve yalakalarına İstifanın onurlu bir müessese olduğunu anlatamazsınız
Alıntı
#1 MEHMET KAYALI 15-08-2015 07:00
Onur ve beceri iki kardeş söylemdir. Beceriksizliğin başladığı yerde, hizmette, verimli olma gayesi teklemeye başlayınca, kendisine görev tevdii edilen kişi kendisini sorgulama aşaması başlar, eğer beceriksizlik devam eder de, kişi yerinde kalmaya devam ederse bu defa işgal diye bir söylem var, o devreye girer ülkeye zarar vermeye başlar, kişi onurlu ise işgalden vazgeçip onurlu yol olan istifayı seçer ve kazanan ülke olur.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ