×

Uyarı

JUser: :_load: 2207 kimlikli kullanıcı yüklenemiyor.

Hani Adnan Fuat diye biri var,

bilir misiniz?

İçinizde merak eden oldu mu? Hani güzel makaleleri ile bizi merak ortamına taşır, bilinç ortamına götürür.

Tüm konuların içtenlikli derinliğine inip, irdeleyen biri.

30 Ağustos demiş, merasim demiş, önemini belirten tüm olguları görmek, göstermek için,

çaba sarf etmiş. Görmüş bizim göremediklerimizi ve anlatmış makalesinde.

Ben okudum içtenlikle.

Siz de okuyun ve takkenizi önünüze koyup belki,

düşün ortamında gezinir olursunuz..

Resmi geçitlerde ilgisizlik kaçınılmazdır.

Olacaktır elbette.

Giysilerin renk ortamında, pastel renklerin sevimsiz kül rengi siyaha çalan olursa

temaşa özlemi yaratmaz.

Nerede benim nefti yeşilim?

Olumsuzluk,

ayrıcalık buradan başlıyor.

Ama ben bir kapı kuluyum.

Şehzade değilim, olamadım.

Ben 61 yıldır bu toplumun içinde ya da yanındayım.

Ayrıcalık yaratmak için pantolon flataları bile siyah ve kırmızı yapıldı.

Bana bakışlar hep şehladır!

Yerleşkelerde, servislerde, sosyal tesislerde, arkalara itilen ben değil miyim?

Merasimlerdeki sessizlik ortamı benzerinde.

1976 yılında ve daha sonraki yıllarda eşit maaş aldıklarım nerede şimdi?

Benim iki katım maaş alıyorlar!

Buna "yerinde say" denebilir mi acaba?

O yıllarda,

tümü benden iki yıl eksik eğitimli olmalarına karşın,

ekonomide de itilmiş değil miyim?

İlave eğitim mi aldılar?

Farklı kariyer mi yaptılar?

Okulun önünden bile geçmeden, yasalarla, KHK. lerle, eğitim seviyeleri yükseltilip, eşit intibak ortamında unvanlı oldular.

Diploma:

gayret ister,

çaba ister,

alın teri istemez mi?

Haklar neden eğitime, diplomaya bağımlı olmaz? Olmamalı mı?

Yükselme olanağında,

benim okuldaşlarım Anayasa Mahkemesi Başkanı,

benim okuldaşlarım, muhalefet parti liderleri

ama benim hep ÖNÜM kesildi!

Bir babayiğit çıkıp da bu olumsuzlukların nedenini ne zaman görür diye merak içindeyim.

Ömrümün son demlerinde.

Ama ömrüm yeterse!

Mehmet KAYALI

Ögeyi Oylayın
(26 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#4 Adilhan Şanlı 09-09-2014 01:44
Degerli Agabeyim; sorunu bence emek-sermaye çelişkisinde aramak gerek. Yaşadıgımız ortamı yaratan sistem hala subayı Osmanlı Paşası gibi görüp değerlendirirken Assubayı başgedikli olarak görüp değerlendirmeye devam ediyor.Bunun tortusu olarak da sizin on diplomanız olsa da onların bir harp okulu diploması daha değerli görülüyor.Bakar mısınız mevcut iktidar kendi kitle tabanına "TSK'yı istediğim kıvama getirdim" mesajı verirken bir gazetenin bilinçli olarak verdiği "GENÇ SUBAYLAR RAHATSIZ!" çakma haberinden sonra Başbakan harp akademilerine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de soluğu harp okulunda aldılar.Ardından gelsin KOMKARSU tazminatları ve Alb.birinci yıl sonunda kadrosuzluk tazminatları. Size de ölüm orucunda bile dönüp bakan yok.Bu ülke ancak yıldız,kılıç,defne dalı budala hayranlığından vazgeçip ücretin belirleyicisi olarak emeği baz alır ancak o zaman mesut ve bahtiyar bir Assubay sınıfı inşa edilmiş olur.Umarım ikimiz de görürüz.Saygılarımla.
Alıntı
#3 MEHMET KAYALI 05-09-2014 00:05
SAYIN GÜNŞER. GERÇEKÇİ SUNUMLARINI OKUMAK, OKUMA KÜLTÜRÜNÜN, DOYUMA ULAŞMASI ZEVKİ VERDİ BANA. MAKALENE KULLANILAN "BANA BAKIŞ" KİŞİSEL DEĞİLDİR. TOPLUMDUR, ASSUBAYDIR. ASSUBAYA BAKIŞLAR, KAST EDİLMİŞTİR.
Alıntı
#2 Erdal Günşer 04-09-2014 19:17
Biliriz Mehmet abi biliriz. Çok değerli zamanını davamıza vakfeden Sayın Adnan Fuat ve nicelerini biliriz. Hayatımızın ikinci devresi olmasından kaynaklanan bir pür telaş, bir kestirme, bir his tecrübesi veya alınganlık mı desek ne desek? Bizi saran tuhaf bir parçalı bulutlu nahoş sonbahar havası var. Esse esemiyor. Dursa olmuyor. Bir rakı balık mezesi gibi davasızca Temad müdavimi olmanın karşısında ilk göreceğimiz isimlerdendir Sayın Adnan bey de... Nicelerimiz gibi... Ama bir küçük noktaya parmak basarsak sanki herşey daha güzel olacak gibi... Eleştiri kültürünü öğrenmek ve eleştiriye açık olmak. Sık sık öz eleştiri yapmak. Sonra da böyle güzel arkadaşları emekliassubaylar.org çatısında buluşturmak. Günlük ziyaret edilme sayısı 5000 olan dev bir site olacağız. Yazarlarımızı arttıracağız. Kişisel kırgınlıklara davamızı alet etmeyeceğiz. Sizin gibi güzide şahsiyetlerin şevk edici, onurlandırıcı yorumlarınız, gönlünüzün cömertliğini ve akılcılığını gösteriyor. Bizlere büyük mesaj veriyorsunuz. Saygılar size, Adnan beye ve tüm dava dostlarına.... Zaman seçim zamanı... Bizim gibi insanların en kırılgan ve en dik durmaları gereken zaman ... Ben de bir taraftan Sayın Ahmet Keser bey şahsında Temad yönetimini eleştirenlerdenim. Ancak daha geniş pencereden baktığımızda suyun yatağını bulması tarzında her şeyin doğalında gittiğine inanmaya başladım. Çünkü maalesef şubeler bazında da değerlendirdiğimizde derin görüş ayrılıkları pek çok yerde mevcut. Sanırım yeni bir tartışma açılacak. Derneğimiz güçlendikçe bütçeler büyüyor. Para işin içine her zamankinden çok giriyor. Böylece zan altında kalma veya iftira korkusuyla taşın altına elini sokmak isteyen gönüllüler azalıyor. Rantı hedef alıp derneğe sızmaya çalışanlara gün doğmaması için bir takım düzenlemelere gitmeden derneği büyütmenin doğru olmayacağı kanaatindeyim. Yoksa sizin bahsettiğiniz ana sütü kadar hak ve helal olan diplomal kimliğimiz yerine birbirimizi tartışır ve kan kaybederiz. Maalesef Bu seçimlere bütçe ve harcamalar damgasını vuracak gibi. Kimi şeffaflıktan dem vuracak. Kimi mücadelede katedilen yol ile harcamanın orantısızlığından... Kimi özel hayatları büyütece alacak. Kimi fuzuli gördüğü harcamalara. Bence bu Genel Kurul sonrasında ilk çözülmesi gereken konu budur.
Siz "Bana bakışlar" deyince" ben de kendi bakış açımdan bahsettim. Sağlık ve afiyet dilerim. Saygılarımla....
Alıntı
#1 MEHMET KAYALI 02-09-2014 01:00
Teşekkürler Semih,sunum şekli mükemmel.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ