TEMAD GENEL BAŞKANLIĞINA ADAYIM!…

Elimde sihirli değneğim yok!

Bu günden yarına sorunları çözeceğimi iddia etmiyorum, iddia edersem bana inanmayın, bu iddia ile ortaya çıkanlara da inanmayın!

Karşımızda Genelkurmay var… Tüm taleplerimizin karşısına koydukları statü yasası… Ne yasaymış kardeşim, Türkiye Cumhuriyetinin anayasasının değişmez, değişmesi dahi teklif edilemez denilen ilk üç maddesi bile bu gün tartışmaya açılmışken, 205 Sayılı Oyak Yasası ile Genelkurmayın her hak talebimizde burnumuza uzattığı Statü yasası değişmedi, değişmiyor.

Statü yasası aslında bazı kesimlerin haklarını korumaya, hâttâ genişletmeye, bazılarını da geriletmeye hizmet eden bir yasaya dönüşmüş!

En masumane talepler dahi statü yasasına takılıyor… Silahlı Kuvvetlerde bir kesim görevdeki maaşının %80’i üzerinden emekli olurken bir kesim %48 üzerinden emekli oluyor. “Senin ne maaş aldığın bizi ilgilendirmiyor, sana uygulanan oran bana da uygulansın” diyoruz. Statü yasası karşımıza dikiliyor. “Senin statüne bir şey olmayacak, incileri dökülmeyecek, sen statü olarak gene olduğun yerde kal ama benim için de adil bir uygulama olsun” diyoruz… Statü yasası kale gibi… Gedik vermiyor…

  • Yasal yollardan  statü kanunu ile uğraşacağım nereye kadar gidiyorsa oraya kadar!
  • Kuvveti, etnik kökeni, siyasi eğilimi ne olursa olsun asla ve asla ilgi alanımda olmayacak, astsubay ortak paydası benim için geçerli olacak.
    1 11 2860 BİZ
    ---------- + ---------- + ---------- = ----------
    Astsubay Astsubay Astsubay Astsubay
  • Anamur TEMAD bile kendi mütevazi yerini almışken, TEMAD Genel Başkanlığı’nın kiracı olarak kalmasına gönlüm razı değil, eğer seçilirsem bir yıl içinde TEMAD Genel Merkez Binasının temelini atamazsam istifa etmiş sayılmayı kabul ettiğimi beyan ve taahhüt ederim.  
  • Bu güne kadar başkanlık yapmış olan her bir meslektaşım, gücü, bilgisi, kabiliyeti oranında bu topluma hizmet etmiştir. Hiç kimse hangi konuda olursa olsun, iyi yapabileceği bir işi isteyerek yapabileceğinden daha kötü yapmaz. Bu insanın yaradılışına aykırıdır. Hepsi elinden gelenin en iyisini yapmıştır.  Hepsini saygıyla anıyorum, şahsım ve astsubay toplumu adına kendilerine samimi minnet duygularımı sunarım. Hiç kimseyi kötülemiyorum, biliyorum ki başkalarını kötülemek beni iyi yapmaz. Bu bir bayrak yarışı, bu yarışta bayrağı bir sonraki noktaya  taşıma fırsatı bana verilirse şeref sayarım.
  • Toplumumuzun amacına hizmet ediyorsa, şeytanla bile iş birliği yaparım!
  • Organize bir çalışma ile 2015 seçimlerinde gerçekten toplumun onayladığı arkadaşlarımızdan birilerinin Milletvekili seçilmesi için her türlü çalışmayı yapacağımı, bu isimler arasında kendi ismimin olmayacağını beyan ve taahhüt ederim.
  • Herkesi dinleyeceğimi, ama son kararı yetkili kurullarımızla alacağımı açıkça ifade etmek isterim. Toplumumuzun değer verdiği saygın isimler var. Onlarla her zaman irtibat halinde olacağım ama, son kararı yetkili kurullarımız verecek. Bu durumun şimdiden bilinmesini isterim.
  • Mutlaka medeni cesaret gösterip topluma hizmeti hedefleyen başka guruplar, başka arkadaşlar da TEMAD GENEL BAŞKANLIĞI’NA aday olacaktır. Hepsi en az benim kadar bu göreve layık, bu görevi yapabilecek düzeyde insanlardır. Hepsine şimdiden başarılar dilerim.
  • Derneğimize ait her kuruşun hesabını açık, şeffaf, anlaşılır biçimde vereceğimi beyan ve taahhüt ederim. Bunu yapmadığım takdirde siz hesap sormuyorsanız en az benim kadar sizler de suçlusunuz. Bunu şimdiden altını çizmek isterim.
  • Hırsızlık-yolsuzluktan Emekli-Muvazzaf meslektaşlarımızın mütevazi maaşlarından derneğimize yaptıkları katkıların illa da birilerinin cebine atması anlaşılmamalıdır. O paraların çarçur edilmesi, yeterince değerlendirilmemesi, akıllı ve ekonomik kullanılmaması da itimat hırsızlığıdır. Bu bilinçle hareket edeceğime söz veririm.

Şimdilik Genel İlkeler bazında takdirlerinize sunduğum yukarıdaki hususlara ilaveten, önümüzdeki süreçte proje bazlı açıklamalarım olacaktır. Proje bazlı açıklamalar asla ütopik olmayacak, projelerin gerçekleştirilebilmesi için kaynak, planlama ve süreyi de kapsayacaktır.

Hakaret içermeyen her eleştiriye saygı duyacağım.

...

Akıllardan geçenleri az çok tahmin edebiliyorum.

Lehte  aleyhte düşünenler olmuştur.

Ne bu gün ne de geçmişte TEMAD Genel Başkanlığında herhangi bir seviyede  aktif görev almayı düşünmedim, düşünmüyorum.

TEMAD GENEL BAŞKANLIĞI’NA DA ADAY DEĞİLİM

Eğer düşünmüş olsaydım yukarıdaki yazı ile toplumun karşısına çıkardım.

Ögeyi Oylayın
(20 oy)

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

Yorumlar  

#3 AKALP 17-07-2014 22:10
Tüketiciyi koruma derneği yöneticileri kendini korur,sendikacı koruması gereken işçiyi sömürür,milletvekili milleti unutur biz ayrı olacak değiliz, bizim temsilcilerimiz de gönüllü aday olur vaatlerde bulunur sonra başımıza komutan ve patron kesilir, onun için keşke belirttiğiniz açıklamayı yürekten yapan temsilcilerimiz olsa....
Alıntı
#2 MEHMET KAYALI 15-07-2014 23:47
Bir günlük assubay ile otuz senelik assubay hizmet ortamında eşit sayılma olgusu, gerçeği farklı bir anlatımı ve uygulamasıdır.STATÜ, DENİLEN SÖYLEM.GENELDE BİR OKULUN İNHİSARINDADIR , KORUMA VE HÜKMETME OLGUSUDUR.22 YAŞINDA KAZANILIR. ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMUŞ, LİSANSLIYI, KARİYER SAHİBİ 50 YAŞINDAKİNİ TAHAKKÜMÜ ALTINA ALIR. ALT STATÜ OLGUSUNU AŞAMAYANLARI,HİZMET DENEYİMİ GÖRMEZDEN GELME İÇERİKLİDİR. DEVLETİN BAŞKA KURUMUNDA RASTLANAMAYAN SONUÇLAR OLUŞTURUR. Alt statüde kıdemli kıdemsiz üst, baş, aynı görevde eşit paylaşım verilebiliyorsa söylemlerinin değeri nedir ki? Değer farkı varsa hizmet ortamında da ayrıcalık kaçınılmazdır. Fark varmış gibi bu konuda yasa çıkarılmış, gerçekte ve kullanımda hizmet ortamında farklılık varmış gibi gösterilmeye çalışılmıştır. Hepsi eşit olması olgusu yaratılmıştır. Eğitilmişlik, eğitim alanların hakları örtülmüştür. Hizmette alt statüde eşit şartlarda çalıştırılmıştır ve ve devam etmektedir. 5802 olgusu bunlara eşdeğer görev verilir, işin uzmanı gibi sonuç istenir. Eğer alt statüdeki bu rütbe görüntüsü ve söylemleri bir unvanı simgeliyorsa hizmet ortamında da fark olması gerekmez mi? Olmalıdır. Yetki görev farklılıkları oluşması da gereklidir. Eğer bunlar rütbe ise assubaylar hizmet olgusu içinde neden farklı yerlerde aşamalı olmaz,olamaz? Kapı kulu benzerinde yetkisizlik vardır,rütbesine kıdemine bakmadan her işi yapar, yaptırılır, yaşına, başına, hizmet yılına, eğitilmişliğine , bilinçli, bilinçsiz olgusuna bakılmadan, liyakatı, liyakatsızlığı, görmezden gelinerek her yerde, her işte görevlendirilir,ama yetkiye gelince, verilmez.. Ben üniversite muzunu idim 1965 yılında.Bu olumsuz olguları, içtenlikli dolu, dolu canlı yaşamış biriyim 1965*1977 yılları arası. Harbiyeli olamamam haklarımı alamamamda tek nedendir. Kanıtlamada belgelidir. Devlet bana lisans verdi okuduğum okul içeriğinde. 1977 yılında emekli oldum. Bu arada 12 sene tüm amirlerim iki yıllık harp okulu mezunu, benden iki yıl eksik eğitimli, ama harp okullu. Suyun başında kim? Ne oldu onlara? Bir unvan diye, statü diye, bir ekleme ile yan ödemelerle tazminatlarla donatıldılar,

BANA DA yerinde say komutu verildi. Konuyu gündeme getiren, TÜM ARKADAŞİARIMA İÇTENLİKLİ SEVGİLERİMİ SUNARIM . Kutlarım.
Alıntı
#1 Ersen Gürpınar 15-07-2014 22:40
Değerli kardeşim
Bunlar esasında olması gereken konular, keşke benzer sözler verenler gerçekleştirebilseydi,ama nedense bu sözleri verenler makamı,yetkiyi,imkanları görünce kişiselliği ön plana çıkarıyor. Temsilcimiz olması gerekenler bizi yönetmeye kalkıyor. Bu hepimizin sorunu diyerek uyarıyorsunuz, eleştiriyorsunuz, öneriyorsunuz dikkate alınmadığı gibi görevden tanıdığımız ahlak yoksunu kişisel hesap peşinde koşanlar gündem değiştirmeye, sorunları yok saymaya, yalaklık etmeye çalışınca sıfıra sıfır elde var sıfır; imtiyaz değil sadece adalet olan taleplerimizi bile muhataplarımıza anlatamıyoruz, birlik olamıyoruz,sonuçta adaletsizliğe karşın başarı sağlayamıyoruz. Umarım bu toplumun vebalini omuzlarında hisseden yöneticilerimiz bunu gerçekleştirir.
Alıntı

Son Eklenenler

Copyright © 2006 Emekli Assubaylar. Tüm Hakları Saklıdır. Tasarım İhsan GÜNEŞ