Değerli Meslektaşlarım

65 yıldan beri süregelen Astsubayların mağduriyetlerinin giderilmesi için 2001 yılında hukuki dayanaklarını da sunarak mücadele başlatılması için TEMAD Genel Başkanlığına müracaat ettim. Teklifim ciddiye alınmadığı gibi dava açma safhasında da hukukçu olmadığım gerekçesiyle “kırıkçı ve çıkıkçı” ya bile benzetildim.

Başlattığım mücadelemde idari ve siyasi makamlardan sonuç alamayınca 2008 yılında haklarımızın bir kısmını da olsa mahkeme kanalıyla almaya karar verdim. Dava sürecinde bana büyük destek veren EMEKLİ ASSUBAYLAR ORG sitesi ile emekli ve muvazzaf Astsubay kardeşlerime minnettarım. Hepimizin bildiği gibi hak aramada hukuki süreç çok hassas bir konu olup en ufak bir hata hakların kaybedilmesine ve masraflara sebep olur.

İş mahkemesinde açıp kazandığım intibak davasının konusu her emekli ve muvazzaf Astsubayın kendi öz geçmişiyle ilgili olduğundan yanlış anlaşılmaya sebep olmamak için sitede standart bir açıklama yapmadım.

Kazandığım davayla ilgili bilgi almak isteyenler, lütfen sitede yorum şeklinde soru sormasınlar. Bilgi almak isteyen emekli ve muvazzaf Assubaylar 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat 14.00'dan itibaren aşağıdaki telefonumu açtıkları takdirde maaşlarının kaç lira artacağına dair kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim.

 

YÖNETİCİ AÇIKLAMASI : Değerli meslektaşlarımız, kazanılan bu davanın bizlere yansıması zamana dayalı bir konudur ve  bu yüzden Sn.Turan mahkeme kararını açıklamamış sizlere telefon numarasını vererek bilgilendirmiştir; hergün yüzlerce telefon alan Sn.Turan birkaç olumsuz görüşmeye rağmen ilgi ve desteğinize teşekkür etmektedir. Dava ile ilgili idari işlemler tamamlanmadan yanlış yorum ve istismarlara neden olmamak için şimdilik kararı açıkmamamayı uygun görmüştür. Gereksiz sorgulamaları önlemek adına Sn.Turan'ın telefon numarası silinmiştir. Bilgilerinize sunuyorum.

Ögeyi Oylayın
(118 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#17 EMEKLİASSUBAYLAR 30-10-2015 11:07
Sn.Hıdır KARA'nın mesaj panosundaki yorumu ilgisi nedeniyle makale sayfasına alınmıştır. Bilgilerinize Sayın İsmail Turan'ın gayretlerini takdir ediyoruz. Temad'ın Asubaylar sitesi sayın Turan'ın kazanıp çok önce paylaştığı 18 yaş altındaki sınıf okulu süresinin hizmet kabul edilmesini yeni bir başarı gibi sunmuşlar, hiçbir başarısı olmayan yönetime destek olmak kolay zor olan doğruyu yazmak emeğe saygı göstermektir.Sağolun İsmail Turan sınıf okulu süresinin intibaktan sayılması çalışmanızın sonuçlandığı müjdesini bekliyoruz.
Alıntı
#16 selçuk 21-08-2014 15:57
İsmail Turan meslektaşıma önce teşekkür ederim..İsteğim şu.Benim bildiğim veya bilmediğim bir kaç tane intibak var.Bu kazanılan davanın hangi intibak olduğunu açık bir şekilde belirtirse herkes kendi hesabını yapar,aksi halde şimdi kimse bir şey bilmeden muhakeme yapıyor ve kafalarda iyice karışıyor.lütfen anlaşılır bir açıklamayı yapınız...
----------------------------------------------------------
YÖNETİCİ NOTU
Sn.Meslektaşım, yazının altındaki açıklamalarda bunun sınıf okullarında geçen sürelerin intibakı olduğu net bir şekilde belirtilmiştir.
Alıntı
#15 Fahrettin BAĞRI 21-08-2014 00:39
Değerli büyüğüm Sn.İsmail abimi Usanmak, yılmak bilmeyen, bilinçli mücadelesinden dolayı yürekten kutluyor ve saygılarımı sunuyorum.

Üzülerek ifade etmeliyim ki; Türkiyem'de hukuk sistemi ağır aksak bir biçimde yürümeye çalışıyor. Bütün bu olumsuzluklara rağmen hak/haklarımızı alabilmenin ne denli değerli olduğunun bilincinde olmak bizlere çok şeyler kazandıracaktır.

Tekar sonsuz teşekkürler Sn.İsmail abim, sağol, varol. Sağlıklar diler, selamlar, saygılar sunarım,,,
Alıntı
#14 EMEKLİASSUBAYLAR 18-08-2014 20:05
Değerli meslektaşlarımız
Başta konunun mimarı emektarı Sn.İsmail TURAN olmak üzere destek verenlere minnettarız. Sizlerin de tepkisini çeken bazıları emeğe ortak olduklarını açıkladılar ardından da DAĞ FARE Mİ DOĞURDU diye konuyu hafife almaya çalıştılar bu onların basitliği ve ayıbıdır. Konu büyük başarıdır 2/6 ve 1/4 derecedekilerin manevi diğer herkesin (muvazzaflar dahil) kazanımı olacaktır. Ön yargılarla gasp edilen haklarımızın hukukta kazanımı konusunda umutlar yeniden yeşermiştir. Bu davayı Sn.Turan kendi durumuna göre kişisel açmasına rağmen hepimizi ilgilendiriyor, mahkeme kararının hayata geçmesi için Sn.Turan işlemlerini başlatmıştır, sonuçlanınca bizlerin hareket tarzını belirten açıklamaları olacaktır. Bu nedenle lütfen Sn.Turan'ın çalışmalarının sonuçlanmasını ve bizleri bilgilendirmesini bekleyelim. Saygılarımızla. SİTE YÖNETİMİ
Alıntı
#13 Yıldırım YORULMAZ 18-08-2014 14:48
Turan abimize azminden ve sabrından dolayı şükran borçluyuz. Umarım bu mücadele örneği ile hak mücadelemizin önü açılır.
Sınıf okullarının hizmetten sayılması ile alınan derece ve kademeler camiamıza hayırlı olsun.
Bu davayı bizler de emsal gösterip dava açmamız gerekiyor diye biliyorum. Emsal göstermek için mahkeme numarası v.s gerekiyor. Bu bilgiler sitede paylaşılacak mı?
Alıntı
#12 AKALP 18-08-2014 11:06
Mücadeleyi yeniden başlatan bu siteyi takip edenler gelişmeleri bilir, eli öpülesi büyüğüm İsmail Turan haklı tezlerini anlattığı zaman Temad yönetimine "siz davayı yürütün biz size gerekirse profesyonel yardım desteği yapalım" teklifine köstek olarak karşılık verdi, bizler dava gideri için küçük katkı yaparken üç kuruşu esirgeyenler davayı duyunca taktir etmek yerine davanın içeriğini bile bilmeden sahip olmayı yeğlediler, şöyle destek verdik mahkemede yanındaydık hikayeleri başlattı ardından acaba dağ fare mi doğurdu diye basite almaya çalışarak niyetlerini kişiliklerini ortaya koydular, bir tek teşekkürü bile esirgeyen bu ahlaksızları kınıyor değerli büyüğümüze birçok arkadaşın derdine derman olacak başarısı için teşekkür ediyor ellerinden öpüyorum.
Alıntı
#11 MEHMET KAYALI 18-08-2014 10:07
Sevgili kardeşim İsmail bey, dava aşamasında sizlerle bir kez konuşma olanağı bulmuştum kararlı ve olguları takipte idiniz. Ne denebilir ki BU ERİŞİLMESİ GÜÇ BAŞARI İÇİN takdir etmekten başka. Başarı ve sonuçlar ortada. Verilmeyen hakları yasal yollarla kazandırdınız toplumunuza,kutlarım sizleri. Gözlerinizden öperim.
Alıntı
#10 Hüseyin SAVCI 17-08-2014 09:45
Bu dava mıydı yoksa başka bir dava mıydı hatırlamıyorum.
Ankara Adliyesinde bir gurup arkadaş destek olma adına mahkeme salonuna girdik. Yaşlıca bir bayandı davaya bakacak hakim, önünde onlarca dosya vardı. Salon dolunca sordu; ne oluyor, ne davası bu diye... Anlaşılan o ki dava dosyasını okumadığı gibi, konusunu da bilmiyordu. İsmail Abi anlattı, sonra bir belgeden söz edildi, hakim neden o belgeyi dosyaya koymadığını sordu İsmail Abiye... Dava ileri bir tarihe ertelendi, 5 dakika falan sürdü. Dışarı çıktık. İsmail abi kelimenin tam anlamıyla dişiyle tırnağıyla kazandı bu davayı... Boş işlerle uğraşmadan, birbirimizle didişmeden de çıkış yolu olabildiğini gösterdi... Keşke anlayabilsek, keşke örnek alabilsek... KEŞKE... Saygılar sunuyorum İsmail Abi.
Alıntı
#9 Oktay Kaya 17-08-2014 01:01
Değerli büyüğümüz İsmail TURAN ağabeyimi bir kez daha kutluyorum. Sesimizi Mahkeme kararı ile art niyetli kafalılara bir kez daha duyurmuş oldu. Mahkeme safahatında org sitesi üyeleri haricinde destek veren olmadı,mahkeme kazanıldıktan sonra mahkeme masraflarını karşılarım diyenler bu konunun maliyeti ile ilgili Sn.Ersen GÜRPINAR'ın yaptığı kampanyaya katılmışlar mıdır? Bundan sonraki açılacak davalarla ilgili kampanya yapılırsa bari bunlara katılsınlar.
Alıntı
#8 selçuk 16-08-2014 20:32
İsmail beye ulaşamıyoruz.Şu ana kadar ulaşanlardan durumunu anlatan olursa aynı durumdakilere ışık tutması bakımından faydalı olur umudundayım.
-------------------------------------------------------------------------
YÖNETİCİ NOTU. Sn.Meslekdaşım, Her arkadaşımız farklı kazanım sağlayacaktır;Sn.İ.TURAN günden onlarca kişiye telefonla kendi durumlarına uygun açıklamalar yapıyor bu yoğunluktan ulaşamamış olabilirsiniz ama konu ile gelişmeler oldukça zaten bilgilendirileceğiz
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ